User Tag List
Toplam 3 adet sonuctan sayfa başı 1 ile 3 arası kadar sonuc gösteriliyor
-
01/08/2018, 03:39 #1
- Nereden
- istanbul
- Tebrik
- Konular
- 4
- Mentioned
- 0 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
parapraksis den yararlanılabilir mi
sevgili cemiyet üyeleri
geçenlerde bir arkadaşımla konusurken ona psikanalizdeki parapraksis kavramından bahsettim. sonra bunu oyunda nasıl kullanırız diye kendi kendime düşündüm ve size de d anışmak istedim.
parapraksis kavramını şuan kendim açıklamak istemiyorum o yüzden cengiz güleç in say yayınlarından çıkan freud adlı kitabından aynen kopyalıyorum
masum sakarlıklar( parapraksisler)
biri yanlışlıkla bir şey kırdığında bu sakar kişinin ,kırdığı şeyin kendisine hediye eden kişiye* beslediği duygular sorgulanır,bilincinde olmaksızın davetiye çıkarılıyormuş gibi glen kazalar,yanlış zarfa konulup, tam da gitmemesi gereken adrese ulaşan mektuplar,kimsenin görmemesine çalışılan ancak "şu talihsizliğe bakın" ki tam da okunmaması gereken kişinin eline geçen mektuplar...ne var ki, pek çok durumda bütün bunların bilinçdışı bir niyetin sonucu okduğu öyle açık görülür ki,insanın içinden masum sakarlıktan çok ,beslenen niyeti tam anlamıyla yerine getiren başarılı eylemler karşısında olduğunu söylemesi gelir
biz oyunu iyi oynamak için bilinçli bi şekilde parapraksislerden yararlanabilir miyiz? kıza karşı bilinçli sakarlıklar yaparak bi şekilde durumu daha olumluya çevirebilir miyiz
-
03/08/2018, 02:42 #2
- Tebrik
- Konular
- 128
- Mentioned
- 0 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
tek bir şey biliyorum bunu uygun ortamda anlat.kizin teki senin üzerine bie şey dökünce.ya da sen dökünce. meğer dokunmak istiyormusuz birbirimize de. ahahah çok eğlenirim ise yararsa.
ya biriniz denesiní*½í¸‚Feminizm adı altında kaltaklığın pazarlanmasına karşıyım!
-
Tebrik - 1 HELAL BRODickWhitman HELAL BRO dedi
-
05/08/2018, 07:14 #3
Çok samimi bir arkadaşım kızın tekine yürüyormuş.Soruyor ne yapayım filan diye.Dedim kızı tanımıyorum fotoğrafını at giyimi kuşamı beden dilinden filan bir şeyler öğrenmeye çalışayım.Bana müstakbel eşim yazıp atıcakmış,kıza attı hahaha Benim çok gözüme batıyordu bu olay.Bilinç dışı bilinci siker
Kararların bilince ulaşmadan 5-6 saniye kadar önce alındığını okumuştum.Bunlar garip şeyler işte sinema
Yapmaktan ziyade olayı okumak ve kıza anlatmak için 10 numero.katılıyorum.Hareket adamı gibi düşün,düşünce adamı gibi hareket et.