User Tag List
Toplam 10 adet sonuctan sayfa başı 1 ile 10 arası kadar sonuc gösteriliyor
Konu: İnsan ilişkileri
-
23/06/2014, 09:34 #1
- Tebrik
- Konular
- 45
- Mentioned
- 0 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
İnsan ilişkileri
Neden birisine 100 tane iyilik yapsakta, bir kötü hareketimizde o 100 iyilik unutulur yada uçurumun kenarına gelir?
Neden hakkımızdaki kötü izlenimler her zaman başkalarının aklının bir köşesinde durmak zorundadır ve ne kadar iyilik yapsan da neden o kötü anıyı silemezsin kolay kolay ?
Bilinçaltımızın koruma mekanizmasından kaynaklanıyor galiba öyleyse bilinçaltı kandırılabilir bir yapı bunu avantajımıza nasıl çevirebiliriz?
Farklı bir fikri olan varsa onun da görüşünü merakla bekliyorum.
Karşılaştığımdan değil hepimizin karşılaşma ihtimalimiz olduğundan soruyorum beyler.
Şimdiden teşekkürler.
Ateş ol, pervane değil.
Kadınlara büyük saygı duyan ve onları herşeyin üstünde tutan erkekler, kadınlar arasında popüler olmayı nadiren başarabilirler.
Tamamen öldürmek isteyen, kahkaha atar. Öfkeyle değil, kahkahayla öldürür insan.
-
23/06/2014, 19:20 #2
İnsan ilişkileri
Ben olaya farklı açıdan bakacağım.
Bir insana gerçekten zor zamanında yapılan yardım gerçekten etkili oluyor, normal zamanlarda yaptıklarından çok daha etkili oluyor.
Bunu hatunlar üzerinde de denedim.
Hedef üzerinde yani.
İster para ister başka türlü yardım.
Ama dar zamanında sıkışık anında yardımına koşmak kişiyi gerçekten etkiliyor ve senin hakkında çok farklı düşünmesine neden oluyor.
Karşı cinsi etkilemek açısından bir deneyin derim.
-
25/06/2014, 04:10 #3
- Nereden
- İstanbul
- Tebrik
- Konular
- 7
- Mentioned
- 0 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
İnsan ilişkileri
iktidar kitabında olması lazımdı. Tam olarak hatırlamıyorum ama şöyle bir şeydi minnettarlik en çabuk unutulan duygulardandir birisinden bir iyilik veya başka bir şey isterken geçmişte yaptıklarınızdan değil gelecekte onun için neler yapabileceğinizden bahsedin.
Yapılan iyiliklerin bir kötülükte unutulması ise insan ırkının bencil genlerinden kaynaklanıyor olabilir. Bende merak ettim bilimsel bir açıklaması olan varsa çok iyi olur arkadaşlar. Telefondan yazıyorum arada Türkçe harfler çıkmadı.Fantezide sınır yoktur!
-
25/06/2014, 05:28 #4
- Tebrik
- Konular
- 28
- Mentioned
- 0 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
İnsan ilişkileri
insan beyni olumsuz şeyleri daha çok düşünüyor.
mesela adamın sana yaptığı bir iyiliği 10 dk düşünmezsin
ama yine aynı adamın yaptığı kötülüğü 1 gün unutmazsın.
o gün küfür ede ede gezersin.
ama iyilikte çok iyi oldu bu der geçersin.
mesele tamamen bir tarafa odaklanmaya eğilimli olmamız
bu taraf kötülük oluyor
çoğu kişide bu böyledir.
bir de iyiliğin ve kötülüğün derecesi önemli.
çok büyük iyilik yapmışsındır
ya da çok küçük bir kötülük.
-
25/06/2014, 09:21 #5
- Tebrik
- Konular
- 19
- Mentioned
- 0 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
İnsan ilişkileri
Benim en çok kullandığım durumlardan biridir bu
Toplaşın hacılar, nasıl yaptığımı ve ne tepki aldığımı anlatıyorum.
Şimdi bu beyin denilen organik makinenin aynen dediğin gibi, bir sürü iyilik yaparsın bir tane kötü şey yaptın mı gitti hepsi gittiiiiiii ya da tam tersi ipnetorun teki, kötülükleriyle ün yapmış birinin de bir iyiliği inanılmaz etki eder.
Şimdi bunun nedeni hipokamptır, corpus collumdur....vs. bir sürü sikko ıvır zıvır sayarım şimdi ama gerek yok, hatta makalesini bile yazdım agalarKısaca beyin farklı olanı UNUTMAZZZZZZ!!!
sen o kadar iyilik yaparsan, insanların beynine bu, yardımsever, iyilik meleği olarak kaydedilirsin, beyin her yeni insana bir dosya açar ne de olsa... Aman dikkat bu sikko duruma düşme bir daha çıkışın olmaz.
