-
Alfa olmaya önemli bir +
Sevgili cemiyet üyeleri.Alfa erkek nedir hepimiz biliyoruz.Bugun Alfa olmakla ilgili başka bir konudan söz etmek istiyorum.
Oturmasıyla,kalkmasıyla,giyinmesiyle her yönden bir alfa düşünelim ama kedi tırmalaması gibi yumruk atıyor.Tam bir çelişki oldu.Evet ortamı kontrol altına almak başka birşey ve kendine güvenmekte gerekli ama bu güvenin arkasını boş bırakmamak lazım.+ larla çevrildiyse etrafımız bir + daha neden olmasın?
Amaç her kavgayı kazanmak değil amaç kavga çıkmamasını sağlamak.Bununda güvenle alakası var.Bilmezsen güvenemezsin.Benim için çok değeri olan bir eğitmenim söyle söylerdi \"Şiddete karşı olmak şiddete maruz kalmaya engel olmuyor.\"
E tamam güzel de napalım? diye soruyorsunuz.Yine maddeler halinde yazıyorum :)
1)En azından yakınlardaki bir boks kursuna yazılıp 5-6 ay temel boks vuruşlarını öğrenin.şampiyon olmanıza gerek yok tabi olacak olan varsa destekleriz:)
2)Wing-Tsun ile ilgilenebilirsiniz.Sistematik ve sokağa yönelik bir sistemdir.Türkiyede iyi eğitmenler ve organizasyonlar var.Emin Boztepe,Cemil Uylukcu ilk aklıma gelenler.Özgüven ibreniz 100 e vurur.
3)Bunlarla ilgilenmiyorum derseniz bir atletizim okuluna kaydolun sigarayı bırakın ve iyi koşmayı öğrenin :)Kaçarken lazım olur.
Sigarayı nasıl bırakim amk alışmışım keyfimden mi içiyorum derseniz de \"Allen Carr\" sigarayı bırakma yöntemini deneyin.Kitapları,videoları,seminerleri var.Kitabını tavsiye ederim daha etkili.800 lira bayılırım diyorsanız terapi merkezinede gidebilirsiniz ama gerek yok gitmeye kitabı anlatıyorlar zaten:)Kesine yakın bir oranla bırakırsınız.
-
Cvp:Alfa olmaya önemli bir +
çok güzel konulara değinmişsin
-
wing tsun iyidir sağlamdır 3. seviyeye gelmiştim zamanında ama sonra devam edemedim. o sıra hoca denizlideydi emrah eker, balıkesirdekiler wing tsun için ulaşabilir. izmir ankara istanbul samsun mersin kolay zaten wing tsun için. ama hala yeterince popüler değil çoğu şehirde eğitim alıcak birini bulamıyosunuz..
Alıntı:
Sigarayı nasıl bırakim amk alışmışım keyfimden mi içiyorum derseniz de \"Allen Carr\" sigarayı bırakma yöntemini deneyin.Kitapları,videoları,seminerleri var.Kitabını tavsiye ederim daha etkili.800 lira bayılırım diyorsanız terapi merkezinede gidebilirsiniz ama gerek yok gitmeye kitabı anlatıyorlar zaten:)Kesine yakın bir oranla bırakırsınız.
