Herkese Merhabalar,

Öncelikle kendimde gözlemlediğim iyi ve kötü özellikleri yazacağım. Ardından büyük bir sorundan bahsedeceğim.

İyi özellikler ve koşullar;
1-Kariyer açısından iyi bir konumdayım. (Mühendisim ve çalıştığım şirkette 27 yaşında bir yöneticiyim.)
2-Kişisel temizliğime önem gösteriyorum (ör: kıllardan kurtulmak için epilasyona gittim. Saklım için özel kremler, şampuanlar vs. kullanıyorum).
3-Komik bir insanım
4-İyi ve dikkat çeken bir giyim tarzım var.
5-Sosyal ortamım çok geniş ve sosyal hayatta aktif bir insanım
6-Şekil bir motosiklet kullanıyorum.
7-Mesleğim dışında hobi olarak tiyatro oyunculuğu yapıyorum.
8-Birçok toplumsal sorumluluk projelerinde yer alıyorum.

Kötü özellikler ve koşullar;
1-Boyum kısa (1.67m)
2-Ailemle yaşıyorum.
3-Olumsuz bir durumda çok çabuk modum düşebiliyor. (Ör: hoşlandığım birinden istediğim tepkiyi göremeyince, parasal sorunlarda, ailevi konularda vs)
4-Tek başıma bir aktivite gerçekleştiremiyorum. (Tek başıma takılınca canım sıkılacakmış, keyif almayacakmışım vs gibi geliyor).
5-Bir kızdan çabuk ve fazla etkilenebiliyorum.

Yukarıdaki özellikleri oldukça düşünerek ve çevremden aldığım tepkileri göz önünde bulundurarak yazdım. Şimdi gelelim sorun kısmına...

Bulunduğum oratamlarda çok kız oluyor ve genellikle benim tercihlerim güzel kızlar oluyor. Ancak tanımadığım kızlarla set açmak vs gibi konulardan çekmezken, düzenli takıldığım ortamlarda bulunan veya bu ortamlara yeni dahil olan kızlara çok rahat ve özgüvenli bir şekilde yaklaşamıyorum. Çünkü arkadaş çevrem tarafından sosyal baskıya maruz kalmaktan korkuyorum. Abaza damgası yemek, tacizci konumuna düşmek, sürekli karşılaşacağım bir kız tarafından reddedilmek, arkadaşlarım yapacağı saçma sapan hareketler gibi durumlardan çekiniyorum. Ortam içerisinde bana yapılacak bir gönderme beni panik konuma sokabiliyor ve saçmalamama sebep olabiliyor. Bu duruma düşmemek için kendi çevremdeki insanlara kolaylıkla teknikler uygulayamıyorum ve bu durum hep kaybetmeme veya beta erkek konumuna düşmeme sebep oluyor.

Ayrıca eski sevgilisiyle arkadaş kalan salaklardanım. Arkadaşlarım arasında "Seven Erkek Geyliği" dediğimiz bir kavram mevcut. Aşık olduğun, sevdiğin kıza karşı fazla fedakar olma yani aşırı beta olma durumu. Ben, bu kıza karşı tam bir beta erkeğim ve bu kızı çevremde tutma hatasını yaptım. Bir yandan da bu kız üzerinde yarattığım beta erkek algısını parçalamak, "Seven Erkek Geyliği" nin üstesinden istiyorum.

Bu konu ile ilgili farklı ve benzer sorunlar yaşayan, çözümü olan, önerisi olan, tavsiyesi olan herkesi davet ediyorum. Okuduğunuz için teşekkürler.