Kadınlar çocukluklarından itibaren bir çok şeyi saklamaya gizlemeye alışık olduklarından doğal olarak yalan söylemek konusunda erkeklere göre çok daha profesyoneller.
En basitinden gece çıkabilmek için bile türlü türlü yalanları nasıl bir sakinlik ve ustalıkla ailelerine söylediklerine tanık olabiliyoruz. Yalan önemli bir meziyettir. Hayatta kalmak için söylenmesi birçok zaman elzemdir.
Yalanı öven bazı yazılarımdan dolayı bana kızsalar da bence yalan dünyanın en büyük nimetlerindendir. Özellikle bizim gibi az gelişmiş toplumlarda.
Yalanları ikiye ayırır toplumun geneli. Beyaz yalanlar ve normal yalanlar diye. Beyaz yalanlar küçük temiz saf iyi amaçlar için söylenmiş yalanlardır ve bunlar toplum tarafından da pek önemsenmez. İki kişiyi barıştırmak için söylenen yalanlar gibi.
Sonrasında da diğer yalanları ayırırlar ama buradaki ayrım eksik ayrımdır. Kalan yalanlarında kendi içinde ayrımaları olamalıdır.
En kötü yalanlar “fitne yalanlarıdır”. Fitne insanların arasını bozmak , huzur kaçırmak, karışıklı ve kargaşa manalarına gelir. Söylenen bir yalan ile insanların mutsuz olmasına, arasının bozulmasına sebebiyet veriyorsanız. İşte o zaman siz adi bir yalancısınız. İş yerlerinden , iş ortamla
Bu makale Bronze ve üzeri üyelerimize özel seçilmiş, cengaver, muazzam makalelerden biridir.
Beleş beleş nereye kadar, yol buraya kadar. Bundan sonra eşeklerle devam edicez
Yok ben eşeğe binmek istemiyorum dersen, özel üyelik seçeneklerimize bi göz at deriz
Giriş Yap Özel Üyelik