Buluşmada jokerle şöyle bir konu geçti;Kırmızı son model bir ferrarin ve yakışıklysan acaba oyuna gerek varmıydı?

Bende düşünüyorum o halde varım hesabı bi gıcıklık yapıp,Maddiyatın pualık üzerindeki etkisini biraz yazmak istedim.

Bir kişinin sosyal ilişkileri ve bizi ilgilendiren şekliyle hatun etkileme potansiyeli yaşadığı toplumun o kişi üzerinde etkisine bağlıdır.Batı toplumu ve bizim gibi batı ve doğu arasında kalmış toplumların siyasal özgürlügü,ekonomik ve sosyal ilişkileri dolayısıyla HAYATları pazar ilkeleri ve tümüyle satınalma açlığı üzerine kurulmuştur.Kişilik pazarında uygun nesneyi en ucuza kapatma savaşı tüm şiddetiyle devam eder.Herkes kendini satmak zorundadır bu düzende yoksa aç kalır.(Denemek isteyenlere yardımcı olunur).Güzel bir kadın veya karizmatik güçlü bir erkek peşinden koşulacak sadece bir ganimetlerdir.Bu düzlemde kişilik paketini çok iyi oluşturan kazanır.Aynı şekilde bizim bulmaya çalıştığımız düşeş mal;toplumsal değerler açısından üstün olmalı ve bana değer katmalıdır.

Gelişen toplumların düzeni geregi yöneten patron sınıfı mevcut sistemin devamı; alt ve orta kesimin ayaklanmasından korktukları için bir ekonomik gelişime izin verilir.Maddi olanakları gelişen orta sınıf için 1.hedef kişilik paketini geliştirmektir.Evet nlp kitapları alınır,lüks harcamlar yapar,moda takip eder,seyahat ederiz.Cici davranışlar sergileyip dostlar edinir bir fıkra anlatıp müdürümüzü etkileyebilirizde! Bize verilenler karşılında biz onlara bir ömrümüzü veririz.

Özgürlüğünü yitiren ekonomik kaygıların içinde bir insan makine dişlisinden başka birşey değildir.Tek fark normal bir insansanız minik; patronsanız dev dişlilerinden birisinizdir.

Sabah 9 aksam 6 mesaisi ile çalışan,haftasonu alışveriş merkezlerinde gezen,pazar günü bile gidecegimiz pikniğin yeri belli,tatili 5 yıldızlı otelde 10 gün geçiregi bile belli olan insan neye dönüşür??

Cevabı cok basit ;İnsan kendine ve doğaya yabancılaşır,insan kendini sadece bir mal pozisyona sokar.Yaşam güclerini kendine kişilik pazarında en fazla karı getirecek şekilde kullanır.Diğer insanlarla farketmesede sosyal ilişkileri kopmuş ve anlamamaktır.Sadece bir otoamattır.Herkes öbür insanlara olabileceği ölçüde yakın olmaya çalışırken,her insan umutsuz ve büyüyen bir yalnızlık içindedir.

Günümüz aşkının gerçek ismi olan yalnızlık duygusu insanı huzursuz kılar.İşte günümüz insanını bu yalnızlık ve varoluşsal kaygıyının bilincine varmaktan alıkoyacak bir çok şey vardır.En başta sıkı sıkıya yönetilen iş dünyası ve bir takım alışkanlıktan dolayı yapılan aile hayatı bu kaygıların unutulmasına yol açar.Bu aile ve iş hayatı kesinlikle bu duygunun verdigi sıkıntıyı kapatacak kadar yeterli değildir.

Nihilist bir hiçliğe adım adım yaklaşan bireyci kişi,bu sıkıntıdan kurtulmak için eğlenceye ve eğlence sanayininin kendisine sunduğu elenceleri,müziği,filmleri sömürür.Sürekli tüketecek birşey arar.Karnı tok,sırtı pek,cinsel olarak doymuş,ama kişiliği gelişmemiş,yüzeysel ve sığ ilişkilerle cici bir kişi olmustur.Dünya parası varsa tüketilecek tatlı bir elmadır.

Maddi değerler üzerine kurulu bu dünyada maddiyata sahip olmak en büyük güçtür.Güzel ve kalite kadın,Güçlü adama gider.Eğer bir adam ferrarisiyle sap gibi geziyorsa; ya o araba ona ait değildir,yada çalıntıdır.Bana inanmiyorsanız magazin kanallarını ve sayfalarını açıp birgün bende yatlarda su hıyar gibi 10 mankenle tatil yapcam hayalleri kurarak,paralı adamların yaptığı tatilleri izleyin....

Jokerin dediği gibi kaliteli bir adam olun ama bunu kendiniz için yapın.Bir kadın için yapmayın...

Buraya kadar görülüyorki bizimde içinde bulunduğumuz dünya ticaret ilkeleri üzerine yönetiliyor.Evet bizler bir malız sadece

Bu kadar nlp teknikleriyle ve şişirilmiş tüketen sömüren bir kültür olan ABD yapımı oyunu nie oynuyosun peki siktir git o zaman gibi tepki almam normaldir.İçimdeki bir kişilik öyle diyor şimdi yazı yazan tarafıma .Bir cırcır aforizması geliyorrr \" oyun oynamadıgını iddia eden asıl oyun oynayındır\".Bize tarihin,toplumun verdiği oyunu oynayanlar sıkı sıkı bağlananlar gerçek oyuncudur.İkincisi ABD yapımı oyuna karşıyım.Eğer nasıl mutlu olursaktaysak.

Sıkıcı bir yazı oldu farkındayım.Küfürde yiyorumdur ama canınız sağolsun Önemli olan hayatın farkına varmak;bir kadının bedenini değil kalbini kazanmak olsun.Gerçek hatun tavlayacılarda bunlardır die düşünyorum.