Hello & Welcome to our community. Is this your first visit? Kayıt ol

User Tag List

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 21 adet sonuctan sayfa başı 1 ile 10 arası kadar sonuc gösteriliyor
    YAZAR herşeyibilenadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tebrik
    Konular
    168
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Namusu Nerede Arayacaksınız?

Konu herşeyibilenadam tarafından (15/03/2019 Saat 09:02 ) değiştirilmiştir.

Üye valera777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    istanbul
    Tebrik
    Konular
    46
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bugün bunun muhabbeti oldu , yanımdaki kız bakire değildi ama ona bnm için bakire oldugunu söyledim ve gerçekten tanıdıgım en namuslu kızlardan biri ..

lakin yukardaki yazıya katılıyorum genel geçer doğru
    avlanmayı seven adam ..

YAZAR herşeyibilenadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tebrik
    Konular
    168
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Belli ki kıza nötr değilsin

Üye candela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tebrik
    Konular
    7
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Namus tanımına göre değişir bu konu bence.

Bir araştırma okumuştum.Kadınların ilişkiye girdiği erkekler ilerde çocuğun genlerini etkiliyordu.Erkeklerin bakire kızla evlenme isteğini anlayabiliyorum.(aşağılık psikolojisi yoksa tabi) Erkek evlenmek istiyorsa huzur ve sex için evlenir zaten,değil mi? Kadının aklında başka erkek var mı şuan diye huzursuz olmak istemiyor olabilir.Kadınlar için durum biraz çetrefilli.

Namus bence adaletli ve cesur olmakta yatıyor.

Kızın geçmişi benim umrumda bile olmaz.İnsanlara olan inancı tükenmiştir.Belki hiç olmamıştır.Olabiir bunlar,bana da oluyor bazen.Eğlenmek istemiştir.He benimle tanıştı ve sonra aklından geçirdi başkasını.Hissederim ve ikisine de dünyayı dar ederim,orası ayrı.kaliteli insanlarla tanışmadı diye koyverip benimle tanışınca kalitenin farkına vardıysa sallamam açıkçası.

Anne babam çercevesinde düşünüyorum.Annemin önceden ilişkisi olsaydı beni çok yaralardı.Babamın olması da yaralardı,çok fazla olması annem kadar yaralardı.

Dediğim gibi hbanın tanımı bebek isteniyorsa doğrudur.Çocuk doğrudan veya dolaylı olarak etkilenir.Ben istemediğim ve ilerde %99 istemeyeceğim için farklı bakıyorum.
    Hareket adamı gibi düşün,düşünce adamı gibi hareket et.

Üye İ.N.S.A.N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tebrik
    Konular
    5
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir stereotip tanıtımı için güzel bir yazı! Spesifik olarak cephe alınan kısım için yazıldığı da belli. Ancak farklı olarak bu konunun düsturunu konuşmak istiyorum..

Erkek için bu konuda pek yazılmamasına hitaben:

Erkeğin namusu nerededir ?

Eğer erkek ile kadın cinsi bir değildir! Deniliyorsa; o ne demek ?

Erkek poligamiktir falan.. yook, tamam ama biz sonuçtan bahsediyoruz. Sonuç olarak dürtülerini kontrol edememe sorunu var. 1 kadında kalamıyorsa, cinsin özelliği buysa, erkek doğuştan kaşar o vakit.
    ....

Ki bunların haricinde, kendimizi toplum değerleri gibi her şeyden tenzih edersek. Sikiş sokuş meselesinin sadece mantalitesine bakarak, tamamen mantıklı olmayı denesek, bunu başarabilsek, garip bir durum olmadığı su götürmez bir gerçek. Zevk alıyoruz sikişiyoruz amk yaa. Ne ?

Ama tabi ki o kadar mantıklı olamayız. Nihayetinde duygumuz var. Aslında duygumuzun olması gerekenden daha öne daha öne çıkmasını sağlayan bir etken de, kalitesiz insanlar. Orda burda paylaşım yaptığı kadın hakkında, amına amına çaktım, inlettim diye konuşmaları. Düşünsene senin sevgilin hakkında diyor bunu. Nasıl bir rahatsızlık duyarsın ? Katil ederler adamı. Yani bir konstelasyon durumu var.

Ha kalite demişken, tüm bunlar insanı, beni, kaliteli insanlarla ilişki yaşamış kadına itiyor. Kadına değer veren insanlarla ilişkisi olmuş olmasını yeğlerim. Kız kardeşim var. Benim gibi adamlarla karşılaşsın. Kadın olsam ben de buna dikkat ederdim. Kendime kalitesiz kekolarla ilişki yaşamak gibi bir kötülüğü yapmazdım. Çünkü geldiğimiz noktada, ülkem dolu orospu çocuğu..

Tebrik
    Konular
    5
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı candela Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kaliteli insanlarla tanışmadı diye koyverip benimle tanışınca kalitenin farkına vardıysa sallamam açıkçası.
    ï¿½ï¿½ï¿½ï¿½ï¿½ï¿½ï¿½ï¿½ï ¿½ï¿½ï¿½ï¿½ Bu da kritik ve derin bi cümle
    Konu İ.N.S.A.N tarafından (04/09/2018 Saat 20:09 ) değiştirilmiştir.

