Hello & Welcome to our community. Is this your first visit? Kayıt ol

User Tag List

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 12 adet sonuctan sayfa başı 1 ile 10 arası kadar sonuc gösteriliyor
    Üye Yetkilibiri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tebrik
    Konular
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Üzerimizdeki baskı

lafı uzatmadan anlatayım beyler. Kalabalık bir ortama kafeye metroya bindiğimde üzerimden acayip bir baskı hissediyorum bir türlü kurtulamıyorum biliyorum aslında çoğunun umrunda değilim bir süre sonra alışınca geçiyor yok mu bunun hemen kalabalık bir ortama girince hiç baskı hissetmeden özgür olmanın bir yolu

Üye sabanseckin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tebrik
    Konular
    19
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sosyal baskı demişsin ama nasıl bir baskı olduğunu açıklamamışsın. Üzerinde nasıl bir baskı var? Başkalarının senin kusurlu olduklarını düşündüğünü mi düşünüyorsun? Yoksa bir şeyi yanlış yapacaksın ve insanlar bana gülecek düşüncesini nasıl bir şey bu?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Tebrik
    Konular
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şöyle anlatayım o ortamdaki kişiler beni izliyormuş gibi hissediyorum bir hatamı arıyorlarmışcasına rahat hareket edemiyorum ne yaptığımdan ziyade onların gözünde nasıl gözüktüğüne odaklanıyorum işin garip kısmı o ortama bir süre alıştıktan sonra kimsenin kimseyi çokta iplemediğini fark ediyorum. O andan sonra da rahat bir şekilde davranabiliyorum ama o ilk süreç çok sıkıntılı oluyor sonradan yakaladığım rahatlığı ilk andan itibaren sürdürmek istiyorum

Üye denisov1881 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bochum
    Tebrik
    Konular
    3
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yetkilibiri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şöyle anlatayım o ortamdaki kişiler beni izliyormuş gibi hissediyorum bir hatamı arıyorlarmışcasına rahat hareket edemiyorum ne yaptığımdan ziyade onların gözünde nasıl gözüktüğüne odaklanıyorum işin garip kısmı o ortama bir süre alıştıktan sonra kimsenin kimseyi çokta iplemediğini fark ediyorum. O andan sonra da rahat bir şekilde davranabiliyorum ama o ilk süreç çok sıkıntılı oluyor sonradan yakaladığım rahatlığı ilk andan itibaren sürdürmek istiyorum
    Bende de oluyordu o ilk kez mekana girince yada kafelerin olduğu ve bir sürü insanın oturduğu caddeden geçince bu dediğini yaşıyordum ama zamanla takmamaya çalıştım her ne kadar zor olsada illa ki vardır bir çözümü.

Tebrik
    Konular
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı denisov1881 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende de oluyordu o ilk kez mekana girince yada kafelerin olduğu ve bir sürü insanın oturduğu caddeden geçince bu dediğini yaşıyordum ama zamanla takmamaya çalıştım her ne kadar zor olsada illa ki vardır bir çözümü.
    Aslında o ortama bi kaç kez gidip gelince geçiyor o baskı ama farklı bir ortamda yine oluyor hani anlamıyorum açıkçası olması gereken bir şey mi ? O çevreden etkilenmesem yeter ama olmuyor ya da biraz daha zorlamak lazım í*½í¹‚

Üye İ.N.S.A.N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tebrik
    Konular
    5
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yetkilibiri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    lafı uzatmadan anlatayım beyler. Kalabalık bir ortama kafeye metroya bindiğimde üzerimden acayip bir baskı hissediyorum bir türlü kurtulamıyorum biliyorum aslında çoğunun umrunda değilim bir süre sonra alışınca geçiyor yok mu bunun hemen kalabalık bir ortama girince hiç baskı hissetmeden özgür olmanın bir yolu
    Kalabalık ortamlarda inadına dikkat çekecek bi hareket yap. Dans et mesela.. Herkes sana baksın. Sanki kamera şakası çekiyormuşsun gibi. Heyecanlanacaksın. Titreyeceksin. Sonra da alışacak..

7. HELAL BRO BuminKaganTR HELAL BRO dedi
    Üye etersiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Tebrik
    Konular
    7
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende de olan bir durum. Normal bana kalırsa. Bir nevi sosyal fobi. İnsanlarla iletişim kurdukça azaldı biraz olsun. Bazen yürüyüşüm bir değişik geliyor, bazen sürekli yutkunuyorum ve bazen de sürekli esniyorum. Çekingenliği aşmanın tek yolu da insanlarla iletişim kurmak. Kasacak bir şey olmadığını fark etmek.

Üye denisov1881 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bochum
    Tebrik
    Konular
    3
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı etersiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende de olan bir durum. Normal bana kalırsa. Bir nevi sosyal fobi. İnsanlarla iletişim kurdukça azaldı biraz olsun. Bazen yürüyüşüm bir değişik geliyor, bazen sürekli yutkunuyorum ve bazen de sürekli esniyorum. Çekingenliği aşmanın tek yolu da insanlarla iletişim kurmak. Kasacak bir şey olmadığını fark etmek.
    aynen bende öyle düşünüyorum. Konuştukça insan içine daha fazla girdikçe azalır bence.

Tebrik
    Konular
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Galiba problemin nedeni sürekli hale getirmemek. Bir, bir buçuk hafta evden çıkmayınca yabancılaşıyor insan çevreye ortama falan diye düşünüyorum. Her fırsatı insanlarla iletişime geçmek için kullanmak, bir iki laf atmak , şakalaşmak falan... Bilmediği bir ortama giren kişi illaki üzerinde bir baskı hisseder diye düşünüyorum belki içgüdüselde olabilir bu baskının sebebi? Bilinmeyen korkutur diye bir makale vardı sanırım belki onunla da alakalıdır cevaplarınız için teşekkürler í*½í¹ i

Üye Arsle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tebrik
    Konular
    8
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İ.N.S.A.N Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kalabalık ortamlarda inadına dikkat çekecek bi hareket yap. Dans et mesela.. Herkes sana baksın. Sanki kamera şakası çekiyormuşsun gibi. Heyecanlanacaksın. Titreyeceksin. Sonra da alışacak..
    Bak yağmurlu havalarda yaptığım bir olay var.

Yağmur yağınca eğer yağmurda yürümek zorundaysam kafama poşet geçiriyorum. Herkes bakıp gülüyor. Ben de onlara bakıp gülüyorum karşılıklı gülüşüyoruz.

Tabi ben böyle hissettiğim için yapmıyorum bunu maksat saçım ıslanmasın

12. HELAL BRO BuminKaganTR, İ.N.S.A.N HELAL BRO dedi