Hello & Welcome to our community. Is this your first visit? Kayıt ol

User Tag List

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 17 adet sonuctan sayfa başı 1 ile 10 arası kadar sonuc gösteriliyor
    Fetvacı Başı - Reyizz JoKeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Tebrik
    Konular
    371
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kripto Paralar - Yatırım- Para Kazanma vs

sevgili dostlar. kirpto para denen bir olay var. başlığımı cemiyete de ekleyelim diye düşündüm.

hani hem buna yatırım yapıp para kazanma imkanınız olabilir. hem de konu hakkında bilgi sahibi olmak önemli.

Bitcoin nedir. altyapısı olan blockchain teknolojisi nedir? Bir sürü soru.

6 ay kadar önce 500 $ lık kripto para yatırımı yaptım şu an 2800$ civarında.

---

şimdi ise gözümü IOTA ya dikmiş durumdayım. altyapı olarak Tangle adında başka bir teknoloji kullanıyor.

şu an 4.14 dolares... 14 aralık 2017.

41,40 dolar olunca yazarım bu başlığa..

dolara yıllık %3 faiz verilen yerde 1 yıl içinde parayı 3-4 e katlama imkanı var.

bilenler bilgilerini karalasın.

bilmeyenler. Barış beyin şu videosuna bakarak konu hakkında genel bir bilgi sahibi olabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=ENwtC8LgPcw

"Cemiyet Sıçmayı Önlemek içindir, sıçtığınız boku temizlemek için değil" - JoKeR

Cemiyette YAZAR olmak ister misin ? TIKLA
    ( Makale Altına Nickinizi yazın piliiz)

2. HELAL BRO verdict HELAL BRO dedi
    Üye pikachu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tebrik
    Konular
    6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    https://mobile.twitter.com/erkanozz
    Türkiyede bitcoinle ilgili baya faydalı şeylrr paylaşıyor. Özellikle twitterında floodları var. Nedir ne değildir diye onları okumuştum ben ilk başta.

Yaklaşan bir kriz olduğunu ve bitcoin,altın ve gümüşün bu krizden kârlı çıkacağını söylüyor. Ancak bazen yazdıklarına bakıyorum da çok aşırı savunuyormuş gibi hissediyorum.

Şu an almak için geç mi erken mi bilmiyorum ama bitcoin çok yükseldi. Altcoine yönelmek mantıklı. Litecoin’i bir dönüşüm için kullanmışlardı sonra değeri yükseldi. Bana litecoin ve etherum daha yatırım yapılabilir gibi gwliyor ama yükseldi ikiside.

Bir de altcoinleri gezerken monacoin diye bir şey gördüm.
    Reis tavsiyelerin önemli bizim için bakayım beymiş bu iota.

https://m.tr.investing.com/analysis/...tyor-200218172
    Konu pikachu tarafından (15/12/2017 Saat 07:10 ) değiştirilmiştir.

4. HELAL BRO JoKeR, verdict HELAL BRO dedi
    Üye Arsle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tebrik
    Konular
    8
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alp Işık var youtubeta
    https://www.youtube.com/user/isikalp91

Güzel bilgiler veriyor.

