-
arabada yada parkta bira içmek
evet değer katıcı hikayeler elbet güzeldir. karşıdakine bişiler öğretmek..
birde hazırlıklı yakalanmak var. arabada ya da parkta bazen 1 bira içerken polis gelir.
tırsan adam zaten alfa değildir. Kötü bişi yapmadıysan ne tırsacan polisten....
gelelim hazırlıklı olmaya. kapak yapmaya..
Bunun Çıktısını alın Polise gösterirsiniz…
Hukuk dünyasında kişinin zararlı eylemleri suç ve kabahat olarak 2 ye ayrılır.
Suçlar 5237 sayılı ceza kanununda düzenlenir.( hırsızlık,cinayet,rüşvet, tecavüz vs..) bu kanundan alkol alımında dair bir suç düzenlememiştir.
Kabahatler ise 5326 sayılı Kabahatler kanununda düzenlenir ( dilencilik, kumar, sarhoşuk gürültü vs..)
Adı geçen kanunun 35. maddesi sarhoşluğu düzenler ve şöyle der. “sarhoş olarak başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde davranışlarda bulunan kişiye, kolluk görevlileri tarafından elli Türk Lirası idarî para cezası verilir. Kişi, ayrıca sarhoşluğun etkisi geçinceye kadar kontrol altında tutulur.â€
Başkalarının huzurunu bozmuyorsam ve sarhoş değilsem sorun yok sanırım..-
işte bu hareketi yaptıktan sonra olay süper olur..
ha ben bunu ezberlerim derseniz ezberleyin..
kanun maddeleri numaraları cart curt
sonra sen bunları nereden biliyorsun sorusu gelir?
\"her insan haklarını bilmeli\" diye de havalaı bi cevap verilir..
hayde kolay gele
-
Cvp: arabada yada parkta bira içmek
herkese lazım olan hukuk alfayada lazım akşam hukuk çalışıyorum...:)
-
Cvp:arabada yada parkta bira içmek
öğrendiğimiz iyi oldu lakin içkiyle falan işim olmaz:D
-
ben böyle bir durumla karşılaşırsam hemen milletvekili dayım var yalanımı devreye sokarım.
-
haha o konu bir çok parodiye konu oldu yiceklerını sanmıyorum
içki kullanmayın en keyiflisi veya evinizde ne yapın yapıcaksanız =)
-
Bizim polislere sökermi bu bilmem paso şu kabahat cezasını yiyip duruyorum 5 tane oldu elimde yakında koleksiyon yapcam :laugh:
-
Junkie yazan:
Alıntı:
Bizim polislere sökermi bu bilmem paso şu kabahat cezasını yiyip duruyorum 5 tane oldu elimde yakında koleksiyon yapcam :laugh:
kimi rahatsız ettin birader
hangi il seninki :)
-
İzmir abi ya birini rahatsız etmedikte burda polisler kıl :D geçen sene mekana gitçez öncesinde içioz kavga çıkmış orda polis geldi bizi kavga edenler sandı sabaha kadar nezarette durduk bizimkide öyle bi şans :woohoo: diğerleride hep gürültüden yoksa rahatsızlık vermedım
-
joker çok güzel söylemişssinde memleketim polisi biraz değişik.
-Gençler napıyorsunuz burada?
-Bira içiyoruz abicim...
-İçeceksiniz biraları milletin karısına kızına sarkacanız çabuk atın o biraları dağılın.(Bu arada TC no dan sabıka kontrol edilir)
-Abi 1 bira içiyoruz ne karıya kıza sarkması..
-Yaşın kaç senin?
-22 abi..Abi bu arada kanun sarhoş olmadıktan sonra problem yok diyo..
-Hangi kanun?
-Abi tam hatırlayamadım..
-Lan oglum gece gece dalgamı geçiyon benimle basın gidin ulan yoksa alacam nezarete..
-Tamam abi gidiyoruz..
