Ayrılık sorunsalı-Sen Benim Her Şeyimsin Sendromu

Bana hep garip gelmiştir, sizde çevrenizde görmüşsünüzdür mutlaka birisinden ayrıldığında hayatı kararan tipleri. Çekmişsinizdir illaki içki masasında ‘o benim her şeyimdi’,’ben onsuz yaşayamam‘ muhabbetlerini. Rastlamadıysanız da açın gazetenin üçüncü sayfasını, ortalık sevgisinden ayrıldı diye biryerlerden atlayanlarla dolu.

Düşündünüzdü hiç yada başınıza geldimi bilmem insan nasıl olurda birinden ayrıldı diye hayatı bu kadar çekilmez bir hal alır?

Yada, nasıl olurda bir insan başka birinin her şeyi olabilir diye?

Ayrılıkta yıkımın bu denli büyük olmasının sebebi çok sevmek olabilir belki ama yirmi birinci yüzyılda aşkın ömrünün sadece bir yıl olduğunu düşünürsek bu iyimserlik olur.
…

‘Sen benim her şeyimsin’

Tek başına ne kadar ağır bir cümle. Bunun açılımı şudur aslında: ‘Benim hayatım o kadar boş ki, o kadar anlamsız ki sen tek başına bütün o boşluğu dolduruyorsun.’

Birisi varlığıyla sizin herşeyiniz olabiliyorsa eğer, bu sizin sıfır olduğunuzu gösterir.

Sorun budur aslında, hayatın gereksiz yere bu kadar boş olması, bir uğraşının olmaması bir amacın olmaması. Ayrıldığında ben bittim mahvoldum diyen adamlar, ayrıldıklarında mahvolmazlar, zaten mahvolmuşlardır. Sadece bir gün birinin çıkıp gelmesini onlara o boşluğu göstermelerini beklerler. İşte ondan sonra hayatları çekilmez olur.

Kastettiğim ayrılınca acı çekmek değil tabiki acı işin doğasında var. Olay hayatın yaşanmaz hale gelmesi. Eğer birinden ayrıldığınızda hayatınız gerçekten anlamsız geliyorsa bence birşeyleri enbaştan sorgulamanın zamanı gelmiştir.

Siz siz olun ne birisi sizin her şeyiniz olsun nede siz birinin her şeyi olun. Hayatınızın bir amacı bir yaşama sebebiniz olsun dünyaya sadece üremek için gelmiş boş adamlardan olmayın hayatınız yatak-iş-tv arasında geçmesin. Hobileriniz olsun, işiniz dışında bir uğraşınız olsun. Sokak hayvanlarını besleyin, balık tutun, kitap okuyun, dans edin, ağaç dikin isterseniz kimsenin konuşmadığı bir dil öğrenin ne yaptığınızın çokta önemi yok ama yeter ki bir şeyler yapın. Bir şeylerle uğraşınki ayrıldığınızda nefes alacak bir boşluğunuz olsun.

Emin olun ayrılık o zaman daha az acı verecek.

BLACK