User Tag List
Toplam 7 adet sonuctan sayfa başı 1 ile 7 arası kadar sonuc gösteriliyor
Konulanmış Görüntüleme
-
31/12/2018, 00:26 #1
Feminist bir kadınla ilişki yaşamak
Merhaba değerli cemiyet üyeleri.
Konunun özü şu ki uzun süredir birlikte olduğum kız arkadaşım ile bu sabah saatlerinde yaptığımız bir telefon görüşmesinde kendisinin bir feminist olduğunu ''SÖYLEDİ''. Söyledi kelimesini vurgulamamda ki kasıt, hepimizin makalelerde sıklıkla karşılaştığı bir kadının söylediklerine değil yaptıklarına bakın cümlesi.
Yanı şöyle ki yan yana geldiğimizde feminizm ile alakası olmayan bir kadının araya mesafeler girdiğinde aslan kesilmesi. Oluşan tartışmalarda haksız olduğunu fark ettiğinde konuyu gereksiz uzatarak başımın etini yemesi ve konuşurken bana sürekli ''Seninle, çok kırıldığım bir olay olduğunda beni kötü etkileyen bu olayı sana anlatıyorum; ama işin garibi sen kendini ifade ettiğinde ben özür dilemek zorunda kalıyorum. Bundan dolayı kendimi senin yanında bir süprüntü gibi hissediyorum''' demesi.
Kızla aramdaki kültürel bir fark var vizyon olarak. Kendisi ile ilgili olayları (istemeden dahi dinlemek zorunda olduğum olayları) bana anlattığında kendisine farklı bir boyuttan bakmasını gösteriyorum ama iş bu şekilde çatışmaya dönüştüğünde feminizmin kötü yanlarını bünyesine alan kadın gereksiz yere cephe alıyor ve çözüm odaklı düşünmekten kaçınıp ezildiğini hissederek konuyu uzatıyor.
Sorum ise basit bu kadın gerçekten feminist mi ya da bu ideolojiye yatkınlık göstermesi neyin göstergesidir ? Görüşlerinizi gerçekten merak ediyorum.