Dedigim gibi bizim polisler diyalog kurulması zor insanlar ya da bana öyle denk geldi :woohoo:
-
yerinde ve saatinde içildiği takdirde sıkıntı çıkacağını sanmam
jokerle gittiğimiz o parkın etrafında polislerin devriye saati 00.30 da başlıyor, gece 02.00 larda hala oralardaydı, yani o saate kadar sıkıntı yok orada
başka yerleri bilemem :)
-
Junkie yazan:
Alıntı:
geçen sene mekana gitçez öncesinde içioz kavga çıkmış orda polis geldi bizi kavga edenler sandı sabaha kadar nezarette durduk bizimkide öyle bi şans
tam bedeviymişsin :D
hele yanımda güzel bi kız varsa artist gibi elimde de icki..polislerin ters ters bakışını üzerimde hissediyorum..ekip otosuyla yanımızda arabayı durdurup bir şey yapmadan dik dik bakmalarına bile rastladım da sallamazdan geldim :)
kavga ve alfa erkeği konulu yazımda da bahsetmiştim. polisten bırakın medet ummayı,güvenliğinizi sağlamalarını beklemeyi,başınıza bela olmamışlarsa şükredin.
uyuz oluyorum,eğitimsiz,silahlı,artist geçinen ezik tipler. maaş oluyolar bi de bunun için. askeriyenin bile kendince mantığı var da bunlar \"maaşlı mafya\". kimse de sevdiremez bana bu tipleri. bu güne kadar bana bi zararları olmadı ama verdiğim vergiye rağmen bi yararlarını da görmedim.
8 aydır burada yaşayan kanadalı bir arkadaşımın söylediği ve zihnime kazınan o cümleyi bir kez daha tekrarlıycam \" Sizden cok daha az vergi verdiğimiz halde (maaş kesintisi oranında dünyada sayılıyız) polisi aradığımızda bizimle en iyi şekilde ilgileneceklerinden eminizdir ve en küçük sorunda ararız. Ve bizi özel iznini göstermeden aramaya ya da kimlik sormaya kalkarsa ona polis kimliğini sorma hakkım vardır ve ertesi günü kovulacağını bilir o yüzden izni yoksa arama yapamaz\"
-
bizim ülkede değişicek inanıyorum ama biz görür müyüz? onu bilemem :cheer: hep bir inanış vardır ya..
-
BİR GÜN
beraber içelim.
polis gelsin ve bizi nezarete alsın...
bir düer gün , polis gelsin,
joker konuşsun...
işte o zaman
Full Şarj neymiş görün...
beni polis içeri alacak haa...
hemde o beden diliyle...
hey yavrum diyorum başka da bişi demiyorum....
bir gün beraber içelim...
-
Kanunları bilmek çok güzel ama bu kanun olayı Motorlu Yunus abilere sökmüyor sahilde içerken bi yunus ekibi geldi motorun arkasından kasklı biri indi diğeri motorda boguk bi sesle siz napıosunuz dedi kafa 1 milyon kekeledik korkudan okkala bi şamar yedim kulagımı çekti o sırada diğer motoru süren yunus abi serap gel hadi eyter dedi o gece hatırladıgım son cümle. . . :D
-
Mr.Alper yazan:
Alıntı:
Kanunları bilmek çok güzel ama bu kanun olayı Motorlu Yunus abilere sökmüyor sahilde içerken bi yunus ekibi geldi motorun arkasından kasklı biri indi diğeri motorda boguk bi sesle siz napıosunuz dedi kafa 1 milyon kekeledik korkudan okkala bi şamar yedim kulagımı çekti o sırada diğer motoru süren yunus abi serap gel hadi eyter dedi o gece hatırladıgım son cümle. . . :D
bkz: diyemiyorum..
Anlayınız: yaş, şehir, tavır etkisi
-
hatta sana şöyle anlatayım..
bir zaman ordunun bir ilçesinde gece saao 03 00 suları sahilde 2 herif içiyourz..
oyy bunalmışım..
üstümü çıkarmışım..
hatta yanımdaki erkeğin kucağına yatmışım :laugh: :laugh:
dışardan manzara..
sarhoş 2 ipne :D:D:D
ama dediğim gibi yanımıza geldi polis efendiler..
kimlik soruldu
bir 2 konuşma
giyindik ve gittik...
o sert tavırlı girişlerinden sonra nasıl yumuşadıklarını hala unutamam...
\"karşında ben varım\" durulunu verirsen normal her insan adam olur.
-
Geçende burada; verdiğimiz astronomik maaş kesintisi ve vergilere rağmen polis efendilerin bize nasıl hizmet ver(me)diklerinden bahsetmiştim.
Bu gün yine emniyet müdürlüğü öyle bir kazık soktu ki hala kendime gelemedim :)
Pasaport alıcam. 2 senelik pasaport harç ücreti 304.00 ytl + 138.00 ytl pasaport defter bedeli ( o ne lan? az önce verdiğim para ne içindi? bu kağıttan kitapçığa verdim paraysa altın kakmaları nerde bunun?)
