Hello & Welcome to our community. Is this your first visit? Kayıt ol

User Tag List

Toplam 5 adet sonuctan sayfa başı 1 ile 5 arası kadar sonuc gösteriliyor
    Üye bedokarisma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Tebrik
    Konular
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation Sosyal Baskı korkusu

Herkese Merhabalar,

Öncelikle kendimde gözlemlediğim iyi ve kötü özellikleri yazacağım. Ardından büyük bir sorundan bahsedeceğim.

İyi özellikler ve koşullar;
    1-Kariyer açısından iyi bir konumdayım. (Mühendisim ve çalıştığım şirkette 27 yaşında bir yöneticiyim.)
    2-Kişisel temizliğime önem gösteriyorum (ör: kıllardan kurtulmak için epilasyona gittim. Saklım için özel kremler, şampuanlar vs. kullanıyorum).
    3-Komik bir insanım
    4-İyi ve dikkat çeken bir giyim tarzım var.
    5-Sosyal ortamım çok geniş ve sosyal hayatta aktif bir insanım
    6-Şekil bir motosiklet kullanıyorum.
    7-Mesleğim dışında hobi olarak tiyatro oyunculuğu yapıyorum.
    8-Birçok toplumsal sorumluluk projelerinde yer alıyorum.

Kötü özellikler ve koşullar;
    1-Boyum kısa (1.67m)
    2-Ailemle yaşıyorum.
    3-Olumsuz bir durumda çok çabuk modum düşebiliyor. (Ör: hoşlandığım birinden istediğim tepkiyi göremeyince, parasal sorunlarda, ailevi konularda vs)
    4-Tek başıma bir aktivite gerçekleştiremiyorum. (Tek başıma takılınca canım sıkılacakmış, keyif almayacakmışım vs gibi geliyor).
    5-Bir kızdan çabuk ve fazla etkilenebiliyorum.

Yukarıdaki özellikleri oldukça düşünerek ve çevremden aldığım tepkileri göz önünde bulundurarak yazdım. Şimdi gelelim sorun kısmına...

Bulunduğum oratamlarda çok kız oluyor ve genellikle benim tercihlerim güzel kızlar oluyor. Ancak tanımadığım kızlarla set açmak vs gibi konulardan çekmezken, düzenli takıldığım ortamlarda bulunan veya bu ortamlara yeni dahil olan kızlara çok rahat ve özgüvenli bir şekilde yaklaşamıyorum. Çünkü arkadaş çevrem tarafından sosyal baskıya maruz kalmaktan korkuyorum. Abaza damgası yemek, tacizci konumuna düşmek, sürekli karşılaşacağım bir kız tarafından reddedilmek, arkadaşlarım yapacağı saçma sapan hareketler gibi durumlardan çekiniyorum. Ortam içerisinde bana yapılacak bir gönderme beni panik konuma sokabiliyor ve saçmalamama sebep olabiliyor. Bu duruma düşmemek için kendi çevremdeki insanlara kolaylıkla teknikler uygulayamıyorum ve bu durum hep kaybetmeme veya beta erkek konumuna düşmeme sebep oluyor.

Ayrıca eski sevgilisiyle arkadaş kalan salaklardanım. Arkadaşlarım arasında "Seven Erkek Geyliği" dediğimiz bir kavram mevcut. Aşık olduğun, sevdiğin kıza karşı fazla fedakar olma yani aşırı beta olma durumu. Ben, bu kıza karşı tam bir beta erkeğim ve bu kızı çevremde tutma hatasını yaptım. Bir yandan da bu kız üzerinde yarattığım beta erkek algısını parçalamak, "Seven Erkek Geyliği" nin üstesinden istiyorum.

Bu konu ile ilgili farklı ve benzer sorunlar yaşayan, çözümü olan, önerisi olan, tavsiyesi olan herkesi davet ediyorum. Okuduğunuz için teşekkürler.

Üye Rewony - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tebrik
    Konular
    12
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zararın neresinden dönen kardır mantığıyla şu kızdan önce bi uzaklaş bence. Çevrendeki diğer erkeklerle mesafeni biraz korursan çok fazla yüz göz olmazsan çekindiğin yavşak konumuna düşmezsin sin kızdan ufak tefek işaretler almadan gaza basarsan tacizci konumuna düşersin ama gözlemleyip ondan gelen ilileri yorumlayıp harekete geçersen tacizci konumuna düşmezsin aslında olay basit kız seni istiyorsa ve kıza yaklaşırsan bu taciz olmaz ama kız istemiyorsa bu tacizdir. Tek kıza odaklanma cemiyete yeni geldiğimde yaptığım en büyük hata buydu şu kız bu kız boşver genel oyna dünyada kızdan bol birşey yok son olarakta ne yapsan ne etsen muhakkak biri sana yavşak diyecek bunu engelleyemezsin lisede aynısını bana yaptılar üstelik yapanlar bütün sınıf arkadaşlarımdı sonuç onlar yavşak diye ağlarken ben okulun en çıtır kızlarını koluma takıp bahçede geziyodum dışarda nasıl konuşucak konu yaratıyorsan aynısını sana yakın konumda bulunanlara yap yakın olduğu için konuşucak daha çok şey bulursun

Üye valera777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    istanbul
    Tebrik
    Konular
    46
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kıymetli kardeşim hoşgeldin , senin algındaki kıza yazma şeklini değiştirmen gerekiyor olaya muhtemelen kabul edilme veya ret yeme düşüncesiyle baktığın için reddedilirsem damgalanırım diye düşünüyorsun

aynı algıya sahip yönetici pozisyonundaki yakın bir arkadaşımda senin gibi düşünüyordu artık öyle düşünmüyor ve iş yerindeki bazı kızlarla randevuya çıkıyor , ben devlet kurumunda çalışıyorum o konuya hiç girmiyim bile

yapman gereken Dolaylı - Durumsal Oyun .. bunu araştır öğren siteden yatak raporları - sosyal ortam raporlarına bak
    avlanmayı seven adam ..

Üye bedokarisma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Tebrik
    Konular
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öneriler, tavsiyeler ve vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Ciddi bir değişim sürecine girmek var aklımda. Valera777 nin de demiş olduğu gibi genel yaklaşım ve algıyı değiştirmem gerekiyor. Bir süredir cemiyet içerisinde sadece makale okuyor ve forum içerisinde konuşulanların takiplerini gerçekleştiriyordum. Artık yeteri kadar makale ve forum içerisinde konuşma okuduğumu düşünüyorum. Sıradaki aşama yapmış olduğum okumaları ve gözlemleri uygulamaya dökmek olacak. Yaşamış ve yaşayacak olduğum, olumlu veya olumsuz her türlü durumu paylaşacağım.

Bir süredir çevre ne derse desin umursamamaya, hatta kendim hakkındaki komik olayları kendim anlatmaya ve kendimi trollemeye başladım. Kendimle dalga geçmem; bulunduğum ortamlardaki kızların da ilgisini çekmeye başladı. Özgüvenli bir görünüm sergilediğim için hoşlarına gidiyor anladığım kadarıyla.

5. HELAL BRO valera777 HELAL BRO dedi
    Üye valera777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    istanbul
    Tebrik
    Konular
    46
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rica ederim
    avlanmayı seven adam ..