Üstelik ilerleyen zamanlarda aynen dediğin gibi olur, bir kötülük yaparsın, kötülükte değil aslında çıkar çatışması.İşte o durumda durum aleyhine işler ve kaybedersin.
Gelelim bu durumu nasıl lehimize çevirebileceğimizeeeeeeee :evil:
düşündük üzerine a.q düşündük :lol:
Şimdi biz neyizzz?
-Eeee pua, sevimli piç ya da kendine her ne sikim diyorsan
Ne yapar bu peki?
-Küstahtır, yeri geldiğinde siker atar, boyun eğmez, ne yapacağı belli olmaz bla bla bla
Az önce neden bahsettik biz?
-İyilik meleği olmanın kötülüğünden
Nasıl davranmamız gerekir o zaman?
-Puanın davrandığı gibi(neg,iğne,sataşma,dalga geçme..vs.)
Beyin nasıl işliyordu aynştaynımmm?
-Farklı olanı unutmuyor, hafızasının derinliklerine atıyorduuuuuuuuuuuuu
Ne yapmak lazım öyleyse insan ilişkilerinde?
-Pua gibi davranıp günün sonunda iyilik yaparak.(Düz mantık bakma şu cümleye gözünün yağından omlet yaptığımmmm)
Buraya kadar iyi dediğin güzel dedin de uygulaması nasıl olacak yahu diyebilirsin.
Al sana daha 2 gün önce ki örneğim.
Geçenlerde hatunun biriyle tanıştım, daha doğrsu o benimle tanıştıo kadar sert, o kadar kaba muhabbetler ettim ki(bkz:uçmayı bilmeden ipnelik yapmamak) kızın gözünde aşırı bilgili(Dördünü de torunlarına kadar siktim sayılır)fakat bunun yanında egoist, kibirli, karşısındakini aşşağılamaktan memnun olan biri imajı çizdim.
Neden?
Yazdıklarını uygulayabileyim diye :lol:
neyse birkaç saat ayrılma vakti geldi tabi veeeee öncelikle çıktığımız kapıyı açtım ve önden onu çıkardım(burada şok zaten), merdivenlerden inerken önden indim bunun hikayesini anlattım o ara(burada hassiktir lan dedi içinden kesin ahahaahah), en sonda bugün harika giyinmişsin özellikle saçını toplaman çok yakışmış dedim(no neg, no neg) aha eminim burada kesin devreleri yaktı, eve gidene kadarda kesin beni düşünmüş olacak ki hemen fb'den eklemiş ve üstüne de bir mesaj atmış.
O mesaj neydi dersen,
"bugün nedense çok eğlndm yahuuuuuuu" Yahu'yu çok kullanırım ona hitaben bişeyler yazmış herhal anlamadı ki ben :lol:
eeee ben kızı bir domaltıp sikmediğim kalmıştı nasıl oldu ki bu?
Beyin denen sikko organ sayesinde tabi ki sevgili bro'lar
Ha bir de bunu 5 kişiyken yaptım, diğerleri var diye de başta bir şey diyemedi pek(burayı da düşündük burayı da).
Aha işte buna ben kontrataktan gol atmak diyorum.
Grup olunca çok daha etkili oluyor bilhassa hepsinin yanındayken iltifat etmek çok çok çok etkili oluyor.Demedi demeyin gardaşlarımmm
yanaklarınızdan :kiss:Hayat masal gibidir; ne kadar uzun olduğu değil, ne kadar iyi olduğu önemlidir.
-
25/06/2014, 10:24 #6
- Tebrik
- Konular
- 45
- Mentioned
- 0 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
İnsan ilişkileri
Dediklerin mantıklı ama gerçek ukalalık kötüdür en babalarındandım ordan biliyorum.
Patrick Jane düzeyi optimumudur.
İnsanlarla ilk tanışmanda tahmin edilememezlik kozunu uygulamışsın bundan dolayı dikkat çekmişsin çekici gelmişsin bana göre.
Eğer bunu düzenli yaparsan, genelde ukala, kötü davranıp iyi davranışı nadir yapıp o davranışın dikkat çekeceğini sanıyorsan çok yanılıyorsun.
Sürekli insanların yardımına koşan adam kötü bir şey yaptığında dikkat çeker ve sıçış olur bu doğru.
Shakespeare abimiz hem ne demiş;
İyi ol ama çok iyi olma.
Ama burda kötü olmak değil çok iyi olmamak önemli olan. Yani insanlara kendini kullandırtmama, ezik davranışlarda bulunmama dengeli ol kısacası dengeli.
Ukala insan kısa vadede kazansada uzun vadade kaybeder.
Ukala olmayın.Ateş ol, pervane değil.