Avrupalı bir vatandaşın pasaporta harcadığı para ülkesine göre 50-70 euro arasında değişiyor. Öyle defter ücreti zıttırı ücreti deyip insanı enayi yerine koymaya da çalışmıyolar.Ve bu pasaportların 10 sene geçerliliği var. Bizim ona en yakın pasaportumuz olan 5 senelik pasaportun ücreti mi? 754 ytl!!!
Joker matematiksel tablo oluşturmayı seviyo :) Yapayım ben de :
Avrupa\'ya gitmek istediğinizde istenen belgelerin çokluğunu,harcadığınız günleri,sadece konsolosluktan randevu için ödenen 20 ytl yi falan saymıyorum bile :
1) Pasaport bedeli : 754 ytl
2) Belgelerin Yeminli Tercüman tarafından Tercümesi : min. 100 ytl
3) Vize ücreti : 60 euro - 120 ytl
4) Zorunlu Seyahat Sigortası : 40 ytl civarı
+_________________________________________________ ______________
TOPLAM : UÇAK BİLETLERİ HARİÇ 1014 ytl
Şimdi bir Avrupalı\'nın Türkiye\'ye gelmek için yaptığı harcamaya bakalım :
1) Pasaport Bedeli : 70 Euro
2) HAVAALANINDA AYAKÜSTÜ ÖDENEN VİZE ÜCRETİ : 15 Euro (küfür gibi)
+_________________________________________________ __________________
TOPLAM : UÇAK BİLETİ HARİCİNDE 85 EURO = 170 ytl
Almanya\'ya gidiş dönüş uçak bileti 300 euro civarında.
Bu durumda Hans buraya gelirken : 770 ytl
Ahmet Almanya\'ya giderken : 1614 ytl veriyor.
Gezmemek için yeterince bahanemiz var yani. O adam 2 kere buraya geliyor,sen bir kere gidiyorsun ve daha çok para harcıyorsun.
**Bir de işin prestij kısmı var. Sen bir ülkeye girmek için kağıtlarda boğulup ter içinde kalırken, artist Avrupalı şortuyla ve güneş gözlüğüyle HAVAALANINDA 15 euroyu verip beklemeden ülkene giriyor. **
Gezmek deyip geçeriz ama aslında bir insana kattıklarının haddi hesabı yok.
\"Çok gezen mi çok okuyan mı?\" dediklerinde illa birini seçmem gerekirse çok gezen derim. Okumak insani teorik olarak donatır,gezmekse pratik. Aslında o açıdan her ikisini de koordineli yapmak gerek. Hem gezsin hem okusun herif niye yani :)
Bi de boyle gereksiz gerçek dışı sorulara uyuz oluyorum. \"Abi dünyanın en zengin insanı olacaksın ama iri bi zenci eline verecek ehehe..yapar mısın?\" Ne alaka aq,zencinin ski Alaaddin\'in lambası mı ki ben ovalayınca zengin olayım? :D
Neyse gec oldu yattım ben :)
-
JoKeR yazan:
Alıntı:
\"karşında ben varım\" durulunu verirsen normal her insan adam olur.
Sen bu hayatı çözmüşsün fetvacı başı hatun tavlama olayı değil genel olarak bir site daha aç bence hayattecrubesi.com şeklinde :side: aynı şey bugun başıma geldi benimde fotokopi çektirmek için gitmiştim adam torpillileri öne alıp duruyor. \"karşında ben varım\" duruşu çektim kendine geldi hemen aldı benim A1 çıktıyı :woohoo:
-
@tequila_lime
Bi de boyle gereksiz gerçek dışı sorulara uyuz oluyorum. \"Abi dünyanın en zengin insanı olacaksın ama iri bi zenci eline verecek ehehe..yapar mısın?\" Ne alaka aq,zencinin ski Alaaddin\'in lambası mı ki ben ovalayınca zengin olayım?
:D:D +1 karma
-
Alıntı:
Sen bu hayatı çözmüşsün fetvacı başı hatun tavlama olayı değil genel olarak bir site daha aç bence hayattecrubesi.com şeklinde
zaten direk hatunlar diye bişey yok. hatatın kendisi var..
gül ile neler yapılabilir..
ohoo..
kozmetik sanayinde kullanılabilir...
ilaç sanayisinde kullanılır..
parfüm yapılır..
kaşıntıyı alır..
arıları çeker bi sürü şey.....
