User Tag List
Toplam 5 adet sonuctan sayfa başı 1 ile 5 arası kadar sonuc gösteriliyor
Konu: Nokta&Virgül
-
04/09/2010, 21:50 #1
- Tebrik
- Konular
- 55
- Mentioned
- 0 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
Nokta&Virgül
Okuma yazma öğrenirken ilk öğrenilen hususlardan birisi şudur:
Her cümle sonuna nokta konulur.
Biz erkekler çok severiz nokta koymayı, zira aklımızda soru işareti olmaz ve çabuk sonuçlandırmayı severiz.
Kar-zarar hesabını yapıp önümüze bakarız.
Ama kadınların nokta ile ilişikileri fazla yoktur, zira aynı şekilde kadınların hep bir sorusu-sorunu vardır ve noktayı koydukları anda kendilerini pek iyi hissetmezler.
Onlar daha çok virgülle yaşarlar hatta mecazi anlamda bakılırsa olaya Joker\'in kullandığından çok bağlaçları vardır
İlişki başlar, kadın sürekli virgül koyuyor, devam ediyor
Erkek noktalarından vazgeçemiyor, her olayda kar-zararı hesabı yapıp bitiriyor, net olmayı seviyor.
Peki, nasıl anlaşacak bu nokta ile virgül?
Erkek bir zaman sonra bıkıyor kadından,
hatırlarsınız twastiri Rutinindeki gibi yapamıyorum çok konuşuyor çok sorunlu bu \"Kadın\" Tanrım diyor,
hatta devamında
Uğraşamayacağım hep bir sorun hep bir sıkıntı, olmaz tanrım çekilmez diyor,
İşte Beyler buradaki asıl husus şudur ki,
Sizde kimi zaman bitirmeyin cümleleri, bazı konuların ucu açık olsun,
kadının dertleri sıkıntıları, problemleri bırakın öyle kalsın,
İlgilenmeyin demiyorum,
Örnek olay:
Kadın der ki işyerinde serap diye bir kadın var aşkım, hiç anlaşamıyoruz.
Erkek der ki: boşver hayatım sana bir zararı mı var, görmezden gel gitsin(nokta)
Kadın devam eder: Ama Hayatım şule ile benim dedikodumu yapıyorlar sanki, ya da bana öyle geliyor, içten içe sinir oluyorum ona.
Erkek: (Genelde burada nokta koyamayacağını anlar erkek ama yine de çözüm bulmaya çalışır) Git şuleye sor o zaman canım, bak göreceksin kesin sana öyle geliyordur, hem bir daha da kafana takmazsın.
Kadın: Şule\'ye pek güvenmem aslında eski arkadaşımdır ama eskiden bir olay olmuştu ........... o olayı anlatır (kafanızı s.ker) o nedenle bilemiyorum hayatım ne yapsam acaba,
Bu olay böyle uzar erkek kendisine göre doğru olanı yapıyordur, sonuç vermek istiyordur olaya, ama muhabbet devam ediyordur
Neden?
Çünkü kadın virgül koyar,
Belli bir süre sonra sizin her çözüm arayışınız kadının aklında şöyle bir izlenime dönüşür, bu adam sanırım bizi -kadınları- tanımıyor.
Oysa ki sevimli piç tek cümleyle olayı çözer
Kadın der ki işyerinde serap diye bir kadın var aşkım, hiç anlaşamıyoruz.
Erkek: Doğaldırhayatım ben de bazen anlaşılmaz biri olduğunu düşünüyorum.
Hem onca muhabbete girmezsiniz, hem de olayı direk kendi ilişkinize çekersiniz,
Üstüne trip yapar,
yerim senin tribini dersiniz, öpersiniz, gıdıklarsınız, geçer.
Yalnız kimi durumlarda da onca uzayan muhabbet, sonucu gelmeyen anlatılar,
Gerçekten sıkılmanız neticesinde,
\"Off yeter kafam şişti\"
dersin
tamam hayatım der,
Demem o ki kimi zaman da nokta koyman gerekir, kadın da buna uymalıdır,
İnce ayarı verirsen tabi ki bu şekilde cevap verir,
Halıya sıçan köpeğe anında ceza verirsen, kızarsan
Bir daha yapmaz,
Yani ilişkiye başladığınız andan iltibaren, ortada bir yanlış görürseniz,
anında mantıklı şekilde izzah edin kadına,
Öfke kontrolünüz de olsun, sıçan köpeğe kimi zaman bağırır çağırır sahipleri, köpek evden kaçar gider bir bakarsınız.
Ya da halıya sıçan köpeğe, siz o evde kalmaya devam etsin diye birşey demezseniz, evi bok götürür.
Saygılarımla
BerkiaNo.
Geleceği tahmin etmenin en iyi yolu onu tasarlamaktır.
Russell L. Ackoff
-
07/09/2010, 14:37 #2
- Tebrik
- Konular
- 128
- Mentioned
- 0 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
Cvp:Nokta&Virgül
noktalı virgüle ne dersiniz?
aslında iyi bir çift belki de noktalı virgül gibidir.
neden derseniz, türkçe derslerinden hatırlayınız.
noktanın nereye, virgülün nereye konulacağını kolaydır da, bu noktalı virgül adamı birazcık gıcık eder.
kırk türlü prosedürü vardır sanki.
ortada bir noktalı virgül varsa, açıklanmaya muhtaç bir durum da vardır...
eh ilişki dediğimiz şey de birazcık açıklanmaya muhtaç birşeydir hani.
düşünün ki hormonlarımız olmasaydı, türün devamı diye bir dürtü olmasaydı, kadın ve erkeğin yanyana gelmesi ve anlaşması diye bir şey sözkonusu olamazdı.
