Merhaba arkadaşlar, bu başlık altında bir kaç psikolojik teoriyi sizlerle birlikte inceleyelim istedim, nerelerde kullanabiliriz bir bakalım.

Kısacası bir derleme oldu bu,

Çeşitlilik oranını yülsek tutup, açıklama yaparak ilerlemek daha yararlı olur kanaatindeyim, içlerinde bildikleriniz mutlaka vardır, var olanları da psikolojik boyutta temellendirmek size artı katacaktır.

Aynalama Tekniği

Nedir bu aynalama, batılılar buna \"mirroring\" diyor bunun anlamı nedir?

Aynalama karşımızdakinin, hareketlerini, mimiklerini farkında olmadan, ona geri yansıtmamızdır,

Misal ben küçükken keşfetmiştim, muhabbet ederken birisine \"ula uşağum napisun?\" dediğim zaman karşımdaki bunu aynalayıp \"iyiyum uşağım sen napiysin?\" diyodu,

veya uzmanların verdiği örnek, toplu taşıma araçlarında görürüz, bir kişi esnediğinde onu görenlerde farkında olmadan esneme ihtiyacına girerler,

bunu heryerde görürüz, güler yüzlü birisine karşı nedense biz de güler yüzlü oluruz, resmi birisine karşı resmi,

Eğlenceli olursak çevremizde eğlenceli yansımayı yaratacaktır bizlere,

Şimdi dikkat ettim de JoKer\'in Birlikte soyunma makalesinde de, biz tek tek üzerimizdekileri çıkardıkça, karşımızdaki de bizi aynalayıp, dewam ediyor,

Bunu heryerde kullanabiliriz,

Öfke kontrolü yaparken, sinirli bir adama karşı rahat tutum gösterirsek, sakin olursak karşımızdaki de olayın gerginliğini bi kenara bırakıp mantıklı düşünecektir, bu adam mantıklıca anlattı bana bu kız bana yar olmaz diyecektir.

bu bilgileri oyunda kullanabilirsiniz

Hangi elma size daha çekici geldi, hangisini yemek istersiniz?

Kırmızı olanı mı yoksa?

Peki ben size iki elmanında aynı elma olduğunu söylesem.

Kuşkusuz koyu kırmızı görülen kısmı, sapının çıktığı alana göre daha ikna edici.

Biz de her zaman aynı biziz, ama çekiciliğimizi arttırmak için kırmızı tarafımızı gösteriyoruz DHV kullanarak,

Önemli olan bu tarafımızı iyi yansıtabilmemiz,,

Ek bilgi: Yiyecek firmalarının amblemi kırmızıdır (Bkz. Ülker, Eti Nestle ve diğerleri) çünkü kızmızı iştah açıcı bir renktir, çekici bir renktir, ikna edici bir renktir.

Kadın erkekten ne bekler konusunda şu tanım vardır ya onun tanımı yok o karşına çıkar diye, İşte ona ilişkin bir bilgi, ve ilk bakışın önemi

Kadın ile erkeğin ilk karşılaşmadaki bakışları “Beni mutlu edecek kişi sen olabilirsin?” anlamını taşır. İlişki başladığında Erkek eşini mutlu etmek adına her türlü zorluğa göğüs gerebilirim duygusunu yaşıyorsa kendiside mutlu olacaktır. ‘Kazan-kazan’ felsefesi budur. İki tarafta bu anlayışla kaybedeni olmayan bir ilişkiye girmiş olur.

İşte gördüğünüz gibi Alfa erkeğin önemi bu yazıda yeterince belirtilmiş,

İlişkide tek yöneten varsa o da erkektir, ve hep dediğim gibi sorunları çözebilen alfadır. Kimi zaman öfke kontrolüyle, kimi zaman karşısındakini rahat ettirebilmekle,

kimi zaman kadının içine işleyebilmekle

İyi oyunlar.