User Tag List
Toplam 11 adet sonuctan sayfa başı 1 ile 10 arası kadar sonuc gösteriliyor
Konu: Alfa Erkeği Düşünür
-
17/02/2011, 03:50 #1
- Tebrik
- Konular
- 55
- Mentioned
- 0 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
Alfa Erkeği Düşünür
Merhaba değerli cemiyet üyeleri,
Uzun zamandır yazmamamın nedeni düşüncelerimdeki karmaşıklık ve bir çok konunun aynı anda çözümünü aramamdı.
Size tavsiyem sakın ola ki bir sorunu çözmeden bir başka sorunla ilgilenmeyin,
Olayları konu konu ele alıp çözmek en mantıklı olanı, ayrıca o sorunu çözene kadar peşinden gidememek insanın özgüvenini yıpratan bir durum.
Çözümü bulmak ise hem tecrube kazanmak hem de o bir daha aynı sorunla karşılaştığıldığında ne yapılacağını bilmeyi sağlıyor.
Sonuç olarak kendime bu özelliği katmak beni daha da yukarıya taşıdı ve sürünün karar vericisi olan alfanın özelliklerinden birini karakterimde sağlamlaştırmış oldum.
Soğuk kanlı olmanın ve korkmadan birşeylerin üzerine gitmenin tek çaresi her zaman olduğu gibi duyguları bir kenara bırakıp mantıklı şekilde düşünmek,
Keza yine başarılı olmanın da bence kıstası budur.
Pek doğaldır ki, karşımıza sorunlar çıkmadan onları tecrube edinemiyoruz.
Bir laf vardır, tecrube hayatın boyunca yediğin kazıkların toplamıdır diye,
Burada en tecrubelimiz, siteye en çok şey katan, cemiyetin ruhunu oluşturan, binanın temelini oturtarak üzerine birşeyler koymamıza da ön ayak olan \"Fetvacıbaşımız\" JoKeR\'dir.
Tabi ki gerek yaş olarak önümüzde, gerekse yaşanmışlıkları bizlerden daha fazla,
Fakat biz evde oturup, hayatın içine karışmayıp, sosyal ortamlara girmeyip yaşamımızı sürdürürsek isterse 1000 yıl yaşayalım, aynı tecrubeye sahip olamayız.
O nedenledir ki gerek tecrube kazanmamız gereken konularda, gerekse sosyal ortamda belli bir seviyeye gelmekteki (biraz basit olacak ama) ilk unsur kendimizi sosyalleşmeye ve sosyal ortamlarda daha fazla bulunmaya teşfik etmek..
İşte özgüven kazanmanın yolu, işte JoKeR\'in ve sitedeki diğer yazarların söylediklerini anlamanın ve onların söylediklerine istinaden ilerlemenin yolu budur.
Burada JoKeR örneğini vermemin nedeni en tecrubeli olanımız ve mevcut olan sosyal kuralları kendisi bildiği halde paylaşmak ve sistematize etmek erdemine sahip olmasıdır. Bunun haricinde yine çok merak edilen bu adamın biraz da bugünlere gelmesinde karşısına çıkan şeylere karşı kazandıran tutumu nasıl bulduğunu -her başarılı insanın sahip oldukları- anlatmak ve sitede en çok kendisini anlatan kişi olmasından ötürüdür.(Canlı bir örnektir)
Kendimden de örnekler verebilirdim burada fakat beni o kadar tanımıyorsunuz ve bu yazıyı JoKeR okuduğunda, evet ben bunları yaşadım ve kazandıran tutumun bu olduğunu gördüm diyerek konfirme etmesi sizlere daha da gerçekçi -ayakları yere basan- bir yazı olarak görünecektir.
Başarı ve kişisel gelişim konusunda yeterince araştırma yapmam sonucunda ayrıca gözüme çarpan şey yine aynısıydı:
Yeterince sorgulamamak,
Ben başarısızım diyip kestirip atmak,
Ben elin işinde çalışıyorum bundan öteye gidemem diyerek kendini şartlandırmak ya da
Ben kadınlara hitap etmiyorum veya onlarla anlaşamıyorum bu konuda \"şansım yok\" diyip ümidi kesmek,
Ama yukarıda numaralandırdığım sorunlara kocaman bir \"NEDEN\" sorusunu sorup tekrar düşününce insan,
Bundan öteye gidemem diyen insanın bir çok seçeneği olduğunu gördük,
Daha iyi bir noktaya gelmek için kendini geliştirmesi, proje üretmesi, risk alması, kredi çekmesi, sosyal çevresini geliştirmesi gibi çözümler mevcut..
