Hello & Welcome to our community. Is this your first visit? Kayıt ol

User Tag List

Toplam 3 adet sonuctan sayfa başı 1 ile 3 arası kadar sonuc gösteriliyor
    Üye E-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Tebrik
    Konular
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Nerede hata yaptım ??

Cemiyet selam,

Biraz önce bir sorunla karşılaştım size danışmak istedim. Bir sosyal etkinlik amaçlı WhatsApp grubunda, grubu hareketlendirmek için sürekli paylaşım yapan birisiyim ve bir kız, tarih ve Atatürk konulu paylaşımlarımda devamlı yorum yapıyordu (bunların ilgi alanı olduğunu kendisi söylediği için belirttim.) Sonra, bugün özelden sohbet ettik ve şimdi atacağım sohbet metnini grupta ifşa edip gruptan ayrıldı. Ben üzerime atılan lekeyi ciddiye almadığımdan şimdi rahatım ama göremediğim bir yerde bir hatam mı vardı acaba diye düşünmedim de değil. Size sormak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ben : Selam

Ben : Nasılsınız X Hanım ?

Kız : İyiyim sağolun siz nasılsınız

Ben : Iyiyim teşekkür ederim. Dün geç saatte gördüm yazdığınızı o yüzden cevap vermedim. Grupta çok aktifsiniz bu aralar, hevesle paylaşılanlara karşılık veriyorsunuz teşekkür ederim 😃 Örneğin Atatürk'ün İstanbul günleri ile ilgili paylaşıma olumlu yorumlar bekliyordum ama siz hemen girip incelemişsiniz bu bana moral veriyor "Paylaşıyorsun ve boş değil, insanlara bişeyler katıyor paylaştıkların" diye, muhtemelen paylaşım yapan arkadaşlar da paylaşım yaparken benzer şeyler düşünüyordur paylaştıklarına insanlardan yorum gelince

Kız : Evet muhtemelen geliyordur

Kız : Rica ederim ilgimi çeken konularda aktif olmaya çalışıyorum 😌

Ben : Oluyorsunuz zaten, katılımcı bir anlayışınız var, tiyatro izler gibi kenarda beklemek yerine sohbete dahil olup keyif almaya bakıyorsunuz. Hatta zaman zaman bilginiz olan konularda insanları bilgilendirip sohbetin akışına yön veriyorsunuz, mesela Göbeklitepe paylaşımında paylaşımı ben yaptım ama sohbet sizin anlattıklarınızla başladı ve bir saat boyunca Göbeklitepe ve tarih üzerinde konuştuk. Bu çok önemli bişey

Kız : Destek olabildiysem ne mutlu bana ☺️

Ben : Şu açıdan önemli bişey, erkeklerde de bir estetik algısı var ama bayanların estetik algısı bizden daha iyi, çoğunlukla biz bişeye bakıyorken teknik detaylarına daha fazla odaklanırız (mesela Göbeklitepe projesi kaç yılda tamamlanmış ve halka sunulmuş gibi) ama siz o dönemin insanlarının sosyal yaşamı nasılmış buna daha fazla odaklanırsınız ve bu insanların ilgisini daha çok çeker

Ben : Grup açısından ikinci önemli kısmı ise (bu benim düşüncem) bizim toplumumuzda erkekler daha rahat yetiştiriliyor, ama bu tarz gruplarda bir bayan sohbete katıldığında insanlarda "Hmm şu bayan da kendi isteğiyle sohbete katıldı demek ki bu paylaşılan şey iyi bişey" algısı daha fazla güçleniyor ; yani atıyorum erkeğin sohbete etkisi 3 birim ise bayanın etkisi 4-5 birim oluyor

Kız : Bana kalırsa yorumlarınız oldukça seksist ama haklı olduğunuz yerler olabilir Türkler söz konusu olunca, orada yaşayan insanların sosyal yaşamı işin estetik tarafı değil türümüzün tarihi aslına bakarsak. Yine de teşekkür ederim

Ben : Orası tabiki öyle, orası bizim türümüzün tarihi ama toplum olarak, azınlık bir kesim dışında bizim sanat anlayışımız yeterince gelişmediği için böyle farklı yorumlar ortaya çıkıyor, kendimi de katıyorum ben bu konuya, mesela tamam bir Mısır piramidi hakkında yorum yaparım tabi ama en basitinden benim yaşımdaki sanata ilgi duyan bir Alman mühendisle benim Mona Lisa tablosunu bir olmaz. Aynı şekilde kapanmayacak bir fark değil ama 10 tane dünyaca ünlü ressam say desen sayamam şu anda

Ben : Ayrıca cesaretli bir yapınız var, seksist, karşındakinin cinsiyetini, diğerinden üstün tutmak demek (mesela benim şu anda bayanları övmem gibi) kötü bir kelime değil ama, elbette herkese karşı kullanmıyorsunuzdur ama bir bayanın kolayca kullanacağı bir kelime değil tebrik ediyorum cesaretinizi bence doğrusu bu her yerde bu kadar rahat olamıyor insan doğal olarak, erkeğe saygı duyduğu sürece bayanlar sohbetinde özgür olmalı ki ikisi birden yeni bilgiler öğrensin ufku genişlesin

Ben : bence doğrusu böyle rahat olmak ama her yerde bu kadar rahat olamıyor insan doğal olarak; erkeğe saygı duyduğu sürece, bayanlar sohbetinde özgür olmalı ki ikisi birden yeni bilgiler öğrensin ufku genişlesin* (emojiden sonrası böyle daha iyi oldu 😊)

Kız : Şimdi öncelikle sanat değil konumuz tarihti. Ki artık bu çok önemli değil daha önemli konular peydah oldu söylemleriniz üzerine.