6. HELAL BRO JoKeR HELAL BRO dedi
    Üye BuminKaganTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tebrik
    Konular
    24
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dostlar 7 aydır kripto para dünyasının içinde birisi olarak diyebilirim ki öncelikle borçla veya lazım olan parayla girmeyin piyasaya lazım olmayan parayla giriş yapın. Bitcoin'de kısa vadede düşüşler olsa bile uzun vadede şimdiye kadar hep kar ettirmiştir. 100 TL gibi ufak bir rakam borsaya atıp kendinizi test edin. 100 TL'yi 150 TL yapabiliyorsanız ihtiyacınız olmayan yatırımızla giriş yapmayı düşünebilirsiniz. Bitcoin piyasasına girdikten sonra sizleri Altcoin'ler karşılayacak ve orada günde %400 - %120 - %50 - %10 yükselen coinlerle karşılaşacaksınız ve doğal olarak hemen Altcoin'lere girmek isteyeceksiniz sakın bu hatayı yapmayın. Altcoin piyasası çok riskli bir piyasadır. Yine makul bir rakam atıp kendinizi test edin. Kesinlikle yatırım yapmadan önce o coin hakkında son haberleri okuyun ve teknik analiz öğrenip (Tradingview'de profesyonel kişilerin analizlerine de bakabilirsiniz.) yatırımınızı ona göre yapın. Ayrıca Bitcoin yükselirken tüm altcoinler düşer. Kesinlikle Bitcoin yükselirken Altcoinlere yatırım yapmayın. Eğer ben bunlarla uğraşamam her gün takip edemem diyorsanız. Yatırımınızın %60-70'lik bir kısmının Bitcoin'e atın geri kalanını sağlam projesi olan 1 yılda 20 kat yükselme yapabilecek potansiyelde olan Altcoinlere atın ve o parayı uzun bir süre unutun. (Waves, IOTA, Dash, OmiseGO, Neo, Stratis vs.) Ayrıca Pump / Dump grupları var. Bu kişiler 10.000 kişilik veya daha az veya daha yüksek kişilik grupların bir coini topluca satın alıp fiyatını yükseltip sonra topluca satarak fiyatını ani olarak düşürmesine deniyor. Kesinlikle Pump / Dump organizasyonlarına girmeyin. Yukarıda kalırsanız bir daha çıkamama ihtimaliniz var veya çıksanız bile belki 1 ayda belki 1 yılda çıkarsınız o belli olmaz. İllaki Pump'a girecekseniz %3 - %5 alın ve direk çıkın arkanıza bile bakmayın ve o coin %400 yükselse bile üzülmeyin. Kendinizi riske atmayın. Altcoinlerde yatırımınızı elinizden geldiği kadar coine bölün kesinlikle tek coine tüm paranızı yatırmayın ve sürekli boşta paranız olsun o coin düşerse alttan satın alarak ortalamanızı düşürün. Ayrıca Altcoin piyasasında Stop-Limit öğrenin ve Stopsuz işlem yapmayın Stop hayat kurtarır. Bu dediklerimin hiçbirisi Yatırım Tavsiyesi Değildir sadece kendi tecrübelerim ve bilgilerimi paylaşdım. (En ve en önemlisi kripto paralar hala deneyseldir ve Dünya üzerinde Lale Balonu gibi bir balon olduğu veya geleceğin para birimi olduğu hakkında en iyi yatırımcılar, ekonomistler bile 2'ye ayrılır ve kesinlikle çok risklidir. Aklında en ufak bir şüphe olan kişinin bile yatırım yapmasını tavsiye etmem.)
    Konu BuminKaganTR tarafından (17/12/2017 Saat 23:06 ) değiştirilmiştir.
    Kadınlara, Aşka ve Sevgiye İnanmayı Bıraktığım Günden Beridir Mutluyum. Yoksa Sen Hala Bu Zırvalara İnanıyor Musun?

YAZAR herşeyibilenadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tebrik
    Konular
    168
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu burada dursun. Bitcoin şuan 78 bin tl bandında gidip geliyor.

Şubat tahminim 100 bin olması. 2020 de 200 bini görmesini bekliyorum sonrası için bir şey diyemem. Altcoinlerden Iota, ripple, xmr, excl aldım. Beklesin öyle fiyatı yükselme ihtimali yüksek.

İllegalde (darkmarket) şuan bitcoin çok zorluyor. Bir transaction sürüyor 1 saat. Zaten gönderim ücretleri de diğer coinlere göre yüksek. darkmarket yeni bir coine aç şuan. Yakında bir şeyler olacak. Muhtemelen etherum aşırı yükselecek.

Bunun haricinde biraz da ethereum classic almak mantıklı.

Bir ton şey oldu. Kısaca şöyle bir soru olsa. Bin liram var ne alim. BTC alma. Altcoinlere yönel.

50 bin liram var ? Garanti olsun uzun dönem çekmeme gerek yok diyorsan BTC al.

2-3 ayda 2 ye katlim diyorsam. Altcoinlerden Iota hariç istediğini al. 2 ye katlarsın. Iota bizi perişan etti amk.