Daha çekici bir erkek olabilmek için giyim kuşamdan konuşmaya kadar pek çok şey yine bu sitede mevcut,
Burada olmasaydı bunu düşünmemiz gerekiyordu,
Deneyip yanılıp başarılı olabilirdik ancak,
Bunun içinde en başında dediğim gibi \"sorgulamak\"
İşte olayın özü bu değerli arkadaşlarım,
Bu site güzel bir ilham kaynağıdır neticede..
Düşüncelerinizle birlikte daha başarılı bir hayat geçirmeniz dileğiyle,
(Umarım yeterince düşündürtebilmişimdir)
)
Saygılar
Berkiano...
Geleceği tahmin etmenin en iyi yolu onu tasarlamaktır.
Russell L. Ackoff
-
Tebrik - 1 HELAL BRO
desire HELAL BRO dedi
-
17/02/2011, 05:57 #2
- Tebrik
- Konular
- 34
- Mentioned
- 0 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
Cvp:Alfa Erkeği Düşünür
Çok güzel yazmışsın eline emeğine sağlık. Bu bahsettiğin ben yapamamlara örnekler vermek istiyorum.
Bu sene öss ye giricem ve hayatımın büyük bir kısmını bu kaplıyor. Arkadaşlarımın çoğu kaygı içinde ben yapamam beceremiycem diyip bir kenara bırakıyor çoğu ise ben zaten yapamam diyip hiç başlamadan bıraktı.
Bense hepsine inat aşırı bir çabayla olmasada çalışıyorum ve başarıcağımı biliyorum. Neden ?
Çünkü bir yazı okudum. İsteyenlerin her koşulda yapabileceğine dair , ve cemiyette de bir yazı okudum. Manevi korkularınızdan kurtulun başlıklıJoker saolsun
Neyse okuduğum ilk hikayeye gelirsek. İki tane çocuk bunlar kuzen sanırım. Bi vilayette yaşayan dayılarının yanına gidiyorlar. Biri 12 kardeş diğeri 8 kardeş. 12 kardeş olanın babası vefat etmiş 8 kardeş olanın babası felçli ve bunlar ailenin en büyükleri.
Dayılarının yanına bir vilayete gidiyorlar. Daha ortason öğrencileri yani liseye girmek istiyorlar ve çöp toplamaya başlıyorlar. Bu iki kardeşimiz. Günde sadece kağıt toplayarak 17 lira para kazanıyor ve bazı günlerde ise 30 lira kazanıyorlar. Düşünsenize 30 lira şimdi bizim harcarken bile azımsadığımız bir para.. Ama onlar için ne büyük nimet ?
Kağıt topluyorlar ve topladıkları kağıtların arasından bütün testleri kendileri alıyor. Ev değil ufak bir barakada yaşıyorlar ama hedefleri var. Hayalleri var istekleri var. Azimleri var. O yaşadıkları baraka\'da elektrik yok gaz lambası kullanıyorlar. Etraf çöp içinde , su yok ve tuvalet yok. Ama o barakayı aydınlatıcak iki büyük beyin iki büyük ışık var. O barakayı ısıtıcak iki büyük yürek var.
Bu çocuklar dersaneye gitmeden özel ders almadan sadece topladıkları testlerle çalışıyorlar. Ve o barakanın üstüne biri Anadolu lisesi , diğeriyse fen lisesi yazıyor.
Sonuç ? İkiside en kötü durumlarda bu şekilde çalışarak istediklerini kazanabiliyor.
Bu hikayenin yanı sıra Hacettepe tıp fakültesini çok yüksek bir puanla kazanan bir kolu olmayan çoban kardeşimizi biliyorsunuzdur ? Haberlerde çok konu olmuştu..
Bunlar hayatın içinden somut örnekler. İnsanlar ne şartlarda neleri başarıyorlarsa bizim önümüzdeki imkanlarla biz hayli hayli başarmalıyız.
\"ben yapamam kardeşim.\" DİYE BİRŞEY YOK !
