Hello & Welcome to our community. Is this your first visit? Kayıt ol

User Tag List

Toplam 7 adet sonuctan sayfa başı 1 ile 7 arası kadar sonuc gösteriliyor
    YAZAR herşeyibilenadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tebrik
    Konular
    168
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Güzel Kızlar ve Aşağılık Duygusu

Cemiyette yine çok gelen sorulardan bir tanesine cevap bulamaya çalışacağız.

Soruların ortak paydası şu: Güzel bir kızla/hoşlandığım bir kızla/sikmek istediğim bir kızla/beğendiğim bir kızla oturunca heyecanlanıyorum/duraksıyorum/kendimi ifade edemiyorum/korkuyorum/çüküm içeri kaçıyor/eziliyormuş gibi hissediyorum.
    Ama böyle çok siklemediğim bir kız olunca kendim gibi oluyorum/rahat oluyorum ve bu kızlar benden hoşlanıyor.Neden?

Her zaman söylediğimi gibi yine söylüyorum bu da sadece bir kız meselesi değil bu bir üstünlük-aşağılık meselesi.

Güzel bir kız görünce değişime uğrayan adam kendinden yakışıklı bir erkek görünce de değişime uğrayacaktır.Hatta diyelim yeni tanıştığın karma bir grupla oturuyorsun.Senin araban renault birinin de arabası mercedes.Yine aynı duyguya girip kendini rahatsız ve güvensiz hissedeceksin.

İşte o hoşlandığın kızın yanında kendini güvensiz hissetmende bu yüzden.Yani diyoruz ya bazen kaybetmekten korktuğun için böyle oluyor.Evet doğru kaybetmekten korktuğun için mallaşıyorsun.Ama neden kaybetmekten korkuyorsun?

Tam bu yüzden.Aşağılık duygusu aslında ona layık olmadığını söylüyor.Ya da o "senden daha iyi arabası" olan adamın "senden daha iyi" olduğunu söylüyor.Bu ikisi farklı şeyler olmasına rağmen bünyede yarattığı etki aynı oluyor.

Aslında aşağılık duygusu her insanda var.Bende de var,Einstein da da vardı.İnsansan bu duygu olacak mesele bu duyguyla naptığın.

Bu duygunun bünyede yarattığı güvensizlikten kurtulmak için birisi prof. olurken başka birisi de şarapçı olur.

Mesela sen bu kompleksten dolayı kendini ezilmiş,kapana kısılmış hissediyosun ve bundan kurtulmak için susuyorsun,konuşmuyorsun,riske girmiyorsun ki bu ortaya çıkmasın.

Başka biri napıyor biliyor musun? Bak buraya dikkat et

Aynı şekilde kendini ezilmiş,kapana kısılmış hissediyor ve bu duygudan kurtulmak için karşı tarafı ezmeye çalışarak kendi aşağılık duygusunu bastırmaya çalışıyor.

Bir örnek vereyim.

Güzel bir hatun geçiyor önünden diyelim

1.adam : Çok güzel,asla böyle bir sevgilim olmayacak,bana bakmaz zaten,bokunu yerim ben onun,hayat neden böyle hep acı,HBA nında amk koyim söyledikleri bir işe yaramıyor filan

2.adam :Peh tamam güzel ama beyin yoktur bu tarz kızlarda.Gelsin iki dakika da aklını alırım onun.Kesin eşeğin birine veriyordur.Zaten götten de veriyora benziyor.EE olum tuzu kuru bi tiplerin.Ne insandan ne de insanlıktan anlarlar.Ama verse sikerim

Oha amk ikisi de destan yazdı.Dur bir birader ya noluyor amk.Bu iki tipte aslında aşağılık duygusunun farklı dışavurumlarını yaşıyorlar.Oysa olması gereken ne?

Bir kere sen şunu anlayacaksın hepimiz insanlığın bir parçasıyız ve eksiklerimizle,artılarımızla,doğrularımızla, yanlışlarımızla hepimiz insanız.

Bir birey olarak da hiçbirimiz sadece arabamız değiliz,sadece gözlerimiz değiliz,sadece kilomuz değiliz vsvs

Hepsinin toplamı olan biriyiz.Ve karşımızdaki insanlarda öyle.O da bizim gibi isterse bilmem nerenin ceo su olsun.O da küçükken anasından terlik yemiştir neyin pozları bunlar.Senin gibi yani.