bu konuyla ilgili uzuunca bir yazı yazmıştım hala şiddetle öneriyorum 3 aydan uzun süredir sigara içmiyorum ve bundan sonra da içmeyeceğim..: http://www.puacemiyeti.com/index.php...-meselesi.html
-
wing tsun gerçekten şiddetle öneririm 3 sene önce sınıf arkadaşım salağın tekiydi herkesten dayak yer kimseye karşılık veremezdi wing tsun\'a 3 senedir gidiyor şimdi 2 kişi üzerine yürüyoruz yanına bile yaklaşamıyoruz o derece yani şimdi kavgalara ilk onu çağırıyoruz :D
-
Teşekkürler Full Nano.Spie 3 seviye daha alsaydın keske 6.seviyede bayagı yetenekli oluyosun :)bu arada şiddete hayır şiddeti engellemek için heryolu denedikten sonra sonuç alamazsan tek geçer yol \"en iyi savunma saldırıdır\"
-
Yaşadığın şehri bilmiyorum ama benim şehrim ADANA
bakın dostlar burası öyle bir yer halinde ki köy desen köy değil şehir desen şehir değil.En büyük alışveriş merkezlerden birisi aile fertlerinden 3 kişiden 1 inin kesin suçlu olduğu bir mahalleye kurulu ve 1 ayda yaklaşık 60 arabayı patlatıp laptop çalındı(açıldığı ay el insaf ! ) neyse şimdi güvenlik var. Çok güzel bir yer Adana ama gelir seviyesi düşük olan insan çok ve bu çokluk bokluğu getiriyor , dilenciler zorla para alıyor senden , vermedin mi 1 km takip edeni biliyorum. Şimdi sen kalkmış bana IP MAN\'ın tekniğini kullan sik ortalığı diyorsun :) Yaşadığın şehir karşındaki adama bağlı her şey.
Aslında söylemek istediğim bu değildi . 100 Tane kavga edip 99unu kazanabilirsin ama kaybeteceğin tek kayba hayatına mal olabilir :(
Olabildiğince laftan ve kavgadan kaçın. Kadınlar gücü sever ama fiziksel güçten daha önemli güçlerde vardır. Bunu FULL SARJ yaparak uzun vadede çok rahat elde edebilirsiniz.
Ha gelelim spor olayına , eğer gerçekten boks yapmaktan zevk alıyor ya da wingten alıyorsanız yapın yoksa gereksiz şeyler :)
-
deli. yeri geliyor kavgadan kaçamayacağın yerler oluyor. benim wing tsun hocam tarsusluydu :) sizin oralara pek uzak değil..
adam derdi ki elimden geldiğince kaçardım ama bazen kaçmak yeterli olmuyor köşeye sıkıştığında hayatını kurtaran şey karşı koymak olabilir.
-
Sokakta Tongue Fu konuşur, eğitim alıp öğrendiğiniz tekniklerin pek çoğunu sokakta kullanamıyorsunuz zaten.
Ha nerden biliyon homuna goduuum derseniz
JKD + Kali + BJJ çalışıyorum, yemiyor sokakta
-
Deli kim ortalığı sikmekten bahsediyor onu anlamadım.Senin mantıkla bakarsak birisi gelir bıçağı takar gider.Ne amacımız 100 kavga edip 99 unu kazanmak,ne ortalığı sikmek nede peşinden gelen tinercileri dövmek.Dövüş sanatlarının amacını google amcadan yada güvenilir bir dövüş okulundan öğrenebilirsin.
-
yazılarına yorum yapmıyorum ama, takip ediyorum, güzel yazıyorsun
-
Rüzgar yazan:
Alıntı:
Sokakta Tongue Fu konuşur, eğitim alıp öğrendiğiniz tekniklerin pek çoğunu sokakta kullanamıyorsunuz zaten.
Ha nerden biliyon homuna goduuum derseniz
JKD + Kali + BJJ çalışıyorum, yemiyor sokakta
BJJ iyidir de yanlış sanatlarla kombine etmişsin.
-
http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=83646
kabul edelim ki cemiyetteki hiç kimsenin bir komando kadar yakın dövüş bilgisi yoktur. götü kurtarmak için öğrendiğimiz spor götü kaybetmemize neden olabilir.
-
oha amk devlet tinercileri salsın ya la dağa
-
Kadavra13 ben dövüşebilirm şöyleyim böyleyim diye tinerciyi korunamayacağın alan içerisine sokarsan gelir sana bıçağı takar ve bunu engelleyebilecek hiçbirşey yok.Dövüş sanatlatı bilgisi olan adam tehlikenin nereden geleceğini sezemiyorsa ne denilebilir vardır nedenleri.bu haberin bahsettiğim şeylerle bir alakası yok iyi ozaman adam komanda olmasa ölmeyecekti mi diyelim.Biri size bıçak çekip para istiyorsa dövüş sanatlarını yemiş yutmuş herkesin dediği gibi ona istediği parayı verin canınızı riske atmaya değmez.buna rağmen çekip gitmiyorsada o bıçağı alıp onun götüne sokacaksın.