Kadınlara büyük saygı duyan ve onları herşeyin üstünde tutan erkekler, kadınlar arasında popüler olmayı nadiren başarabilirler.
Tamamen öldürmek isteyen, kahkaha atar. Öfkeyle değil, kahkahayla öldürür insan.
-
26/06/2014, 08:46 #7
- Nereden
- Karabük
- Tebrik
- Konular
- 15
- Mentioned
- 0 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
İnsan ilişkileri
Sosyal ortamlarda bulunan insanların bizim hakkımızda ne söylediği diğer kişilerin bizim hakkımızda büyük ölçüde iyi veya kötü düşünmesini sağlar.Düşünün bir insanı tek başına değerlendirmiyoruz.Başkalarının o insan hakkında ne söylediği büyük çoğunluğu oynuyor gibime geliyor.Aslında kendinden başka birini düşünmeyen birinin sırf arkadaşları savunuyor diye iyi bilenler var.Veya tam tersinide gördüm.Hedefin arkadaşları tarafından övülmek veya terslenmek en büyük koz mesela.Madem herkesin minnettarlığından dem vuruyorsak aynı mekanizmayı bu şekilde kullanabiliriz(Verdiğimiz ölçüde veya accuk fazlası
)Yanlışım varsa düzeltin brolar
Korku kapıyı çaldı.
Kapıyı cesaret açtı.
Kapıda kimse yoktu.
Cesurlar bir gün,korkaklar her gün ölür.
Hayat iyi kartlara sahip olma değil,bazen kötü bir eli iyi oynama meselesidir.Jack London
-
26/06/2014, 09:33 #8
- Tebrik
- Konular
- 19
- Mentioned
- 0 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
İnsan ilişkileri
"Gizli Kullanıcı" post=47518 Nickli Üyeden Alıntı
sen her gün aynı şekilde davranırsan o yaptığın gerizekalılıktır.
Şöyle düşün adamın biri çok iyi yardım sever, zorda olanın hemen yanına koşar...vs. sen bu adamdan yardım istediğin zaman adamın yardıma geleceğinden şüphen yok fakat bir başka tarafata daha böyle kendini düşünen, pek yardım etmeyi sevmeyen biri olduğunu düşün.
Sen bundan yardım istediğin zaman onun karar vermesini beklersin, yardım edecek mi, etmeyecek mi kısaca arafta kalırsın ve kararı her zaman alfalar verir.
Orada ki ukalalığı karşı tarafa iyi sindirtmek lazım, genellikle ben karşılaştırma metodunu kullanırım.
Taptın bir ukalalık ve genelde karşı taraftan oooo çokta mütevaziyiz der, ironi yapıyor kendince lidıl bitç ben de hemen "ben sadece dürüstüm, bu konuyu çok iyi biliyorum ve gerçekte de yapıyorum sımıyorum yaniii, öte taraftan mesela ben yakışıklı değilim bu konuda da kendime karşı dürüstüm.Veeeeeeeee can alıcı soruyu sorarım neden insanlar kötü özelliklerini söylediğinde tepki almaz da iyi oldukları şeylerini söylediklerinde hor görülür ki?"
Genelde "aslında haklısına bağlanır" laf.
En sevdiğim sözlerden biridir hatta "ne söylediğin değil nasıl söylediğin önemli."
Bu seriye daha hiç ters tepki geldiğini görmedim, gelirse ilk burada paylaşacağıma da sözzzz veriyorum.Hayat masal gibidir; ne kadar uzun olduğu değil, ne kadar iyi olduğu önemlidir.
-
26/06/2014, 10:22 #9
- Tebrik
- Konular
- 45
- Mentioned
- 0 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
İnsan ilişkileri
Dediğim gibi optimumu patrick janedir diye boşuna demiyorum.
Düzeyi düşüktür arada yapar çekicilik katar ama ukalalık direkt yapılmamalı dolaylı olursa komik ve
hoş oluyor bana göre.Ateş ol, pervane değil.
-
01/06/2019, 07:49 #10
- Nereden
- İstanbul, Samsun
- Tebrik
- Konular
- 14
- Mentioned
- 4 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
Hepsini okumadım, konu başlığına göre kendi düşüncemi belirtip olaysız ayrılıcam
Bence istenmeden yapılan iyliğin bir önemi yomtur ve teşekkür etmeye de gerek yoktur. Bu yüzden de kıymeti yoktur. Zaten bedavaya yapılmış bir iyliktir.
Eskiden yaptığım güzel şeyler için teşekkür edilmedi diye çok canım sıkılırdı. Sonra içimden düşündüm, yav bu benden bu iyliği istemedi ki, ben de istemeden yaptım kızadabilirdi dedim içimden ve öylece saldım olayı.
Acaba iylik istendi mi, yoksa içten gelip yapıldı mı?