Öfke kontrolü diyorum sıklıkla da nedir yahu bu öfke kontrolü ulen joker efendi diyenlerinizi duyar gibiyim. Kuru anlamıyla öfkeyi kontrol etmek anladıkta bu işin derini ayrıntıları gizli noktaları sırları gizemleri ve etkileyici yönleri nedir diyenleriniz yok mu?
Atalar söylemiş.”öfke ile kalkan zararla oturur“diye. Bazen birine sinirlenip onu öldürmek hissi bile geçer içimizden ama yapmayız çünkü hem dini hem vicdani hem de hukuki yasalar bunu yasaklamıştır. Dolayısı ile burada bir öfke kontrolü yaşanır.
Ama bazen içimizden öfke ile geleni yapma konusunda hiçbir yasal engel yoktur. Daha doğrusu vardır ama biz bilmeyiz. Öfke ile kalkar zararla otururuz. Nedir peki bize öfkelendiğimizde yapmak istediğimiz şeyleri yapma diyen yasa.? Sosyal yasalar. Hani şu misterinin sosyal dinamikler dediği şeyin daha üst versiyonu. Sosyal dinamikler soysal davranış psikolojisi üzerine kurulmuş olabilir ama sosyal yasalar daha anayasal düzenli yasalardır ve toplumun her türlü yasalarını içerir ki bunu hukukta “örf adet” denir.
Düşünelim sevgilimiz bir ortamda başka bir erkekle bizi rahatsız edecek kadar yakınlaştı. Biz delirdik , içimizden adama dalmak kıza tokat atmak ya da en basitinden ortamdan ayrılır ayrılmaz “Orospuuuuu” diye bağırmak geçti ve yaptık diyelim. Ne olur? Sadece üzülen biz oluruz.
Bu makale Bronze ve üzeri üyelerimize özel seçilmiş, cengaver, muazzam makalelerden biridir.
Beleş beleş nereye kadar, yol buraya kadar. Bundan sonra eşeklerle devam edicez
Yok ben eşeğe binmek istemiyorum dersen, özel üyelik seçeneklerimize bi göz at deriz
1 Comment
[…] ve psikoloji ile ilgili daha önce “ öğrenilmiş çaresizlik” ve “öfke kontrolü” hakkında yazmıştım. Eğer beynin sana öğrenilmiş bir çaresizlik sunuyorsa , o zaman […]