Fazla güven kaybettirir.
Ayrıca sizden rica ediyorum arkadaşlar öğrensek nolcak tinerci bak komandoyu öldürmüş,orda şöyle olmuş,bizim orda herkes silahlı bilmem ne gibi şeyler düşünmeyin.yaptığıımız herşey daha iyi olmak için değil mi?o zaman daha iyi olun.
Schopenhauer sokakta yememesinin nedeni adrenalin ve korku JKD için söylüyorum.Sokakta yüz kiloluk adamı neden sırtıma alıp yere atim burnunu kırıp gözlerinin kararmasını sağlamak varken :)tabi başka yapacak hiçbirşeyin kalmamışsa.
-
Ben bu bahsettiginiz sporlari bilmiyorum!
O kadarini da bilmeyiveriyim. Cunku bunu da bilirsem kendime oha diyecegim
Ben konuyu anlamsiz yerlere tasimayin demek isterim
Spor yapin sigarayi birakin demis adam!
erkekler zaman zaman cok tatsiz konumlar yaratabiliyor yada bu tur bir durumda kalabiliyor. bunu anliyorum!
cok zorda kalinca ne halt edecegini bilmek iyidir !
ustelik bu tur sporlar ofke kontrolu beden kontrolu vs saglar
sadece sokakta degil her yerde ise yararlar!
fakat spor bir tercih meselesidir
kimi kosar
kimi boks yapar
kimi futbol oynar
kimi tenis
bla bla bla
secim sizin!
Not: Car amca sigarayi birakmama yardim etti! ben de bir daha icmiyecegim! gerci geceleri ruyamda iciyorum a ayri :)
-
Konuya el attığın için sağol Wonder:)
Carr amca işe yarıyor mümkünse 2-3 hafta alkolden uzak durmak iyidir.
Bkz:Sikerim allenida carrıda ver bi sigara.
-
herşeyibilenadam yazan:
Alıntı:
Kadavra13 ben dövüşebilirm şöyleyim böyleyim diye tinerciyi korunamayacağın alan içerisine sokarsan gelir sana bıçağı takar ve bunu engelleyebilecek hiçbirşey yok.Dövüş sanatlatı bilgisi olan adam tehlikenin nereden geleceğini sezemiyorsa ne denilebilir vardır nedenleri.bu haberin bahsettiğim şeylerle bir alakası yok iyi ozaman adam komanda olmasa ölmeyecekti mi diyelim.Biri size bıçak çekip para istiyorsa dövüş sanatlarını yemiş yutmuş herkesin dediği gibi ona istediği parayı verin canınızı riske atmaya değmez.buna rağmen çekip gitmiyorsada o bıçağı alıp onun götüne sokacaksın.
Fazla güven kaybettirir.
Ayrıca sizden rica ediyorum arkadaşlar öğrensek nolcak tinerci bak komandoyu öldürmüş,orda şöyle olmuş,bizim orda herkes silahlı bilmem ne gibi şeyler düşünmeyin.yaptığıımız herşey daha iyi olmak için değil mi?o zaman daha iyi olun.
Schopenhauer sokakta yememesinin nedeni adrenalin ve korku JKD için söylüyorum.Sokakta yüz kiloluk adamı neden sırtıma alıp yere atim burnunu kırıp gözlerinin kararmasını sağlamak varken :)tabi başka yapacak hiçbirşeyin kalmamışsa.
sen yanlış anlamışşın ben öğrenmeyin demedim. sadece biliyorum diye kendinize fazla güvenmeyin demek istedim. bende dövüş sanatlarından judoyla ilgileniyorum ama savunma hareketlerinin refleks haline gelmesi lazım yoksa uygulamak kolay değil. çok ileri seviyede değilse kimse 10 kişilik bir grubu indiremez. ama bizim insanımız ben judo biliyorum ben onu biliyorum diye girer o 10 kişi arasına sakatlanır çıkar.