Azmeden isteyen çalışan başarır. Hayatın her konusunda her anında istediği herşeyi...
Konuyla alakası pek olmadı sanırım ama yapamam edemem tarzı şeyler yazınca sen ümitsizliklerden bahsedince bende düşünceni kuvvetlendirmek istedim kısa bir hikayeyleFuck that shit
-
17/02/2011, 06:37 #3
- Tebrik
- Konular
- 55
- Mentioned
- 0 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
Çok güzel ve çok doğru yazmışsın,
bu ve bunun gibi pek çok hikaye var esasında hayatta,
bunlar çok uç örnekler ve bu kadar uç örnekleri insanlar başarabilirlerken,
gündelik basit ve imkanlar dahilinde olanları dahi başaramamak üzücü şeyler,
tuttuğunu koparan insanlar vardır hani hiçbir şekilde pes etmeyenler,
İşte meselenin özü bu pes etmeden başarı için çabalamak..
verdiğin örneklerdeki insanların başarıyı sağlamakta tek yaptıkları \"pes etmemek\" ve \"bahane bulmadan çabalamak\"
Ne kadar güzel birşey bilir misin cavalli?
Bir insanın şartlar ne olursa olsun sadece pes etmemek ve mücadele ederek bir noktaya geleceğini bilmesi,
kalemi olmasa da o sınavı kazanacağını bilmesi,
testi ve dershaneye verecek parası olmadığı halde sadece \"pes etmeyerek\" bir noktalara gelebileceğini bilip yol alması..
İşte meselenin özü budur..Geleceği tahmin etmenin en iyi yolu onu tasarlamaktır.
Russell L. Ackoff
-
Tebrik - 1 HELAL BRO
desire HELAL BRO dedi
-
17/02/2011, 07:12 #4
- Tebrik
- Konular
- 34
- Mentioned
- 0 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
Ne demiş Bob Marley :
Get up , stand up , don\'t give up the fight.Fuck that shit
-
17/02/2011, 07:44 #5
- Tebrik
- Konular
- 55
- Mentioned
- 0 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
ahhh bebeğim harikasınnnn
:PGeleceği tahmin etmenin en iyi yolu onu tasarlamaktır.
Russell L. Ackoff
-
17/02/2011, 07:56 #6
- Tebrik
- Konular
- 61
- Mentioned
- 0 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
Zamanın birinde iki tane kız kardeş varmış, nasıl akıllılarmış anlatamam. Etrafındaki ve okuldaki tüm bilgi onlara yetmez olmuş.
Bir gün anneleri onları dağdaki bilge adama götürmeye karar vermiş. Kızlar bilge adamla karşılaşınca ona sorular sormaya başlamışlar. Bilge adam bütün soruları doğru cevaplamış: kızlar çok sevinmişler ve annelerinden eğitimleri için bir süreliğine izin isteyerek bilge adamın yanında kalmışlar. Sordukları soruların hepsinin cevabı doğruymuş. Bir süre çok mutlu olmuşlar, ama sonra sıkılmaya başlamışlar. \"Bilgenin bilemeyeceği bir soru bulmamız lazım,\" diye düşünmüşler.
Kızlardan biri bir gün \"Buldum!\" diye sevinmiş.\"İki elimin arasında bir kelebek koyacağım ve bilge adama soracağım. Avucumun içinde bir kelebek var. Canlı mı, ölü mü? ‘Ölü’ derse kelebeği bırakacağım. ‘Canlı’ derse avucumu hafifçe bastıracağım. Her ne derse cevabı bilemeyecek.
Kızlardan birisi kapalı tuttuğu ellerini bilgeye doğru uzatmış. (Şimdi lütfen siz de yapın. Avuçlarınız birbirine bakacak şekilde ellerinizi birleştirin ve uzatın. Ben açın deyinceye kadar da açmayın). Ve sormuş:
\"Avucumun içinde bir kelebek var: canlı mı, ölü mü?â€
Bilge adam cevap vermeden önce uzun süre kızın gözlerine bakmış, bakmış ve cevaplamış:
\"Senin ellerinde kızım. Senin ellerinde...\"
Şimdi bakın hayatınıza ve mutluluğunuza..
Nerede mi?
Açın avucunuzu..
Sizin ellerinizde: Tam avucunuzun içinde .
Ahmet Şerif İzgören\'in avucunuzdaki kelebek romanından.
