Hello & Welcome to our community. Is this your first visit? Kayıt ol

User Tag List

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 20 adet sonuctan sayfa başı 1 ile 10 arası kadar sonuc gösteriliyor
    Üye sahbaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tebrik
    Konular
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kurtulamadığım Kasıntılık

Merhaba cemiyet üyeleri,

Kısa süre önce aranıza katıldım. 22 yaşında üniversite öğrencisiyim. Etrafımdaki insanlar tarafından sürekli :

- İyi çocuk
    - Efendi çocuk vs. ile birlikte
    - Kasıntı
    - Soğuk davranan

yakıştırmaları duyuyorum ancak sorun tam olarak şu ki ; ben içimde öyle bir şey hissetmediğim halde bunun jest mimiklerime hareketlerime bu şekilde yansıtıyor olmam. Evde ev arkadaşım da aynısını söylüyor \*Sen evde iken çok enerjik bir insansın ancak evden dışarı çıkınca kasıntı bir hal alıyorsun, yüzün sürekli bir şeye sinirliymişssin gibi asık duruyor*/ en son kendisinden bu bağlamda duyduğum şey bu oldu. Ben istemeden evden dışarı çıktığımda gerçekten de farkında olmadan üzerime bir kasıntılık geliyor sürekli etrafa sinirli sinirli bakıyorum bu da diğer insanları benden uzaklaştırıyor. Eli ayağı düzgün birisiyim hatta ev arkadaşlarım hakkımda \* Kanka sen mekana girdiğinde dikkat çekiyorsun yakışıklısın, ancak şu suratını millet içinde asmasan..*/ söylüyorlar ben evde hissettiğim enerjimi dışarıda da devam ettirmek istiyorum ama bir türlü içselleştiremiyorum bu durumu benim için uygun bir öneriniz var mı ? Bu durum artık sosyal hayatımı da etkiliyor. İnsanlar beni kasıntı olarak algılıyor annem, babam , kuzenlerim hatta hocalarım bile \* Artist, havalı, kasıntı*/ diyolar . Yardımlarınızı bekliyorum artık kurtulmak istiyorum bu durumdan.

Üye denisov1881 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bochum
    Tebrik
    Konular
    3
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam bunu aşmaya çalış bence evde nasılsan dışarda da öyle olmaya çalış zorladıkça açılırsın bence çünkü bir aralar bende de oluyordu sonra yardır moruk kim tutar dedim böyle böyle aştım biraz

Tebrik
    Konular
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @denisov1881 iyi diyorsun hoş diyorsun da güzel kardeşim elimde olmuyor .

Akşam burada forumlara bakıyorum her şey çok güzel ulan diyorum tamam ne olabilir en fazla diyorum kendi kendime yarın benim için farklı bir gün ve yeni bir başlangıç .. Sabah uyanıyorum gün başlıyor yine aynı soğuk tavırlarıma bürünmüş vampir misali bembeyaz ifadesiz bir yüz ile gün başlıyor. Farkına varıyorum ama yok düzeltemiyorum herkese karşı böyleyim soğuk soğuk duruyorum hani cool gibi de değil bildiğin kasıntılık yani.

Sanki benim dışımda herkes çok iyi çok anlaşıyor ama ben vebalı gibi kenarda duruyorum bu kasıntılık yüzünden

Üye Arsle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tebrik
    Konular
    8
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gülümse...

Üye denisov1881 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bochum
    Tebrik
    Konular
    3
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sahbaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @denisov1881 iyi diyorsun hoş diyorsun da güzel kardeşim elimde olmuyor .

Akşam burada forumlara bakıyorum her şey çok güzel ulan diyorum tamam ne olabilir en fazla diyorum kendi kendime yarın benim için farklı bir gün ve yeni bir başlangıç .. Sabah uyanıyorum gün başlıyor yine aynı soğuk tavırlarıma bürünmüş vampir misali bembeyaz ifadesiz bir yüz ile gün başlıyor. Farkına varıyorum ama yok düzeltemiyorum herkese karşı böyleyim soğuk soğuk duruyorum hani cool gibi de değil bildiğin kasıntılık yani.

Sanki benim dışımda herkes çok iyi çok anlaşıyor ama ben vebalı gibi kenarda duruyorum bu kasıntılık yüzünden
    gülümsemeye çalış hocam iyi şeyler düşün kendini kasıntılığa vurmamaya çalış ve o davranışa yönelmeni durdurmaya çalış pozitif davranışlara niyetlemeyi dene istersen.

Tebrik
    Konular
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı denisov1881 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gülümsemeye çalış hocam iyi şeyler düşün kendini kasıntılığa vurmamaya çalış ve o davranışa yönelmeni durdurmaya çalış pozitif davranışlara niyetlemeyi dene istersen.
    Bunu da deneyeceğim ama en sonunda profesyonel bir destek almayı düşünmuyor da değilim . Bu durumun derinden gelen bir özgüven eksikliğinin bir sonucu olduğu düşüncesindeyim .

LG-X240 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üye valera777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    istanbul
    Tebrik
    Konular
    46
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaliteli bir psikoloğa git yazı yazarak değiştirilemez bazı şeyler ..
    avlanmayı seven adam ..