O zaman gerilecek,ezilecek aşağılık hissedecek ve daha önemlisi "ÜSTÜNLÜK" hissedek bir durum yok ortada.

Bazen böyle insanların çekincenliğini kırmak için yardımcı olalım derken bir bakıyoruz orospu çocuğu oluyor.Zaten bizde dengeli insan sıkıntısı var

Şimdi mesela bir kızdan hoşlanıyor ya güvensizlik hissediyor filan.Onu yenmesi için bir şeyler diyoruz

Bu sefer gidiyor (hala güvensizlik hissediyo) ama kızı ezmeye çalışıyor.

Sorunu çözmemişsin ki birader sen sorun aynı devam ediyor.Sen dışavurum tarzını değiştirmişsin sadece.

Sonra da gelip şundan şikayet ediyorlar.Çok özgüvenliydim filan ama yine olmadı ))

Lütfen özgüvenli olma kardeşim.Normal ol ya normal.Rahatla yani

Bir parantez açarak onu da söylim.Oyunu öğreten bazı arkadaşlar "çok sayıda güzel kızla konuşun ki onlarında normal insan olduğunu anlayın" ve bunu öyle yenersiniz diyorlar.

Hak veriyorum.Doğrudur ama ozaman mesela kızın babası zenginse aynı aşağılık duygusunu tekrar yaşayacak.Napacaz bu sefer 1000 tane babası zengiz kız bul onlarla konuş yenersin bu durumu mu diyeceğiz?

Sözün özü kimseye bir üstünlük ve alçaklık durumunda bakmayın.Kendinize bile.

Tabi ki kızlarla konuşmaya ve kimisi için pembe amları kimisi içinde ideal pembe amı bulmaya devam...

Not:Bunu bir yerde söyledim bir arkadaşım ben mor am seviyorum dedi.E eyvallah )

2. HELAL BRO alfaninturevi, exclusive789 HELAL BRO dedi
    Hiç Mesaj Yazmamış Adam Kameri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tebrik
    Konular
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Abi harika yazi olmus.eline sagik

Hiç Mesaj Yazmamış Adam BODLAB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    BURSA
    Tebrik
    Konular
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Çok iyi anlatmışsın durumu. Eline sağlık

Fetvacı Başı - Reyizz JoKeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Tebrik
    Konular
    371
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ben bunu makale yapayım burda kalmasın. ellerine sağlık
    "Cemiyet Sıçmayı Önlemek içindir, sıçtığınız boku temizlemek için değil" - JoKeR

Cemiyette YAZAR olmak ister misin ? TIKLA
    ( Makale Altına Nickinizi yazın piliiz)

6. HELAL BRO exclusive789 HELAL BRO dedi
    Fetvacı Başı - Reyizz JoKeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Tebrik
    Konular
    371
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Hazır yeri gelmişken bu güzel yazının üzerine bir kaç kelam da ben edeyim. HBA erkeklerin yaşadıkları sıkıntı ve salaklıkları anlatmış ben biraz da bu güzel kızlara değinmek istiyorum.

şimdi bu kızlar 2 çeşit olur. Bazısı bu kadar güzel olmalarına rağmen erkek bulamadıklarından, erkelerin onlardan uzak durduklarından yakınır. yani erkekler çekinir.

ben bunu ayarlayamam, bu benim suratıma bile bakmaz der bazısı ön kabulle. Bazısı HBA'nın dediği gibi kendisini ona layık görmez bile. Kıza yanaşan az olur. bu kızlara yanaşmama ile ilgili kendimden bir örnek vereyim. 2-3 sene evvel Ankara Bestekarda Twister diye bi mekana gittik küçük bi ekip. İçerde bi kız gördüm yanında sevgilisi ile ama ne güzel bi kız. Öyle böyle değil. sonra sigara molasına çıkım dışarı. o sırada kız da sevgilisi ile geldi. BU sefer ayakta tam olarak her şeyi ile görüyorum.

Aman yarabbi böyle bi güzellik yok. Yemin ediyorum Adriana lima bok yemiş. Öyle bir hatun. 10 numara. Ama nasıl 10 numara.

kıyafetlerinin seçimi dahi o kadar zevkli ki. Bacaklarının kas yapısından elinin tırnaklarına. saçlarının ışıltısına kadar kusur bulamıyorsun kızda. Kitlendim kaldım kıza resmen. İçtiğim mekanın adını verdim ki bilenler hikayeyi anlasın. Bestekarda Hayyaminin yanı yani. önüne sigara içmeye çıktın mı herkes orda.

