User Tag List
Toplam 11 adet sonuctan sayfa başı 1 ile 10 arası kadar sonuc gösteriliyor
Konu: Alfa Erkeği Düşünür
Konulanmış Görüntüleme
-
17/02/2011, 03:50 #1
- Tebrik
- Konular
- 55
- Mentioned
- 0 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
Alfa Erkeği Düşünür
Merhaba değerli cemiyet üyeleri,
Uzun zamandır yazmamamın nedeni düşüncelerimdeki karmaşıklık ve bir çok konunun aynı anda çözümünü aramamdı.
Size tavsiyem sakın ola ki bir sorunu çözmeden bir başka sorunla ilgilenmeyin,
Olayları konu konu ele alıp çözmek en mantıklı olanı, ayrıca o sorunu çözene kadar peşinden gidememek insanın özgüvenini yıpratan bir durum.
Çözümü bulmak ise hem tecrube kazanmak hem de o bir daha aynı sorunla karşılaştığıldığında ne yapılacağını bilmeyi sağlıyor.
Sonuç olarak kendime bu özelliği katmak beni daha da yukarıya taşıdı ve sürünün karar vericisi olan alfanın özelliklerinden birini karakterimde sağlamlaştırmış oldum.
Soğuk kanlı olmanın ve korkmadan birşeylerin üzerine gitmenin tek çaresi her zaman olduğu gibi duyguları bir kenara bırakıp mantıklı şekilde düşünmek,
Keza yine başarılı olmanın da bence kıstası budur.
Pek doğaldır ki, karşımıza sorunlar çıkmadan onları tecrube edinemiyoruz.
Bir laf vardır, tecrube hayatın boyunca yediğin kazıkların toplamıdır diye,
Burada en tecrubelimiz, siteye en çok şey katan, cemiyetin ruhunu oluşturan, binanın temelini oturtarak üzerine birşeyler koymamıza da ön ayak olan \"Fetvacıbaşımız\" JoKeR\'dir.
Tabi ki gerek yaş olarak önümüzde, gerekse yaşanmışlıkları bizlerden daha fazla,
Fakat biz evde oturup, hayatın içine karışmayıp, sosyal ortamlara girmeyip yaşamımızı sürdürürsek isterse 1000 yıl yaşayalım, aynı tecrubeye sahip olamayız.
O nedenledir ki gerek tecrube kazanmamız gereken konularda, gerekse sosyal ortamda belli bir seviyeye gelmekteki (biraz basit olacak ama) ilk unsur kendimizi sosyalleşmeye ve sosyal ortamlarda daha fazla bulunmaya teşfik etmek..
İşte özgüven kazanmanın yolu, işte JoKeR\'in ve sitedeki diğer yazarların söylediklerini anlamanın ve onların söylediklerine istinaden ilerlemenin yolu budur.
Burada JoKeR örneğini vermemin nedeni en tecrubeli olanımız ve mevcut olan sosyal kuralları kendisi bildiği halde paylaşmak ve sistematize etmek erdemine sahip olmasıdır. Bunun haricinde yine çok merak edilen bu adamın biraz da bugünlere gelmesinde karşısına çıkan şeylere karşı kazandıran tutumu nasıl bulduğunu -her başarılı insanın sahip oldukları- anlatmak ve sitede en çok kendisini anlatan kişi olmasından ötürüdür.(Canlı bir örnektir)
Kendimden de örnekler verebilirdim burada fakat beni o kadar tanımıyorsunuz ve bu yazıyı JoKeR okuduğunda, evet ben bunları yaşadım ve kazandıran tutumun bu olduğunu gördüm diyerek konfirme etmesi sizlere daha da gerçekçi -ayakları yere basan- bir yazı olarak görünecektir.
Başarı ve kişisel gelişim konusunda yeterince araştırma yapmam sonucunda ayrıca gözüme çarpan şey yine aynısıydı:
Yeterince sorgulamamak,
Ben başarısızım diyip kestirip atmak,
Ben elin işinde çalışıyorum bundan öteye gidemem diyerek kendini şartlandırmak ya da
Ben kadınlara hitap etmiyorum veya onlarla anlaşamıyorum bu konuda \"şansım yok\" diyip ümidi kesmek,
Ama yukarıda numaralandırdığım sorunlara kocaman bir \"NEDEN\" sorusunu sorup tekrar düşününce insan,
Bundan öteye gidemem diyen insanın bir çok seçeneği olduğunu gördük,
Daha iyi bir noktaya gelmek için kendini geliştirmesi, proje üretmesi, risk alması, kredi çekmesi, sosyal çevresini geliştirmesi gibi çözümler mevcut..
Daha çekici bir erkek olabilmek için giyim kuşamdan konuşmaya kadar pek çok şey yine bu sitede mevcut,
Burada olmasaydı bunu düşünmemiz gerekiyordu,
Deneyip yanılıp başarılı olabilirdik ancak,
Bunun içinde en başında dediğim gibi \"sorgulamak\"
İşte olayın özü bu değerli arkadaşlarım,
Bu site güzel bir ilham kaynağıdır neticede..
Düşüncelerinizle birlikte daha başarılı bir hayat geçirmeniz dileğiyle,
(Umarım yeterince düşündürtebilmişimdir)
)
Saygılar
Berkiano...Geleceği tahmin etmenin en iyi yolu onu tasarlamaktır.
Russell L. Ackoff
-
Tebrik - 1 HELAL BROdesire HELAL BRO dedi