-
Alıntı:
Burada BJJ demek istedim sanırım. Ayrıca JKDnin içinde Wing Chun\'dan gelen Gong Sao( yanlışsa düzeltelim ) antrenman tekniği vardır. Bir JKDci kavga anında korkusuna yenik düşmez. Çünkü neredeyse tüm idman bu şekilde yapılıyor. İdmanın her saniyesinde stres içindesin. Çok fazla darbe alıyorsun ve darba almaya alışıyorsun. Sokakta yememesinin sebebi pek çok kişinin gücünü kontrol edememesi, ben de dahilim bu gruba.
Yumruk atmayı bilen bir adam, sadece tek bir Jab ile bir insanı öldürebilir, sizler de biliyorsunuzdur muhtemelen.
Bir de
Alıntı:
çok ileri seviyede değilse kimse 10 kişilik bir grubu indiremez.
Benim bildiğim gelmiş geçmiş en büyük usta Bruce Lee\'dir. JKd yaptığımdan değil, adamın her stilde bilgisi vardı.
Ve Sijo Lee\'nin dahi 10 kişiyi aynı anda indirebileceğini düşünmüyorum. Anca Yip Man gibi filmlerde görürsün bunları.
-
herşeyibilenadam yazan:
Alıntı:
Heyecanlanma yahu kime ne yazdın belli değil yazı Rüzgar\'ın onu da yanlış alıntılamışsın.
Rüzgar sen bu üç sporu nasıl çalışıyorsun? Haftanın her günü farklı birine mi? Bende kombine etmek istiyorum bir ikisini ama alanım yok.
-
Schopenhauer yazan:
Alıntı:
Rüzgar sen bu üç sporu nasıl çalışıyorsun? Haftanın her günü farklı birine mi? Bende kombine etmek istiyorum bir ikisini ama alanım yok.
Sınav dönemleri dışında bütün haftasonumu savaş sanatlarına ayırıyorum.
Bu arada cemiyette savaş sanatlarıyla ilgilenenler ne çalışıyorlar?
Sangu-chi
Sayokan
Wakazamurai
Wushu
Tekvando
Kyukushin
Ashihare
Wing Tsun
Wing Chun
Wong Shun Leung Ving Tsun
Kick Boks
Muay Thai
Aikido
Brazillian Jiu Jitsu
Judo
Ninjitsu
Savate
Kendo
Hapkido
SAS
KURAS
Capoeira
Kali
Arnis
Escrima
Güreş
Ve adını hatırlayamadığım yüzlerce stil arasından
-
Benim merak ettiğim farklı salonlara mı gidiyorsun, hepsini bilen bir hocan mı var yoksa kendi kendine mi pratik yapıyorsun?
Ben Hapkido çalışıyordum daha önce şu ara fitnessa verdim kendimi kilo vermeye çalışıyorum. Ama diğer dövüş sanatlarından da biraz biraz bilirim.
-
3 ünüde aynı hocadan alıyorum :)
Çok sağlam hocam var B)
Adamda Escrima, Kali, JKD, Boks, Avcı WT belgeleri ve biraz da BJJ var :)
Hocam mavi kuşak BJJci, şu anda Leonardo Neves ile çalışıyor.
Neves 3. Dan BJJcidir bu arada.
Hocam da Nevesten öğrendiğini bize veriyor.
O değilde Hapkido çoook zor bir sistem yaa :) Ateşsiz her türlü silahı kullanmayı öğreniyorsun. Tekmeleri de fena değildi gördüğüm kadarıyla.
Burada da Özcan Mermer var, 6. Dan Hapkidocu. Onun salonunda çalışıyoruz.
Sopalar, kılıçlar, kamalar tamam ama nunçaku sesi kadar sinir bozucu bir şey yok be :) Zırr zırrrr zırrr beynimin en derinine işliyor.
Ben Kudo Daido Juku\' yu merak ediyorum. Antrenmanlarına girme şansı buldun mu hiç Schopenhauer ?
-
-
Benim hocam da boks, kickboks, taekwan-do, karate, ninjutsu, aikido, aikijutsu, shaolin kung-fu ve adını hatırlayamayacağım belki bir kaç sanatı daha biliyordu. Bizim Türk hocalar bir iki tanesiyle kalmıyor hepsinden altışar dan yapana kadar ülke ülke geziyorlar.