Ama aynı gül...
güzel bir buket olduğunda bir kadın için işe yarar..
işte ben gülün kadında nasıl kullanılması gerektiğinden bahsediyorum..
yoksaa
tabiki olay hayat..
ama hayat dersen anlamazlar..
konuya kadın diye girip, esas meselenin hayat olduğunu anlayınca
olaylar değişiyor..
Alıntı:
138.00 ytl pasaport defter bedeli ( o ne lan? az önce verdiğim para ne içindi? bu kağıttan kitapçığa verdim paraysa altın kakmaları nerde bunun?)
O parayı emniyet almaz.
değerli kağıtlar kanununca alınması gereken bedeldir..
polis sadece mutemettir..
tahsil ettiği paraların 7 günlük süreler dahilinde
maliye veznesine yatırır :))
-
Alıntı:
Bi de boyle gereksiz gerçek dışı sorulara uyuz oluyorum. \"Abi dünyanın en zengin insanı olacaksın ama iri bi zenci eline verecek ehehe..yapar mısın?\" Ne alaka aq,zencinin ski Alaaddin\'in lambası mı ki ben ovalayınca zengin olayım?
:laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
ulen jokere ve jokerin anketlerine bu kadar güzel
bu kadar ince
bu kadar ayarında...
ve incitmeden sokulur mu...
ahada sokuluyormuş...
saygı ve sevgilerimle... :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
ben bbunu anket yapayım :lol: :lol:
-
\"Kafam karışmadı değil\" diyerek ankete ilk cevabı da ben verdim :D
Bir de eskimeyen soru var ya ; \"Issız adaya düşsen yanına alacağın 3 şey ne olurdu?\"
Abi bu nasıl bir düşüştür ki \"hmm ne alsam ne alsam\" diye düşünebiliyosun ve 3 tane şey seçiyosun düşüş esnasında. Bir de gerçekten ıssız ada kaldı mı? \"Hah bi tane bulduk\" dersin bi bakarsın adada survivor çekiyolar.
Hadi tamam,görmezden gelelim. Yanıtlar var sorudan beter.
\"Laptopum\" diyen var ya bu soruya cevap olarak.. AMPUL!!! 2 saat sonra bataryan bitince nerenle çalıştırcaksın aleti?
Entellik katıp \"kitaplarIM\" diyen de oluyo. IM\'a dikkat..Duyan da kütüphanesi var sanır angutun.
Ben olsam ;
1) Deposu dolu helikopter (istediğimde gider gelirim,ilk sefer dayansın yeter)
2) oluyosa 1 milyar dolar
3. ye gerek bile yok düşündüm de :) Karı-kız mı canın çekti? İn şehre helikopterinle.. \"Adam var gösteriyim mi?\" de :) Nege falan da ihtiyacın yok..Bodoslama dal yani istiyosan..Paran da var hayvan gibi :) Ne istiyosan yap işte :)
-
tequila_lime yazan:
Alıntı:
Geçende burada; verdiğimiz astronomik maaş kesintisi ve vergilere rağmen polis efendilerin bize nasıl hizmet ver(me)diklerinden bahsetmiştim.
Bu gün yine emniyet müdürlüğü öyle bir kazık soktu ki hala kendime gelemedim :)
Pasaport alıcam. 2 senelik pasaport harç ücreti 304.00 ytl + 138.00 ytl pasaport defter bedeli ( o ne lan? az önce verdiğim para ne içindi? bu kağıttan kitapçığa verdim paraysa altın kakmaları nerde bunun?)
Avrupalı bir vatandaşın pasaporta harcadığı para ülkesine göre 50-70 euro arasında değişiyor. Öyle defter ücreti zıttırı ücreti deyip insanı enayi yerine koymaya da çalışmıyolar.Ve bu pasaportların 10 sene geçerliliği var. Bizim ona en yakın pasaportumuz olan 5 senelik pasaportun ücreti mi? 754 ytl!!!
