User Tag List
Toplam 1 adet sonuctan sayfa başı 1 ile 1 arası kadar sonuc gösteriliyor
-
28/09/2018, 07:41 #1
- Nereden
- Iconium
- Tebrik
- Konular
- 5
- Mentioned
- 0 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
Tanındığın ortamda izlenimini değiştirmek
Kendimi tanıttığım başlıkta da söylediğim gibi şu anda üniversite son (4.) sınıf öğrencisiyim ve bu işlerle lisenin ortasından beri uğraşıyorum. Yani aşağı yukarı 6 yıl oldu.
İlk yıllar daha çok teoriydi; yaptığım şey ağırlıklı olarak okumak ve yanlışlarımı düzeltmekti. Bu değişim, yeni tanıştığım insanlarla (hem kadın hem erkek) olan ilişkimi değiştirdi.
Lisenin sonları ve üniversitenin ilk zamanları; pratiğe geçtiğim ve sahada/ilişkilerimde tecrübe kazandığım süreçti. Son birkaç yılda da artık içselleştirme sürecine girdim. İşler artık hemen hemen olması gerektiği gibi.
Şu an geliştirmek istediğim konu ise henüz Alfalığı içselleştirmediğim zamanlarda edindiğim sosyal çevremde statümü geliştirmek. Evet, daha önce izlenim bıraktığın bir yerde o izlenimi değiştirmek zordur ama imkansız değildir. Sınıfın önemli bir kısmının benim birçok yönümü henüz keşfetmemiş olmaları ve son görüşmelerin ardından üç buçuk aylık bir yaz tatilinin geçmiş olması, sınıftaki izlenimimi değiştirmem için geçerli bir sebep diye düşünüyorum.
Mesele şu ki; dışarıdaki yaşantımda ve sosyal çevremde tam bir Alfa olsam da sınıfta öyle değilim. Bunun başlıca sebepleri:
1 - Üniversitenin başlarında henüz Alfalığı içselleştirmemiş olmam
Bilirsiniz, ilk zamanlarda sadece istediğiniz kızlara karşı gerektiği şekilde yaklaşırsınız. Hedef olarak görmediğiniz insanlara karşı aynı hassasiyeti göstermezsiniz. Dolayısıyla sosyal çevrenizde Alfa olmazsınız, sadece istediğiniz kızla ilişkiye girebilirsiniz. Kendi sınıfımdan biriyle beraber olmak istemediğim için de sınıfı tam anlamıyla domine edemedim. Daha çok Betaydım.
2- Sınıf kültürü ve sınıfta güvende olmak düşüncesi
Bilirsiniz; bir serseri, her yerde serserilik yapsa da kendi mahallesinde efendi gibi takılır, mahallenin abisi olur. Çünkü aksi takdirde mahalledeki yakın çevresinde kötü bir izlenimi olur, insanlar tarafından sevilmez. Ben de o hesap, 4 yılımı geçireceğim sınıfta dedikodulardan, söylentilerden ve gearlardan uzak durmak için çok fazla sivrilmedim. Zaten sınıftaki dostlarım belliydi ve dışarıdaki sosyal ortamım istediğim gibiydi. Sınıfta da sadece ders saatlerinde bulunuyordum.
Şu an değişen şu ki;
- bu yıl son sınıfa geçtiğim için birçok seminer ve proje gibi ekip çalışması gereken bilumum yerlerde sınıftakilerle birlikte bolca vakit geçirmem gerek, iyi geçsin isterim
- sınıftakiler vizyon sahibi değiller, gelecekteki aynı sektörü paylaşacağımız insanların da biraz gözlerini açmalarına yardımcı olmak istiyorum. yani win=win, aynı zamanda çapa
Bu sebeple sınıftaki imajımı düzeltmek istiyorum. Ha burdan şu aklınıza gelmesin; sınıfta kötü bir imajım yok. Gayet iyi bir insan olarak değerlendirilirim. Ama başı da çekmiyorum.
Sorsanız "severiz" derler, ama sınıfta olmasam gözleri beni aramaz.
Neyse, gelelim benim ve sınıfın değerlendirmesine:
- Sınıf ortalama 45 kişilik, büyük çoğunluğu kız
- Sınıfın %90'ıyla sınıf içinde düzenli muhabbetim var
- Bunların yarısıyla okul dışında da muhabbetim var, telefon aracılığıyla veya bir yerlerde oturup az da olsa vakit geçiriyorum
- Çekirdek bir grup da dostlarımdan oluşuyor
- Sınıfta gruplaşma var, hepsinin muhabbet ortamına rahatça girebiliyorum
- Erkeklerin tamamıyla aram iyi
- Espri yeteneğim fena sayılmaz, derslerde konuşkanım ve ağzım laf yapar
- Başarılı sayılırım, bazı derslerde karizmayı artıran becerilerim var
- Kızlar arasında 1 tanesi cepte, sosyal ortamda bana açıktan övgüler yağdıran bir tip, sosyal kanıt
- Daha önce bana yürüyen bi kız var, şu an boşta
- Maalesef çok önemsemediğim için ve cepte gördüğüm için saçma bi açılış yapıp ret yediğim bi kız var. Aramız soğuk değil, ortam içinde konuştuğumuz oluyor
- Güçlü erkek karakterler var ama hiçbiri tam anlamıyla kızlara karşı cazibe sahibi değiller
- Sınıfta erkek veya kız wing kullanamam, bazırlarıyla dost da olsak herkes birbiriyle bir şekilde rakip..
ki dostlarım da zeki insanlar zaten istesem de wing olmazlar, sadece duygusal olarak onların kanına girebilirim
Vakit geçirdiğimiz alanlar: sınıf, fakülte bahçesi, (ders çalışmak için) kafe/kütüphane, (muhabbet etmek için) cafe/restaurant
Evet toparlayalım:
1- Nasıl sınıfın alfası olurum?
2- Ortamdaki güçlü karakterleri nasıl bağlarım, olası muhalefetlere karşı nasıl tavır almalıyım?
3/Bonus - Reddeden kızın gözünde imajı nasıl düzeltiriz?
Buraya kadar okuduysanız teşekkürler. Zor bi mesele biliyorum. Ama eminim herkes için faydalı olacak noktalar çıkacaktır.