Gözlerimi kızdan alıp etrafa bi baktım. orda küçük dünya durmuş ve herkes ona bakyor. Tüm erkeklerin odak noktası kız. Kafamdan geçirdim acaba ben bu kızla sevgili olabilir miyim ?

düşündüm ve hayır olamam dedim. Görece kıskanç olmayan bi adam olarak ben dedim dayanamam yani. yanımda olmadığı her an acaba diye ? yani günde 300 kere laf atılması. girdiği her işyerinde patron ya da müdür tarafından asılması garanti gibi bir şey. Bir değil 2 değil. Kadının ilgisini çekemeyeceği erkek yok neredeyse. işte bu da benim bug'ım oldu.

İşte onun için güzel kızlardan çekinmemek lazım. Bazıları var ki kimse onlara yanaşmadığı için yanabilen cesur erkekler tarafından elde ediliyorlar.

diğer taraftan bir de bunların ben güzelim diye kendini bi bok sanan burnu dağlarda gezen aslında domaltıp sikerken görünecek mükemmel götünden başka hiç bir değeri olamayacak kadar salak olanları da var. İşte bunlarla karşılaşmış erkekler sütten ağzı yanmış hesabı yoğurdu üfleyerek yiyorlar genelde.

diyorum ki ben de..

1- kıza yanaş çekinme
    2- kız kaltaklardansa siktiri çekersin
    3- kız seni sallamadıysa bu illa kaltak olduğu anlamına gelmez. Sen belki de yeteri kadar donanımlı deilsin.
    4- bazen de olmaz amk. her şey sana göre normalse de olmaz.
    5- yeni jeton atar ver oyuna devam edersin.

ÇÜnkü hayat devem ediyor.
    Dünya durmuyor. Ay durmuyor. Bitkiler surmuyor. Kalbin de durmuyor. sen niye duruyorsun ki?

cemiyet için bulduğum yeni sloganı bir daha hatırlatmak isterim.

Kadınlar Ertelemeye Gelmez !
    "Cemiyet Sıçmayı Önlemek içindir, sıçtığınız boku temizlemek için değil" - JoKeR

Cemiyette YAZAR olmak ister misin ? TIKLA
    ( Makale Altına Nickinizi yazın piliiz)

8. HELAL BRO exclusive789 HELAL BRO dedi
    Member MHS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Tebrik
    Konular
    13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Alıntı "JoKeR" post=50219 Nickli Üyeden Alıntı

Gözlerimi kızdan alıp etrafa bi baktım. orda küçük dünya durmuş ve herkes ona bakyor. Tüm erkeklerin odak noktası kız. Kafamdan geçirdim acaba ben bu kızla sevgili olabilir miyim ?

düşündüm ve hayır olamam dedim. Görece kıskanç olmayan bi adam olarak ben dedim dayanamam yani. yanımda olmadığı her an acaba diye ? yani günde 300 kere laf atılması. girdiği her işyerinde patron ya da müdür tarafından asılması garanti gibi bir şey. Bir değil 2 değil. Kadının ilgisini çekemeyeceği erkek yok neredeyse. işte bu da benim bug'ım oldu.

ustad aynen dediğin gibi güzeli elde edersin ama birlikte olmakta ayrı bir zorluk sen kalitenle aldın ama çevrede rahatsız eden çok olur yıllar önce bakırköy sahildeki olayla ilgili yazdığın makale aklıma geldi yazıyı görünce.

Senle kadın mutlu ama yanaşan rahatsız eden mutlaka olacaktır bunu bize söylemeyecektir ama gerçek bu bmw, mercedes almakla iş bitmiyor onun servisi,bakımı,vergisi,park yeri bile sorun hayatta kalitenin bir bedeli ve sorumluluğu var elbet.
    Erkekler kadınların söylediği şeylere kafayı takarlar.Kadınlar erkeklerin söylemediği şeylere.

Senior Member WomaNizer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tebrik
    Konular
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Eyvahh Eyvahhhhhhhh hmy: hmy: hmy: hmy:
    Hayat oyundaysan kazanılır!

Hadi hadi