Joker matematiksel tablo oluşturmayı seviyo :) Yapayım ben de :
Avrupa\'ya gitmek istediğinizde istenen belgelerin çokluğunu,harcadığınız günleri,sadece konsolosluktan randevu için ödenen 20 ytl yi falan saymıyorum bile :
1) Pasaport bedeli : 754 ytl
2) Belgelerin Yeminli Tercüman tarafından Tercümesi : min. 100 ytl
3) Vize ücreti : 60 euro - 120 ytl
4) Zorunlu Seyahat Sigortası : 40 ytl civarı
+_________________________________________________ ______________
TOPLAM : UÇAK BİLETLERİ HARİÇ 1014 ytl
Şimdi bir Avrupalı\'nın Türkiye\'ye gelmek için yaptığı harcamaya bakalım :
1) Pasaport Bedeli : 70 Euro
2) HAVAALANINDA AYAKÜSTÜ ÖDENEN VİZE ÜCRETİ : 15 Euro (küfür gibi)
+_________________________________________________ __________________
TOPLAM : UÇAK BİLETİ HARİCİNDE 85 EURO = 170 ytl
Almanya\'ya gidiş dönüş uçak bileti 300 euro civarında.
Bu durumda Hans buraya gelirken : 770 ytl
Ahmet Almanya\'ya giderken : 1614 ytl veriyor.
Gezmemek için yeterince bahanemiz var yani. O adam 2 kere buraya geliyor,sen bir kere gidiyorsun ve daha çok para harcıyorsun.
**Bir de işin prestij kısmı var. Sen bir ülkeye girmek için kağıtlarda boğulup ter içinde kalırken, artist Avrupalı şortuyla ve güneş gözlüğüyle HAVAALANINDA 15 euroyu verip beklemeden ülkene giriyor. **
Gezmek deyip geçeriz ama aslında bir insana kattıklarının haddi hesabı yok.
\"Çok gezen mi çok okuyan mı?\" dediklerinde illa birini seçmem gerekirse çok gezen derim. Okumak insani teorik olarak donatır,gezmekse pratik. Aslında o açıdan her ikisini de koordineli yapmak gerek. Hem gezsin hem okusun herif niye yani :)
Bi de boyle gereksiz gerçek dışı sorulara uyuz oluyorum. \"Abi dünyanın en zengin insanı olacaksın ama iri bi zenci eline verecek ehehe..yapar mısın?\" Ne alaka aq,zencinin ski Alaaddin\'in lambası mı ki ben ovalayınca zengin olayım? :D
Neyse gec oldu yattım ben :)
takdir ettim, bilgilendim, gülümsedim falan filan, hani aklıma gelmedi değil, ne güzel bir seriydi bu yaaaaaaa ;)
şaka bir yana, çok ciddi potansiyel gördüm efendim sizde.
ki ironi, kinaye ve de özen takdire şayan:))))
bu alem uyarınca karma denilen şey her neyse ondan da verdim!
-
Teşekkür ederim :) Demek ki arkamda bir acı hissetmem lazım güzel yazı yazmam için :P
* Bu arada çipli pasaporta geçiş uygulaması sayesinde pasaport için de artık randevu almanız gerekiyor. Kadıkoy Emniyet Müd. 25 Hazirana randevu verdi. Çözüm? Tabi ki torpil :) Burası Türkiye :)
-
geçende karma vermiştim tekila yine veriorm cidden takdir-e şayan bir yazı ve yorum (:
-
teşekkür ederim ya utandırma beni :P
-
-Sokakta içmek yalan oldu olacak.
-Barlara 24 yaşın altındakileri almıyorlar(İstanbul\'da başlamış diğer illeri bilmiyorum).
-Yakında karıya kıza yaklaşma yasağı gelir.
-Halk şemsiyenin farkına vardığında ise(ki varmayadabilir)Mısır\'la Tunus\'a bir de Türkiye katılır oh şahane :)
-
Eğer 24 yaşın altı bara ve cluba giremezse gece hayatı biter.
Çünkü gece mekanlarına giden kızların %80\'i 24 altı bence.
Artık balta balta takılırız barlarda.
Bu durumda gece oyununa el veda. Tabi bara idemeyen bu kızlar evde oturacak değil ya? Ne olacak?
Çok basit. İran\'da ev partileri oluyor. Burada da aynısı olacak. O zaman ev partisine özel fazladan bir kaç teknik geliştireceğiz herhalde.
Hatta siteye bir de İranlı bir PUA çağırırsak tam olur. (Ben ciddiyim.)