8. HELAL BRO DickWhitman HELAL BRO dedi
    YAZAR herşeyibilenadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tebrik
    Konular
    168
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba cemiyet üyeleri,

Kısa süre önce aranıza katıldım. 22 yaşında üniversite öğrencisiyim. Etrafımdaki insanlar tarafından sürekli :

- İyi çocuk
    - Efendi çocuk vs. ile birlikte
    - Kasıntı
    - Soğuk davranan

yakıştırmaları duyuyorum ancak sorun tam olarak şu ki ; ben içimde öyle bir şey hissetmediğim halde bunun jest mimiklerime hareketlerime bu şekilde yansıtıyor olmam. Evde ev arkadaşım da aynısını söylüyor \*Sen evde iken çok enerjik bir insansın ancak evden dışarı çıkınca kasıntı bir hal alıyorsun, yüzün sürekli bir şeye sinirliymişssin gibi asık duruyor*/ en son kendisinden bu bağlamda duyduğum şey bu oldu. Ben istemeden evden dışarı çıktığımda gerçekten de farkında olmadan üzerime bir kasıntılık geliyor sürekli etrafa sinirli sinirli bakıyorum bu da diğer insanları benden uzaklaştırıyor. Eli ayağı düzgün birisiyim hatta ev arkadaşlarım hakkımda \* Kanka sen mekana girdiğinde dikkat çekiyorsun yakışıklısın, ancak şu suratını millet içinde asmasan..*/ söylüyorlar ben evde hissettiğim enerjimi dışarıda da devam ettirmek istiyorum ama bir türlü içselleştiremiyorum bu durumu benim için uygun bir öneriniz var mı ? Bu durum artık sosyal hayatımı da etkiliyor. İnsanlar beni kasıntı olarak algılıyor annem, babam , kuzenlerim hatta hocalarım bile \* Artist, havalı, kasıntı*/ diyolar . Yardımlarınızı bekliyorum artık kurtulmak istiyorum bu durumdan.
    @valera777 söylemiş. İmkanın varsa iyi bir psikologa git.

Ben sana bir başlangıç noktası verim en azından. Evde enerjik dışarda katı olman senin dışarıda kaygının yükseldiği anlamına geliyor. Kaygı kiminde titreme, kiminde kalp hızlanması, kiminde kaçma, kiminde de donma etkisi yaratır.

Sende biraz donma etkisi oluyor. Neden? Bilmiyoruz ama bulunabilir ve çözülebilir. Sinirli bakman da yine bir savunma mekanizması. Benden uzak durun diyorsun istemeden. Çünkü yakınlık sende kaygı uyandırdığı için bu yakınlığa girmeden önlemini baştan alıyorsun. Öyle bir imaj veriyorsun ki zaten kimse yaklaşmıyor. Sorun da çözülmüş oluyor.

Not: Psikologum ama bir süre kapalıyım

10. HELAL BRO DickWhitman HELAL BRO dedi
    Tebrik
    Konular
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı herşeyibilenadam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @valera777 söylemiş. İmkanın varsa iyi bir psikologa git.

Ben sana bir başlangıç noktası verim en azından. Evde enerjik dışarda katı olman senin dışarıda kaygının yükseldiği anlamına geliyor. Kaygı kiminde titreme, kiminde kalp hızlanması, kiminde kaçma, kiminde de donma etkisi yaratır.

Sende biraz donma etkisi oluyor. Neden? Bilmiyoruz ama bulunabilir ve çözülebilir. Sinirli bakman da yine bir savunma mekanizması. Benden uzak durun diyorsun istemeden. Çünkü yakınlık sende kaygı uyandırdığı için bu yakınlığa girmeden önlemini baştan alıyorsun. Öyle bir imaj veriyorsun ki zaten kimse yaklaşmıyor. Sorun da çözülmüş oluyor.

Not: Psikologum ama bir süre kapalıyım
    Dediklerinizde haklisınız doğuştan gelen hipotroidi hastalığımdan dolayı ailem tarafindan el bebek gül bebek olarak büyütüldüm sokaklarda çok bulunmadim hatta öyle ki çocukluk arkadaşlarim ile 19 yaşımda haşır-neşir olmaya başladım . Bu yüzden istemsiz olarak bir savunma mekanizmasına yol açma ihtimali olabilir mi hocam ?

YAZAR herşeyibilenadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tebrik
    Konular
    168
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dediklerinizde haklisınız doğuştan gelen hipotroidi hastalığımdan dolayı ailem tarafindan el bebek gül bebek olarak büyütüldüm sokaklarda çok bulunmadim hatta öyle ki çocukluk arkadaşlarim ile 19 yaşımda haşır-neşir olmaya başladım . Bu yüzden istemsiz olarak bir savunma mekanizmasına yol açma ihtimali olabilir mi hocam ?

Tabi fazla korumacı büyütülmek buna yol açabilir. Her ne olursa olsun bu sende bir düşünce ve davranış kalıbı oluşturur. Bir kitap tavsiye edim sana o düşünceleri ve davranışları bulmana yardımcı olabilir.

http://www.dr.com.tr/Kitap/Panik-Ata...=0000000694625