User Tag List
Toplam 7 adet sonuctan sayfa başı 1 ile 7 arası kadar sonuc gösteriliyor
Konulanmış Görüntüleme
-
03/08/2015, 05:39 #1
- Tebrik
- Konular
- 168
- Mentioned
- 23 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
Güzel Kızlar ve Aşağılık Duygusu
Cemiyette yine çok gelen sorulardan bir tanesine cevap bulamaya çalışacağız.
Soruların ortak paydası şu: Güzel bir kızla/hoşlandığım bir kızla/sikmek istediğim bir kızla/beğendiğim bir kızla oturunca heyecanlanıyorum/duraksıyorum/kendimi ifade edemiyorum/korkuyorum/çüküm içeri kaçıyor/eziliyormuş gibi hissediyorum.
Ama böyle çok siklemediğim bir kız olunca kendim gibi oluyorum/rahat oluyorum ve bu kızlar benden hoşlanıyor.Neden?
Her zaman söylediğimi gibi yine söylüyorum bu da sadece bir kız meselesi değil bu bir üstünlük-aşağılık meselesi.
Güzel bir kız görünce değişime uğrayan adam kendinden yakışıklı bir erkek görünce de değişime uğrayacaktır.Hatta diyelim yeni tanıştığın karma bir grupla oturuyorsun.Senin araban renault birinin de arabası mercedes.Yine aynı duyguya girip kendini rahatsız ve güvensiz hissedeceksin.
İşte o hoşlandığın kızın yanında kendini güvensiz hissetmende bu yüzden.Yani diyoruz ya bazen kaybetmekten korktuğun için böyle oluyor.Evet doğru kaybetmekten korktuğun için mallaşıyorsun.Ama neden kaybetmekten korkuyorsun?
Tam bu yüzden.Aşağılık duygusu aslında ona layık olmadığını söylüyor.Ya da o "senden daha iyi arabası" olan adamın "senden daha iyi" olduğunu söylüyor.Bu ikisi farklı şeyler olmasına rağmen bünyede yarattığı etki aynı oluyor.
Aslında aşağılık duygusu her insanda var.Bende de var,Einstein da da vardı.İnsansan bu duygu olacak mesele bu duyguyla naptığın.
Bu duygunun bünyede yarattığı güvensizlikten kurtulmak için birisi prof. olurken başka birisi de şarapçı olur.
Mesela sen bu kompleksten dolayı kendini ezilmiş,kapana kısılmış hissediyosun ve bundan kurtulmak için susuyorsun,konuşmuyorsun,riske girmiyorsun ki bu ortaya çıkmasın.
Başka biri napıyor biliyor musun? Bak buraya dikkat et
Aynı şekilde kendini ezilmiş,kapana kısılmış hissediyor ve bu duygudan kurtulmak için karşı tarafı ezmeye çalışarak kendi aşağılık duygusunu bastırmaya çalışıyor.
Bir örnek vereyim.
Güzel bir hatun geçiyor önünden diyelim
1.adam : Çok güzel,asla böyle bir sevgilim olmayacak,bana bakmaz zaten,bokunu yerim ben onun,hayat neden böyle hep acı,HBA nında amk koyim söyledikleri bir işe yaramıyor filan
2.adam :Peh tamam güzel ama beyin yoktur bu tarz kızlarda.Gelsin iki dakika da aklını alırım onun.Kesin eşeğin birine veriyordur.Zaten götten de veriyora benziyor.EE olum tuzu kuru bi tiplerin.Ne insandan ne de insanlıktan anlarlar.Ama verse sikerim
Oha amk ikisi de destan yazdı.Dur bir birader ya noluyor amk.Bu iki tipte aslında aşağılık duygusunun farklı dışavurumlarını yaşıyorlar.Oysa olması gereken ne?
Bir kere sen şunu anlayacaksın hepimiz insanlığın bir parçasıyız ve eksiklerimizle,artılarımızla,doğrularımızla, yanlışlarımızla hepimiz insanız.
Bir birey olarak da hiçbirimiz sadece arabamız değiliz,sadece gözlerimiz değiliz,sadece kilomuz değiliz vsvs
Hepsinin toplamı olan biriyiz.Ve karşımızdaki insanlarda öyle.O da bizim gibi isterse bilmem nerenin ceo su olsun.O da küçükken anasından terlik yemiştir neyin pozları bunlar.Senin gibi yani.
O zaman gerilecek,ezilecek aşağılık hissedecek ve daha önemlisi "ÜSTÜNLÜK" hissedek bir durum yok ortada.
Bazen böyle insanların çekincenliğini kırmak için yardımcı olalım derken bir bakıyoruz orospu çocuğu oluyor.Zaten bizde dengeli insan sıkıntısı var
Şimdi mesela bir kızdan hoşlanıyor ya güvensizlik hissediyor filan.Onu yenmesi için bir şeyler diyoruz
Bu sefer gidiyor (hala güvensizlik hissediyo) ama kızı ezmeye çalışıyor.
Sorunu çözmemişsin ki birader sen sorun aynı devam ediyor.Sen dışavurum tarzını değiştirmişsin sadece.
Sonra da gelip şundan şikayet ediyorlar.Çok özgüvenliydim filan ama yine olmadı))
Lütfen özgüvenli olma kardeşim.Normal ol ya normal.Rahatla yani
Bir parantez açarak onu da söylim.Oyunu öğreten bazı arkadaşlar "çok sayıda güzel kızla konuşun ki onlarında normal insan olduğunu anlayın" ve bunu öyle yenersiniz diyorlar.
Hak veriyorum.Doğrudur ama ozaman mesela kızın babası zenginse aynı aşağılık duygusunu tekrar yaşayacak.Napacaz bu sefer 1000 tane babası zengiz kız bul onlarla konuş yenersin bu durumu mu diyeceğiz?
Sözün özü kimseye bir üstünlük ve alçaklık durumunda bakmayın.Kendinize bile.
Tabi ki kızlarla konuşmaya ve kimisi için pembe amları kimisi içinde ideal pembe amı bulmaya devam...
Not:Bunu bir yerde söyledim bir arkadaşım ben mor am seviyorum dedi.E eyvallah)
-
Tebrik - 2 HELAL BRO