Darwin\'in miydi hatırlamıyorum, \"uyum sağlayamayan yok olur\" gibi bir sözü vardı. Eğer bizi bekleyen yobaz ve ikiyüzlü ortama uyum sağlayamazsak yok oluruz.
-
bok yazan:
Alıntı:
Eğer 24 yaşın altı bara ve cluba giremezse gece hayatı biter.
Çünkü gece mekanlarına giden kızların %80\'i 24 altı bence.
Artık balta balta takılırız barlarda.
Bu durumda gece oyununa el veda. Tabi bara idemeyen bu kızlar evde oturacak değil ya? Ne olacak?
Çok basit. İran\'da ev partileri oluyor. Burada da aynısı olacak. O zaman ev partisine özel fazladan bir kaç teknik geliştireceğiz herhalde.
Hatta siteye bir de İranlı bir PUA çağırırsak tam olur. (Ben ciddiyim.)
Darwin\'in miydi hatırlamıyorum, \"uyum sağlayamayan yok olur\" gibi bir sözü vardı. Eğer bizi bekleyen yobaz ve ikiyüzlü ortama uyum sağlayamazsak yok oluruz.
burası türkiye
24 yaş altı kızlar girer
24 yaş altı erkekler giremez
(18- kızlar bi yerlere girerken 18- erkekler giremiyor örneğin=
güüüüyaaaa o kızlar abazalardan kurtulur
halbuki bilmiyosunuz ki o erkekleri oralara almayarak daha da abazalaştırıyorsunuz.
-
zamanında ne güzel yazmışım ama şimdi yeni yönetmelik çıkmış. mevzuat insanı olarak en kısa zamanda yeni yönetmeliği incelemem lazım.
akabinde konu hakkında bir makale döşenirim.
eee joker babasının hayrına demiyor. bura türkiye burda oyun farklı transpoze etmek gerekli diye :))
neyse, bok un dediği gibi, konu ev partilerine yönelebilir ama bunu da çok kısıtlı zengin çevre yapabilir kanaatindeyim..
yani şimdi ben ankaranın modern ve iyi bir muhitinde oturmama rağmen evime çok arkadaşımı çağırsam da parti veremem,
zaten kabahatler hakkında yaptıkları değşikliklerle de
ses konusuna ciddi cezalar getirdiler.
her neyse..
konu içki iken
bülent arınç
hayat içki ve seks den ibaret değildir dedi..
bnun üzerine türlü türlü geyik de döndü
onu bnu bilmem ama
seks ortada yoktu...
bülent arınç
seks konusunu da gündeme getirdiğine göre, yakında seks ile ilgili düzenlemelerde gelebilir demek istemiş olabilr mi acaba da düşünmedim değil :))
** ayrıca ankara barosu, söz konusu yönetmeliğin iptali için dava açtı danıştay da, bakalım danıştay ne karar verecek,,
--ha danıştay mevcut yapısı ile belki iptal eder yönetmeliği ama önümüzdeki 8-10 aylık dönemde danıştayın yapısında da meydana gelecek muhtemel değişiklikler düşünüldüğünde..
neler olacağını zaman gösterecek..
laikin , darvine katılıyorum, uyum gösterilir bi şekil,,
zaten uyum gösterebilme, zeka işaretidir.
4. Murattan bu yana içki içilmiştir, içilecektir de,
içilsin demiyorum, içilmesin de demiyorum..
zira din siyasate futbol mümkün olduğunca konuşmam..
ama biz bir çözüm bulurz.
her şekliyle
mesele yeni duruma en hızlı adapte olan
kızı kapar :)))
ULEN GECE GECE 2 SATIR YAZAYIM DEDİM.
lakin konu olunca bitiremiyor insan 2 satırda..