muhtemelen dünya kadınlar ve erkeklere ait bölgelere ayrılmış olurdu. iki devletli bir dünya. inanılmaz bir ticaret ağı olurdu sanırım. çünkü kadınlar o zamanda diğer kadınlar için giyinecekleri için, moda her daim olurdu. sanatçılar ve bilim insanları iki türden de sayılmazdı. yaratıcılık ve bilim insanları daima şaşırtmış ve tatmin etmmiştir çünkü..
noktalı virgüle gelince, olacak iş değildi ya, oldu!
kadınların kelimelere ihtiyacı vardır. kadınların size dertlerini anlatmaya ihtiyacı vardır. ama çözümlerine ihtiyaçları yoktur.
bu cümleme kadın ve erkek herkes karşı çıkabilir ama gerçek budur.
kimse hoşlanmayacak bu cümleden ama kadınların erkeklerin çözümlerine ihtiyacı yoktur. çünkü sizin çözümleriniz tıpkı Berkiano\'nun dediği gibi, bir \' kesinlik \' içerirken, biz kadınlar bunu daha \'politik\' daha \'stratejik\' şekilde düşünmek zorundayız. Git şule\'ye sor önerisi bizim için kabul edilemez, biz Şule\'nin davranışlarından ve ona arada bir soracağımız çelişkili sorulara verdiği yanıtlardn konuyu çözmeye çalışırız...
ama kadınların kesinlikle erkeklerine bu tür dertlerini anlatma ihtiyacı vardır. ve Berkiano\'nun dediği gibi, bunu doğru yönetmek gerekir. Erkek kadına \'git şule\'ye sor\' dediğinde, kadın erkeğğin kendisini başından savdığını düşünecektir. :angry: :angry:
ama erkek kadını dinledikten sonra \' aaa, öylemi olmuş aşkım, e ama sen de bazen .. \' diyip onun şirinleşmesine, sizinle didişmesine izn verdiğinizde; -SORUNU AYNI YERDE DURDUĞU HALDE- BİRDENBİRE DAHA MUTLU OLUVERİRLER. üstelik ertesi gün de mutlu kalkarlar- hatta siz de harika bir erkek oluverirsiniz.
...
gelelim cidden ipin koptuğu - size ihtiyacı olduğu yere. sizn aklınıza ihtiyacı olduğu yere.
..
orası özeldir. kişiye özeldir. formülü yoktur. reçetesi kişiseldir. adam gibi adamlar, onun vaktini bilirler. adam gibi de yanıt verirler. falan filan...
ve kadınlar bu tür anları asla unutmazlar...Feminizm adı altında kaltaklığın pazarlanmasına karşıyım!
-
07/09/2010, 18:44 #3
- Nereden
- Dünyada Bir Yer
- Tebrik
- Konular
- 26
- Mentioned
- 0 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
Cevap : Nokta & Virgül
İlişkiye dair güzel bilgilerin taşıdığı iki post.
Şimdi düşündüm de lisede neden kaybediyormuşum, kızlar bana sorunu söylerken direk çözüm buluyordum.
Örneğin, sınıftan yakınlaştığım bir kız bana
“Bu hoca çok gıcık yazılıda hep puanımı kırıyor.†Demişti.
Ben de “git kâğıdına bak, kırmışsa gidersin hocaya gösterirsinâ€. Diye cevaplamıştım.
Eee kızımız boşuna alıcı pişmanlığı yaşamadı. B)
Oysaki şöyle desem, piçimsi bir gülüşle “bence sen gıcıksın, hoca senin gıcıklığına kırmıştır. Ben olsam var ya, o puanı bile benden zor alırsın.â€
Teşekkürler, @BerkiaNo
Teşekkürler, @Wonder Women
Yazılarınızdan çok şey öğrendim.Cesaretli ve Bakımsız Piç
"Güzelliğin on para etmez,
Şu bendeki AŞK olmasa" (Âşık Veysel)
-
07/09/2010, 18:54 #4
- Tebrik
- Konular
- 42
- Mentioned
- 0 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
Cvp:Cevap : Nokta & Virgül
Birilerinin gelistigini gormek cok guzel
Cesaretli ve Bakımsız Piç yazan:
İlişkiye dair güzel bilgilerin taşıdığı iki post.
Şimdi düşündüm de lisede neden kaybediyormuşum, kızlar bana sorunu söylerken direk çözüm buluyordum.
Örneğin, sınıftan yakınlaştığım bir kız bana
“Bu hoca çok gıcık yazılıda hep puanımı kırıyor.†Demişti.
Ben de “git kâğıdına bak, kırmışsa gidersin hocaya gösterirsinâ€. Diye cevaplamıştım.
Eee kızımız boşuna alıcı pişmanlığı yaşamadı. B)
Oysaki şöyle desem, piçimsi bir gülüşle “bence sen gıcıksın, hoca senin gıcıklığına kırmıştır. Ben olsam var ya, o puanı bile benden zor alırsın.â€
Teşekkürler, @BerkiaNo
Teşekkürler, @Wonder Women
Yazılarınızdan çok şey öğrendim.Talking makes people friends, kino makes them lovers.
-
07/09/2010, 19:06 #5
- Nereden
- Ankara
- Tebrik
- Konular
- 371
- Mentioned
- 50 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
Cvp:Nokta&Virgül
Bu konuda söylenecek başka söz yok..
konuyu kitliyorum.."Cemiyet Sıçmayı Önlemek içindir, sıçtığınız boku temizlemek için değil" - JoKeR
Cemiyette YAZAR olmak ister misin ? TIKLA ( Makale Altına Nickinizi yazın piliiz)