Ama 100 dolarlık falan ıota alın atın kenara. 6 ay sonra bir bakın duruma. kısa vadede kar getirmez

Üye candela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tebrik
    Konular
    7
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de fikrimi yazayım ileride değerlendiririz

Yakın zamanda büyük düşüşler yaşayacağını düşünüyorum.Tren geçmedi hala para kazanılabilir ama kapılar kapanıyor.Neden böyle düşünüyorum?

Bitlere güvenmemenin ötesinde reel paranın arkasında bitler değil;topraklar,doğal kaynaklar,kültürler,millet özgürlükleri,icatlar filan vardır.Bu örneği vermek istemezdim fakat binlerce yıllık kitaplar dururken,geçen sene girdiğimiz cemiyete girememekteyiz.

Arkasında hiçbir şey yok.Bunu vurgulamak istedim çünkü dolar karşısındaki yükselişi ameriganın alacağı tek karara bakar,bulunacak tek açıkta dibe vurur vs.Bankalarda sanal yönler var ama arkasında devletler var.

Birileri kazanıyor da birilerinin kaybetmesi gerekmez mi?Kim bu kaybeden birileri? Kazanmak için beklemedeler mi yoksa? Ali kazanıyor mehmet kazanıyor,birileri bunları yemleyip insan mı çekiyor?

Sözün özü kripto paralar piyasaya giren birilerinin arasında oynadığı oyun gibi.Elinizi çabuk tutun,kazanabildiğinizi kazanın.
    Hareket adamı gibi düşün,düşünce adamı gibi hareket et.

Nereden
    Ankara
    Tebrik
    Konular
    371
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nokia ve ericcsonn kraldı. şimdi yoklar. apple,samsung,htc, oneplus, xiaomi vs vs var.

BTC olacak mı bilmem ama gelecek kripto paralarda.
    "Cemiyet Sıçmayı Önlemek içindir, sıçtığınız boku temizlemek için değil" - JoKeR

11. HELAL BRO BuminKaganTR HELAL BRO dedi
    Tebrik
    Konular
    7
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yapma gözünü seveyim reyiz Bu hacme ulaşmasının tek nedeni kolay para kazanma olarak görülmesi.Kabul görmesi için devletlerin geçiş yapması lazım.Fakat bunu mümkün görmüyorum.Hangi devlet kontrolü kaybetmek ister?

O dediğin basit bir yaklaşım bence.apple veya microsoft öncede çıksa sonrada çıksa kral olacaktı.

En son elektrikli arabalar yaygınlaştığında heyecanlanmıştım.Ulan doğaya zarar vermeyecez sonunda diye.Araştırınca benzinden daha zararlı olduğunu farkettim.Araba giderken zarar vermiyor ama o elektriği üretirken benzinden daha çok zarar veriyoruz.Bütün güvenim bitti teknoloji camiasına

Nereden
    Ankara
    Tebrik
    Konular
    371
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kağıt para için de böyle demişlerdi zamanında

Tebrik
    Konular
    7
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamam da o değişim maddesel.Kağıda geçmek için bir neden vardı,aksayan yönler.Üretim,kaynak eksikliği vs. Şuan belki hız sorunu var,onu da bankalar çözmekte.

Ütopyada süper olabilecek hadise fakat dünya öyle işlemiyor.Sömürgeyle yaşayan ülkenin,sizi açık kaynaklı paraya geçirdik gelin burdan devam edelim diyebileceğini zannetmiyorum.

Devletler tabi ki zamanla tanıyacak ama geçmeyecek.Reel paranın yanında,gerektiğinde hız faktörüyle yardımcı olabilecek bir araç olacaktır.Hibrit arabalar gibi

edit: İşin arka planını araştırınca o kadar da hızlı ve temiz olmadığını farkettim.Mining elektrik giderlerinin katlanarak artmasıyla birlikte ödül oranının giderek azalması ve artan kullanıcıyla birlikte işlem zamanının uçması büyük dezavantajları.Dikkatli olun.
    Konu candela tarafından (21/12/2017 Saat 21:57 ) değiştirilmiştir.

Bu Konu için Tagler