Kız : Birincisi, bayan değİl ‘’kadın’’ bunu idrak etmek çok zor olmamalı ama Türkiye de nedense cidden zorlaşıyor komik bir şekilde. Seksist ise sadece bir kelimedir ve anlamı CINSIYETCILIKTIR. Cinsiyet ayrımı yani. Cinsiyetlerimizi annemizden ve babamızdan aldığımız x ve y kromozomları karar verir. X VE Y KROMOZOMLARIMIZ. Yani bizim çabalayarak kazandığımız bir şey değildir. Ortalama yaşınızı 25 35 arası tahmin edersek koskoca 25 35 yıllık ömrünüzde saygı görebileceğiniz başka bir şey yok mu da erkek olduğunuz için yani hiç çabalamadan kromozomlarınızın karar verdiği bir şey üzerinden ‘’ erkek olduğunuz’’ için saygı bekliyorsunuz? Siz ve saygı göstermemiz gerektiğini düşündüğünüz diğer tüm erkekler?! 😃

Kız : Ben her yerde bu kelimeyi kullanıyorum ama siz bence her yerde kadınların erkeklere saygı göstermesi gerektiğini, bir kadın olarak ne kadar bilgili olduğunu falan söylemeyin kadınlara yada kadınlar hakkında Zira rezil olursunuz şimdi olduğu gibi. Bu eril ve sapkın düşüncelerinizden kurtulmanız dileği ile.

(Buradan sonra kız bu mesajların fotoğrafını grupta paylaşarak çıktı gitti, grupta bunun konusu oldu ve şöyle diyerek konuyu kapattım)

Ben (grup sayfasında) : Burada bana söz hakkı doğuyor, ben bayanları 2. sınıf insan olarak görmüyorum; bunu hem burada, hem arkadaşın attıklarından gayet net görebiliyoruz. Başlangıçta, grupta katılımcı olduğu için teşekkür ettim ve sonrasında sohbet ilerledi, onun yazdıkları ölçüsünde ben adım attım. Salak değilim gruba bişey katmak için bu kadar uğraşıp da bir günde hepsini yerle bir edeyim.

Ben (grup sayfasında) : Yaptığı sohbeti gidip burada paylaşmış olması kendi sosyal anlayışını gösterir. Yolu açık olsun.

Ben (grup sayfasında) : Kendisine başka sosyal gruplarda iyi sohbetler dilerim.

Burada hata nerede ve kimde arkadaşlar ??

Discover to yourself

Nereden
    İstanbul
    Tebrik
    Konular
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Burada seksist kelimesi ve "erkeğe saygı duyduğu sürece" dediklerim dikkatimi çekti ama ben " Bayan, erkeğin değerlerine saygı duyan modern birisi olduğu sürece, erkeği aşağılamadığı sürece özgür olabilir benim yanımda" dedim ama o cinsiyetçilik olarak anladı bunu
    Discover to yourself

Nereden
    İstanbul
    Tebrik
    Konular
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Zala Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kadınlar basit yaratıklar, basit bir canlının kafasını ısrarla karmaşık şeylerle meşgul etmişsin.

2- kıza bildiğin allah gibi davranmışsın.

3- sana kadınlara düşman ol demiyorum zira kadın düşmanı birisinin bu sitede olması gülünç. ben kadınları çok seviyorum ama ne olduklarını bilerek...
    Evet, bir daha bakınca hak verdim, Joker'in "İlk mesajı uzun tutun Selam,müsait misin gibi şeyler yazmayın" dediğini, sohbetin akışını elimde tutacağım diye çok abartmışım sürekli uzun mesaj yazmışım. Peki bu durumda ne yapmamı, nasıl davranmamı tavsiye ederdin ?? Bide, bence o da hatalı "Eril, sapkın düşüncelerin var" dediğini zaten üzerime almıyorum veya grupta gidip de sohbetin ekran görüntülerini paylaşmasını geçtim, bir bayan içinde seks geçen bir kelimeyi (seksist, seksapalite gibi), erkek onu yargılayabilir diye her erkeğe kullanmaz ben de ona iyi cesaret dedim bunu kullandığı için, o gitti bunları söyledi bana. Sen ne düşünüyorsun onun hatalı olup olmadığı konusunda ??
    Discover to yourself