7. HELAL BRO candela HELAL BRO dedi
    Üye verdict - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tebrik
    Konular
    1
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @candela bence tanım problemi ülkenin en büyük problemlerinden biri zaten ? hele kadınlarla tartışmak.. sadece kazanmak için tartışıyorlar öyle olunca da daldan dala kaçak savaşıyorlar dövesim geliyor net, dayanamıyorum bu gerizekalılığa

@i.n.s.a.n tanımı kaçımayalım. namustan kasıt kalite ise o ayrı onu kadında da erkekte de ararsın. ama klasik manada erkeğin namusu olmaz. kadının olur. erkek de buna takmakta haklıdır. özgüvensiz çomarlardan bahsetmiyorum, onların hiçbirşeye hakkı yok. ama erkek için tarihin çok eski dönemlerinden beri çocuğa sahip olmak soyunu devam ettirmenin yegane yoludur, ama o çocuğun kimin çocuğu olduğunu ancak kadın bilebilir. dışarıdan kadının kime verdiği anlaşılmaz. o yüzden bu bakirelik kaç kere verdin kontrol altında tutma vs çok eskiden gelen bir konsept. ve bu şekildeki namus sadece kadına özgüdür

e tabi bunun dışında hbanın dediği gibi 20 kişiyle yatmış bir kadındansa bir iki kişiyle yatmış bir kadının en azından dürtü kontrolü açısından daha kabul edilebilir olduğu daha az aldatma riski olduğu muhakkak. ama günümüzde bunların da garantisi yok. yine tetikte olmak lazım. hal ve hareketlerini gözlemlemek lazım. mesela bu maddi geliri fena olmayan, kadının hoş olduğu erkeğin hafiften pasaklıi ezik ve müdür tipli olduğu bir tane de çocuklu falan çiftlerde kadınların aldatma oranı günümüz türkiyesinde nedir ona dair hiçbir fikrim yok. bir veri de görmedim yakın zamanda. merak ediyorum açıkçası

9. HELAL BRO herşeyibilenadam HELAL BRO dedi
    Tebrik
    Konular
    5
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı verdict Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @i.n.s.a.n tanımı kaçımayalım. namustan kasıt kalite ise o ayrı onu kadında da erkekte de ararsın. ama klasik manada erkeğin namusu olmaz. kadının olur. erkek de buna takmakta haklıdır. özgüvensiz çomarlardan bahsetmiyorum, onların hiçbirşeye hakkı yok. ama erkek için tarihin çok eski dönemlerinden beri çocuğa sahip olmak soyunu devam ettirmenin yegane yoludur, ama o çocuğun kimin çocuğu olduğunu ancak kadın bilebilir. dışarıdan kadının kime verdiği anlaşılmaz. o yüzden bu bakirelik kaç kere verdin kontrol altında tutma vs çok eskiden gelen bir konsept. ve bu şekildeki namus sadece kadına özgüdür
    Klasik manada erkeğin namusu olmaz ne demek ? Namusun tdk tanımı tek:
    1. Bir toplum içinde ahlak kurallarına ve toplumsal değerlere bağlılık, iffet. 2. Dürüstlük, doğruluk

Klasik mana diye bir şey yok. Cinse özel uydurmanın yanlışlığı söz konusu zaten. Adalet yok. Kimin çocuğu meselesi erkeğin daha temkinli olmasına sebep olarak gösterilebilir. Onun dışında eskiden kadının kıçında geziyordu adam. Çünkü Niye ? Tıp yok. Napsın adamcağız başka türlü öğrenemez çocuk kimden. Ha bu dürtü az kalmıştır çok kalmıştır. Ben senin ne demek istediğini anladım ama bahsettiğin makalede geçen "namus" kelimesi olayın daha iyi algılanması ereğiyle kullanılmış;
    kalite ve duygusal yaklaşımı ise bambaşka konu...

Üye valera777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    istanbul
    Tebrik
    Konular
    46
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı herşeyibilenadam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Belli ki kıza nötr değilsin
    evet nötr degilim ama herkesi bir tutmamak gerek ayrintisi uzun
    avlanmayı seven adam ..

Üye verdict - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tebrik
    Konular
    1
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İ.N.S.A.N Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Klasik manada erkeğin namusu olmaz ne demek ? Namusun tdk tanımı tek:
    1. Bir toplum içinde ahlak kurallarına ve toplumsal değerlere bağlılık, iffet. 2. Dürüstlük, doğruluk

Klasik mana diye bir şey yok. Cinse özel uydurmanın yanlışlığı söz konusu zaten. Adalet yok. Kimin çocuğu meselesi erkeğin daha temkinli olmasına sebep olarak gösterilebilir. Onun dışında eskiden kadının kıçında geziyordu adam. Çünkü Niye ? Tıp yok. Napsın adamcağız başka türlü öğrenemez çocuk kimden. Ha bu dürtü az kalmıştır çok kalmıştır. Ben senin ne demek istediğini anladım ama bahsettiğin makalede geçen "namus" kelimesi olayın daha iyi algılanması ereğiyle kullanılmış;
    kalite ve duygusal yaklaşımı ise bambaşka konu...
    Tanım konusunda tdkya bakılır tamam haklısın ama hayat öyle yaşanmıyor. Halk arasında namus denilince kast edilen şey kadinin birilerine verip vermediğidir. Erkeğin böyle bir durum içinde olması fiziksel olarak zaten mümkün değil birilerine verebilir de fiziksel olarak etkilenmez ortaya farklı bir sonuç doğurmaz. Ha sen istersen buna x dersin, istersen tdknin namus için oluşturduğu tanımdan ayrı başka bir anlam koyarsin eşsesli ama farklı anlamlı bir kelime olur farketmez. Kelimelerin birden fazla anlamı olabilir burada olduğu gibi. Sorun kimin hangisini kastettiğini anlamak. Dedigimi anlamışsan sıkıntı yok zaten.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

13. HELAL BRO blackwhite HELAL BRO dedi