User Tag List
Toplam 3 adet sonuctan sayfa başı 1 ile 3 arası kadar sonuc gösteriliyor
-
13/02/2018, 11:38 #1
Yeni girdiğin ortamda kendinden yaşça büyüğe hitap konusu
Önce hangi hitabı etmeyeceğinizi söyliyim.
"Abi"
Abi demeyeceksiniz.
Peki niye ?
Çünkü ilk andan durumu kabullenmişsiniz demektir. Karşıda ki hafif de piç biriyse yandınız anam çekeceğiniz var. "Ben zaten durumu kabullenmişim. Bana niye oynasın ?" Diye düşünebilirsiniz. Fakat, ortamda ki en savunmasız siz olduğunuz için bütün esprileri sizin üstünüzden yapar artıkın. Üstünüze oynar da oynar. Hele biraz da dişinizi gösteremediniz mi ? Sıçtınız. Sınır mınır tanımaz.
Ha kimi ortamda "abi" de diyebilirsin. Ama onu sen süzeceksin artık. Kimine abi dersin abilik yapar. Kimine dersin ipnelik yapar. Nasıl biri analiz edeceksin.
Ne demeyeceğimizi anladık. Sıra ne diyebileceğimize geldi.
Söyleyrum..
-reyiz, hocam
Lakin her dakika değil!
Sık kullanmayacaksın bunları!
Çok saçma ama, bu hitapların ortam görmüşlükle alâkası var diye hissediliyor. Öyle geliyor insana.. Bi piçimsi hitaplar böyle nedense..
Hem karşı tarafın egosunu okşuyor. "La ibneya bak hele kaç yaşında bebe abi demiyir" diye düşündürmüyor. Yani sana bundan ötürü kıllanmıyor adam. Hemi de yazdık işte yukarıda
Son olarak bir de "isim" kullanma alternatifi var. Bunu da yapabilirsin ama bu da abi diyebileceğin insanı analiz etme gibi.
Bunda da şahsiyeti süzeceksin.
Kimi takıntılı. Bu duruma kıl kapıyor. Kimi umursamıyor. Ha bunu da sen gözlemliycesin. Hiç olmadı sor.
"Yav ben böyle isminle falan hitap ediyorum ama takılmıyosundur umarım. Beraber fırlamalık yapabileceğim samimiyette gördüğümden böyle takılıyorum sağa, abi mabi bi duvar örüyor araya" didinmiydi.. tamam
Zaten genellikle sen konuşmaya devam ederken, sözünü kesip "yok be yaa ıraad ol" diye girecektir araya..
Saygılarımla..Konu İ.N.S.A.N tarafından (23/08/2018 Saat 03:54 ) değiştirilmiştir.
-
Tebrik - 1 HELAL BRO
RunBabyRun HELAL BRO dedi
-
13/02/2018, 12:14 #2
Birinden üstün olduğunu göstermek istiyorsan da görüşünden sonra
- Şimdi mahmut-cum- , Ahmet-cim gibi cim cum lu konuşmak etkili olabiliyor. Ama sana kardeşim diyen birini bu konuda indirmeyi hala başaramıyorum . Sakal mı ektirsem
-
13/02/2018, 17:35 #3Hareket adamı gibi düşün,düşünce adamı gibi hareket et.