Selam cdmiyet;
Aşağıdaki yazı adım adım eziklikten kurtulma rehberi makalesiyle alakalı. Gerçekten son zamanlarda feci şekilde kafamı kurcalıyor. Bu yazıyı makalenin sahibi berkiano efendiye mesaj attım. Siz değerli cemiyet dostlarımın da görüşlerine ihtiyacım var. Sanki bu çelişkiden kurtulsam her şeyi çözecekmişim gibi ) Yazıyı olduğu gibi aktarıyorum:

Selam berkiano nasılsın?
Ben pua cemiyeti üyesi sabanseckin. Dört aydır cemiyete üyeyim. Beklediğim kadar olmasa da hayatımda belli değişiklikler cemiyet sayesinde oldu. Fakat kafamda çözmem gereken bir konu var ve bu konu benim rahat bir şekilde hareket etmemeyi engelliyor bana bu konuda yardımcı olabilir misin? Ücretsiz makaleler bölümünde sana ait olan adım adım eziklikten kurtulma rehberi adlı makalede sadece kendiniz olun aklınıza ilk gelen cevabı verin canınız ne istiyorsa öyle davranın yazmışsın. Evet utangaç ve çekingen olan insanlar insanların kendileri hakkında ne düşündüklerini çok fazla umursadıkları için harekete geçemezler. Ben de aklıma ilk gelen cevabı vermek istiyorum ve insanların benim hakkımda ne düşündüğünü hiç bu umursamamak istiyorum fakat aklıma şu konu takılıyor. Ben aklıma ilk gelen cevaba sürekli söylersem sürekli içimden geldiği gibi konuşursam insanlar benden yavaş yavaş uzaklaşmaya başlamaz mı? Kendim olursam bazen insanları kırmaya başlayacağım çünkü içimden insana hakaret etmek gelecek eğer bunu yaparsam ya çevremde kimse olmazsa? Ben rahat olmak istiyorum ama itici bir insan olmak istemiyorum. Bir de şöyle bir konu var buna benziyor bu konu da. Şöyleki şimdi şöyle bir şey yazmışsın: kendiniz olun ve aynı zamanda kendinizi geliştiren bir adam olun kitabı okuyun fıkralar okuyun vs. Şimdi ben kitap okuyacağım kendimi geliştireceğim ve kendimi geliştirdim kaynaklarda şöyle şöyle şeyler yazacak: Şurada şöyle davran burada böyle davran cemiyette de aynı şekilde yazıyor mesela her boku Soran sersem adam modeli olmayın şöyle olmayın böyle olmayın şunu yapın bunu yapın. Peki ben bunları yapmak için uğraşırken nasıl kendim olacağım ki? Ben bunları bir robot gibi yaparsam nasıl kendim olacağım? Kendim olmak ve kendimi geliştirmek arasındaki dengeyi kurmakta zorlanıyorum bana yardımcı olabilir misin?

iPhone’umdan gönderildi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi