Zeki adamlara kadınların bakmadığı daha piç tiplere gittiği hakkında yazılar yazılıyor. Neden okuldaki satranç oynayan tiplere, bilgi yarışmalarına giden tiplere değil de piçlere gittikleri, zeki adamı tercih etmedikleri konusunda üzücü yazılar okudum. Böyle basket-futbol takımı kaptanlarına veren kızlar zeki olduğunu düşünen insancıklarımızın zoruna gitmiş..

Başka bir platformda bu konuda bir tartışmaya girdim,düşüncelerimi siz yakışıklı kardeşlerimle de paylaşmak istedim.

Bu konuya bir açıklık getirmek istiyorum.. Zekanın yorumunu yanlış yapıp üzülmeye gerek yok,
kadınlar zeki erkek seviyoruz derken tutarlılar.. Belki sen yeterince zeki değilsindir?

Bir insan yeterince akıllıysa, cesaretli ve özgüvenli olmalı değil mi?

Yani kadınlara çekici gelen şey özgüvense, zeki adam bilgisini konuşturarak sahip olduklarını bilerek o şekilde yaklaşırsa zaten diğer adamları ekarte edecektir.

Kadınlar "zeki" erkekten ziyade güçlü erkeği arıyorlar. Yani çocuklarına iyi bir baba arıyorlar diyebiliriz. Bu genel anlamda bir paket, maddi güç, fiziksel güç ve görünüm, zeka vs.. Girişkenlik, özgüven gibi şeyler de var bunun içinde tabiki..

Kadınların özgüvensiz olan bir insanı eş olarak seçmemeleri aşırı mantıklı bir hareket değil midir? Daha adam kendine güvenemiyor..

Zeki insan zaten ilişkileri sebep-sonuç süzgecinden geçirerek, buna göre adımlar atan ve girişken olan insana denmeli. Pısırık bir model iyi bir baba adayı değil, veya çekici değil..

Biz de erkekler olarak, kadınların bilgi yarışmalarına katılanlarına değil, güzellik yarışmalarına katılanlarına daha çok ilgi gösteriyoruz. Poposuna,memesine bakıyoruz. Daha güzel vücutlar, daha sağlıklı bir anne, daha iyi doğurganlık, daha sağlıklı bir çocuk aslında bilinçaltımızdaki..

Bu anlattıklarımı toplarsak zeki insan "piç" ve çok çekici olabilir ve olmalıdır da..