Ben ağırlıklı hapkido çalışsam da biraz biraz ninjutsu ve aikijutsu hareketleri de öğrenmiştim. Şu an çalışmasam da hobi olarak dövüş sanatlarıyla ilgili araştırma yapıyorum. Küçükken de taekwan-do yapmıştım. Lisanslarımı almıştım ama hiç öyle kuşağım olmadı ya sınavını kaçırdım ya okula ağırlık verdim bir şekilde kuşak atlayamadan yaptım bunları ama iç huzurum var kendimi geliştirdiğimden ötürü. :laugh:
Açıkcası hapkido dışında hiç bir dövüş sanatı tatmin etmedi beni edebileceğini de sanmıyorum. Eskiden gittiğim salon kapandığından devam edemiyorum da öyle karışık bir durumdayım.
Nunçakuymuş, yelpazeymiş bu işin süsleri bunlar. Sopa ve bıçak dışındakiler kesinlikle zaman kaybı. Sokakta kılıç taşıyan insanlar varmış gibi hala kılıç eğitimi veriyorlar. Eskisi gibi döner bıçağıyla kavga ediliyor olsa tamam diyeceğim de. :silly:
Fitnessa gittiğim salonda jujutsu, wing chun falan da var. Biraz daha kondisyonumu pekiştirebilir hazır olduğumu hissedersem fitnessı bırakıp onlardan birine geçeceğim, büyük ihtimal de jujutsuya.
Ben seni Ankara\'da sanıyordum Rüzgar salonunu da ondan sordum. Hiç Kudo yapan duymadım Ankara\'da ama araştırırken bir video bulmuştum izlemişsindir belki ben pek Türkiye\'de çalışılabilir bir salon olarak bulmadım. Hoca çocuğu öldürdü sandım. :woohoo: http://www.dailymotion.com/video/xim...o-turkey_sport
-
ankara\'da wing tsun ve escrima istiyorum bilen varsa yerini çok makbule geçer bak
-
-
herşeyibilenadam yazan:
O site bende de var bana sadece sizin gidip gorup begenip onerebileceginiz kurslar ya da hocalar var mi o lazim :)
-
İstanbul da olduğumdan Ankarada ki eğitmenleri tanımıyorum.Git dersleri izle eğitmenlerle konuş hatta derse katıl hem aklındaki sorularıda cevaplarlar.Eğitmenler insan canlısı oluyorlar :)
-
herşeyibilenadamın yolladığı adresteki Söğütözü salonu benim gittiğim salon zaten ben bir soruşturayım ordaki hocayı sana dönerim.
-
Richy Pich** yazan:
Alıntı:
ankara\'da wing tsun ve escrima istiyorum bilen varsa yerini çok makbule geçer bak
Zamanında WT ile JKD arasında kalmıştım. Bu konuda ki bilgilerim hala taze iken paylaşayım seninle.
WT de belirgin 2 tane akım var. Leung Ting akımı ve Wong Shun akımı. Ve bu akımlardan etkilenilerek oluşturulmuş zilyon tane organizasyon var.
Konuştuğum her bir hoca kendi sistemlerinin en iyisi olduğunu anlattılar.
Fark ettim ki minik ayrılıklardan başka hiç bir farkı yok Leung Ting akımından gelen organizasyonların. Anlayacağın para için kurulmuş organizasyonlar bunlar.( EBMAS, AVCI , PROWES ve niiceleri )
Benim önerim bulabilirsen Wong Shun Leung VT akımından gelmiş bir hoca bulman, olmadı Ankara\'daki Avcı WT takımının çok iyi olduğunu biliyorum. Başbakanlık korumalarına felan da bu adamlar ders veriyor zaten.
İlla WT yapıcam diyorsan önerim bu şekilde. Şunu şunu istiyorum, ileride şöyle olmak istiyorum dersen ona uygun bir sanat da önerebilirim sana.