Başarmak ya da başarmamak bizim elimizde diye özet geçilebilir.The more you practise in the field the better you\\\\\\\'ll get.
-
17/02/2011, 08:30 #7
- Tebrik
- Konular
- 55
- Mentioned
- 0 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
biraz bilgeyi biraz da küçük kızı inceleyelim,
Bilge kesin olmayan birşeyi ustaca cevaplamayı başararak bilgeliğini bir kez daha ispatlamıştır.
Ölü de olabilir diri de diyebilirdi,
ama onun yaşayıp yaşamadığına etki eden faktörü önplana çıkardı.
Tebrik edilmeyecek gibi değil..
Küçük kız farkına varmış oldu bilgiyi dışarıdan alsa da kararı kendisinin vereceğinin
Esasında çok büyük ders çıkartılacak bir hikaye değil,
herşey kendi elimizde,
kişisel gelişim kitaplarını pek sevmiyorum,
sadece insanı gaza getiriyolar
ben düşünmeyi seviyorum
allah çok şükür akıl vermiş bunu kullanarak insanlar neler yapmış benim ne eksiğim var,
fakat o kişisel gelişim kitaplarının bazılarında
kişilerin yaşadığı şeylere karşı yaptıkları ilham verici,
neye ne şekilde çözüm bulduklarını görmek güzel,
o nedenle büyük başarılara imza atmış insanların biyografilerini okumak beni düşündürdüğü için hoşuma gidiyor..Geleceği tahmin etmenin en iyi yolu onu tasarlamaktır.
Russell L. Ackoff
-
17/02/2011, 09:38 #8
- Tebrik
- Konular
- 128
- Mentioned
- 0 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
kelimelerin gücü adına
Berkiano,
sen çok dolmuşsun, dökülüyorsun sanki.
kısaca bu hal \'iyi\'\'dir diyesim geldi.
not: oyunu bilen kadın hem eğlenceli hem tehlikelidir. dengede tutarsanız tadından yenmezlerFeminizm adı altında kaltaklığın pazarlanmasına karşıyım!
-
17/02/2011, 10:01 #9
- Tebrik
- Konular
- 55
- Mentioned
- 0 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
Wonder her kadın oyuncudur,
klasik cem yılmazın kadın mı erkek mı daha yalancıdır skecinde anlattığı nedenlerden ötürü,
daha fazla zevk aldığı ve bunu her daim saklamak zorunda olduğu için de aynı zamanda oyun oynamak zorundadır kadın..
Ama ilişki oyunu cilveleşme, erkeğin içini gıdıklamayı hem görsel hem de hal ve hareketleriyle başarabilen kadınlar gerçekten farklı oluyor...
Onları şaşırtmak ise bambaşka,
bununla beraber kadınların beklentileri ve dahaları bitmediği için erkeğin bir adım önde olması şart bu oyunda..
eşeltir beniGeleceği tahmin etmenin en iyi yolu onu tasarlamaktır.
Russell L. Ackoff
-
17/02/2011, 10:11 #10
- Tebrik
- Konular
- 128
- Mentioned
- 0 Post(s)
- Tagged
- 0 Thread(s)
BerkiaNo yazan:
Wonder her kadın oyuncudur,
klasik cem yılmazın kadın mı erkek mı daha yalancıdır skecinde anlattığı nedenlerden ötürü,
daha fazla zevk aldığı ve bunu her daim saklamak zorunda olduğu için de aynı zamanda oyun oynamak zorundadır kadın..
Ama ilişki oyunu cilveleşme, erkeğin içini gıdıklamayı hem görsel hem de hal ve hareketleriyle başarabilen kadınlar gerçekten farklı oluyor...
Onları şaşırtmak ise bambaşka,
bununla beraber kadınların beklentileri ve dahaları bitmediği için erkeğin bir adım önde olması şart bu oyunda..
eşeltir beni
bayılıyorum böyle şeylere
o kadınları şaşırtmak (!) üzerine çok düşünelecek bir cümle daha
ama ben başka bir yere takıldım bugün nedense, kadının daha fazla zevk aldığı ve her daim saklamak zrunda kaldığı...
sen haklısın bu tespitinde, ben yalnız!
biri benim yerime rakı içsin bu geceFeminizm adı altında kaltaklığın pazarlanmasına karşıyım!