-
maksat kalori yakmak, sosyal çevre ve birazcık disiplin arayışı.
kursun yakın olması, giden kesimin sincan tayfa olmaması benim için kafidir.
akımların ekime kadar yolları var :blush: ama dediklerini dikkate aldım, öyle araştırma yapıyorum
-
Salondan bir arkadaşımın söylediğine göre Delos\'un hocası iyiymiş sen yine bir araştır da kardeşlik.
-
O bu değilde bu wt,jetkundu,kungfu panda falan pua olaylarına çok benziyor.
Lan bu amerikanyalılar ne güzel satıyorlar herşeyi çok özel ve güçlü olacaksınız diye.
Bi eminboztepe semineri ile mystrynin workshop\'u aynı olay mesela
Not:Yaşasın qapitalizm :lol:
-
Richy Pich** yazan:
Alıntı:
akımların ekime kadar yolları var :blush: ama dediklerini dikkate aldım, öyle araştırma yapıyorum
qardaşş bence wt yapma.Omuzları falan daraltıyor.bizim okulda tanıtımı olmuştu.4-5 sene uğraştım sonuç: gereksiz aq. :laugh: :woohoo:
Hem şu anda wt ve türevleri çok moda.Moda olan boka bulaşmayacaksın narkadaş..İp-ne man hikaye tamamen.Shaolin tapinagini tek başına yerle bir eden bruce lee gerçek ama :laugh:
Hele amele duruşunda zincir yumruk atmak yok mu :laugh: Karizmatik bir duruşu bile yok amuha koyum
Kick boks yap bende yeniden başlayacam.Wt gibi seminer geldi seviye atla yoksa yeni hareket göstermemmm heee para sökül olayı yok.Ivır zıvır bi ton hareket yok.
Siktir et.
Hiç olmadı fitness yap
hiç hiç hiç olmadı çok özel karın kasları için tasarlanmış bir alet biliyorum onu önerebilirim ahahhahaha (olmadı joker reyize danışabilirsiniz bu durumu ) :laugh: :laugh:
Terde atıyorsun ohhh..
-
Özlemişim cırcır gardaşımın yazılarını.
-
cırcır yazan:
Alıntı:
Richy Pich** yazan:
Alıntı:
qardaşş bence wt yapma.Omuzları falan daraltıyor.bizim okulda tanıtımı olmuştu.4-5 sene uğraştım sonuç: gereksiz aq. :laugh: :woohoo:
Hem şu anda wt ve türevleri çok moda.Moda olan boka bulaşmayacaksın narkadaş..İp-ne man hikaye tamamen.Shaolin tapinagini tek başına yerle bir eden bruce lee gerçek ama :laugh:
Hele amele duruşunda zincir yumruk atmak yok mu :laugh: Karizmatik bir duruşu bile yok amuha koyum
Kick boks yap bende yeniden başlayacam.Wt gibi seminer geldi seviye atla yoksa yeni hareket göstermemmm heee para sökül olayı yok.Ivır zıvır bi ton hareket yok.
Siktir et.
Hiç olmadı fitness yap
hiç hiç hiç olmadı çok özel karın kasları için tasarlanmış bir alet biliyorum onu önerebilirim ahahhahaha
Terde atıyorsun ohhh..
panpişto hareket göstermez ise ekime kadar :blush: sen çok içerlemişsin bu \"bak bak bi hareket yapçam şimdi bakmassan yapmam bi daha\" işlerine :silly:
omuzları daraltıyor olayına ise katılmıyorum, wing tsun harici düzenli olarak yüzmeye giden biriyim zaten (wt gitmiyorum bile daha), sıkıysa o çok seksi omuzlarım daralsın bakalım.
ağız burun kırmalı değil de uzakdoğu felsefesi içeren efendi bi dövüş sanatı önerim, shaolin denilen mevzuatı galiba öyle herkese öğretmiyorlarmış, aikido yaptım, eklem bük bük canım sıkıldı, direkt mevzuata giren bişeyler istiyorum ama öyle bornozdu kıyafetti uğraşmak istemiyorum
o yüzden amatör olarak wing tsun şık bi seçenek gibi, varsa başka seçeneğiniz değerlendirelim hemencecik
-
Ve evet işin erbabı da geldi...
Şincik gençler söyle oluyor bu iş...
Her halükarda bikaç ay boksa gidiyosun. Böyle yumruk atmayı, yere sağlam basmayı, temel eskivleri felan ööreniyosun.
Sonra vücut kalıbına göre bi tercih yapıyosun.
İriceneysen kick-box;
Slim fitsen Muay-thai...
Ha benim tecrübelerimi sorarsan güreşçilerle kapışırken zorlandığım kadar kimseyle kapışırken zorlanmadım. Ama güreş hiç seksi değil :D (geylere seksi geliyor ona bişi diyemiycem tabi :D)
-
turquoise yazan:
Alıntı:
Şincik gençler söyle oluyor bu iş...
Her halükarda bikaç ay boksa gidiyosun. Böyle yumruk atmayı, yere sağlam basmayı, temel eskivleri felan ööreniyosun.
İriceneysen kick-box;
Slim fitsen Muay-thai...
Ha benim tecrübelerimi sorarsan güreşçilerle kapışırken zorlandığım kadar kimseyle kapışırken zorlanmadım. Ama güreş hiç seksi değil :D (geylere seksi geliyor ona bişi diyemiycem tabi :D)
Başlangıç için benim tavsiyem kick box işin içine tekmelerde girsin abi boks ne sadece yumruk :)
Ama yeterli değil sonrasında MMA tarzı bir dövüş gerekli güreşçilere, jijitsuculara yenilmemek için ;)
Ayrıca bildiğim kadarıyla MMA antremanlarının bir kısmında ağırlık çalışmaları da yapıyorlar.
-
turquoise yazan:
Alıntı:
Tamam
Alıntı:
Kısmen
Alıntı:
Katılmıyore
Alıntı:
İriceneysen kick-box;
Slim fitsen Muay-thai...
Katılmıyore
-
Richy Pich** yazan:
Alıntı:
cırcır yazan:
Alıntı:
Richy Pich** yazan:
Alıntı:
Siktir et.
Hiç olmadı fitness yap
hiç hiç hiç olmadı çok özel karın kasları için tasarlanmış bir alet biliyorum onu önerebilirim ahahhahaha
Terde atıyorsun ohhh..
panpişto hareket göstermez ise ekime kadar :blush: sen çok içerlemişsin bu \"bak bak bi hareket yapçam şimdi bakmassan yapmam bi daha\" işlerine :silly:
omuzları daraltıyor olayına ise katılmıyorum, wing tsun harici düzenli olarak yüzmeye giden biriyim zaten (wt gitmiyorum bile daha), sıkıysa o çok seksi omuzlarım daralsın bakalım.
ağız burun kırmalı değil de uzakdoğu felsefesi içeren efendi bi dövüş sanatı önerim, shaolin denilen mevzuatı galiba öyle herkese öğretmiyorlarmış, aikido yaptım, eklem bük bük canım sıkıldı, direkt mevzuata giren bişeyler istiyorum ama öyle bornozdu kıyafetti uğraşmak istemiyorum
o yüzden amatör olarak wing tsun şık bi seçenek gibi, varsa başka seçeneğiniz değerlendirelim hemencecik
Ule ağız burun kırmalı değil diyorsun WT kick boksdan daha ağız burun kırmalı ...
Uzakdoğu felsefi içeren bir dövüş sanatına üzerine milyon versen hatta azıcık ucundan bile versen yine almazlar qardaş maalesef yani yapacak bişi yok :laugh:
Ha illa felsefesi olan bişi yapacam diyorsanıa; ilk önce bu qarı kız işleri bırakacan imana geleceksin..
Sonra çine gidip bir tapınakta ömür boyu pirinç yiyerek kendini bu sanata adayacksın bebeyim.
Foro ekzampıl;Doğanın bir parçası olan insan akışı sağlamalı ve bozmamalıdır... Yaşam insanın kendine yaptığu bir yolculuktur. :laugh:
Yardım notu: 31 çekme sanatı dersleri vermeyi düşünüyorum orada sifun olabilirim.. B)