demek ki neymiş
jokere malzemeyi verecekmişsin, joker döşenecek miş :)) :(
-
Bu yasaklar gelince genel olarak iç tarafları bilmemde buralarda pek bişey değişmez gibi :)
Zaten sigara içki yasaktı 16 yaşımdada alıyodum herkez alıyodu kimsenin muzdarip olduğunu görmedim bu yasaktan
Hatta hatırlarım sigara içtikten sonra ekstra bide kolonya oda parfümü gibi şeyler alırdık kokusu üstümüzde kalmasın diye :D
Öss partiler,cumartesi geceleri klüpler şöyle bir bakın etrafa %40 lık bir kesim 24 yaş altı geneli kız tabi :)
Yani yine mekan sahibi tanıdığı olan güvenliği tanıyan girer bi şekilde
Dışarda içme konusuna gelince bizim şehir acayip alkolik sahile çıksan şöle dertli olsan yada eğlenesin olsa illaki içen bi grup bulur takılırsın it kopuk değil harbiden düzgün tipler bulursun
Bence bu yasaklar kafasına gitmeyi koyanı engelleyemez gibime geliyor
Yani sahil kısımlarında öyle :)
Bide aklıma geldi bugün bi arkadaşlık sitesinde gördüm kızın özellikleri aynen şöyle
\"Muhafazakar,dindar seksi biriyim arkadaşlıklara açığım\"
Nası bi çelişki içinde yaşıyo artık siz düşünün
-
Muhafazakar ya da dindar olduğunu iddia edenler genelde tam tersi olurlar. Bu zıtlıklar kuralıdır.
Bu kızımız aslında muhafazakar olmadığını, sekse gayet de açık olduğunu yazmış demekki :D:D
Cidden muhafazakar olduğunu dillendiren bir kıza denk geldiğinde direk bu zıtlıklar kuralını hatırla, beyninde şimşek çaksın.
Aynısı çok iffetli olduğunu ima eden kızlarda da geçerli. Aslında iffetle uzaktan alakası yoktur. Bir şeyleri kapatmaya çalışıyordur.
-
bende muhafazak ve dindarlı üzerine yazardım ama, başlıkla uyuşmaz..
-
Antalya\'da açık alanda denize karşı birer bira içen mimar Zafer Ülker ve ziraat mühendisi Mahir Güven\'e, kanlarında 0.50 promilden daha düşük miktarda alkol çıkmasına rağmen 75\'er lira \'sarhoşluk\' cezası kesildi.
Kaynak
Cemiyetin nerde ne zaman işe yarayacağını bilemezsiniz.
Burda polisin keyfi uygulamasıyla alakalı bir durum var ama yinede bir cemiyet üyesiyle sonuç daha farklı olurdu kanaatindeyim.
-
Alıntı:
TÜTÜN MAMULLERİ VE ALKOLLÜ İÇKİLERİN SATIŞINA VE SUNUMUNA
İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK
Tanımlar
MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;
a) Açık alkollü içki satıcısı: Alkollü içkilerin, piyasaya arz ambalajını açarak mevzuata uygun şekilde nihai tüketiciye satışını ve sunumunu yapan, açık alkollü içki satış belgesini haiz gerçek veya tüzel kişiyi,
b) Bağlı satış: Bir mal veya hizmet ile birlikte aynı ya da farklı ek bir mal veya hizmetin satın alınmasının zorunlu kılınmasını içeren satış sözleşmesini veya eylemini,
c) Bilgi toplumu hizmetleri: Elektronik ticaret, elektronik ortamda sunulan mesleki faaliyetler, elektronik haberleşme ve bilişim hizmetleri gibi talebe bağlı olarak elektronik araçlarla ve tarafların yüz yüze gelme mecburiyetleri olmaksızın sağlanan her türlü mal ve hizmetin tedarikini,
ç) Genç: Onbeş ile yirmidört yaş arası dönem içinde bulunan kişiyi,
Bundan sonra gençler dedik mi ne anlıyoruz ?
15-24 yaş arasını ??
Alıntı:
f) İşyerinde; onsekiz yaşını doldurmamış kişilere tütün mamulleri ve alkollü içkiler satılamaz veya sunum suretiyle tüketimlerine arz edilemez. Yaş konusunda tereddüde düşülmesi halinde satıcı, talepte bulunan tüketiciden kimlik belgesi istemek suretiyle, onsekiz yaşından büyük olduğu bilgisine ulaşarak satışı veya sunumu gerçekleştirir
yani 18 yaşını doldurmuş kişiler, tekel bayilerinden , marketlerden içki satın alabiliyorlar.
Alıntı:
Akaryakıt istasyonlarının mağaza ve lokantalarında ise, hacmen % 5 alkolden fazla alkol içeren alkollü içkilerin satışı yapılamaz.
kısaca ey benzinlik anca bira satabilirsin deniyor,
Alıntı:
d) Çocukları ve gençleri hedef alan veya bu kişilerin ilgi alanına giren etkinlikler ile bu nevi etkinliklerin tanıtımında ve etkinliğin gerçekleştirileceği mekânlarda, alkollü içki markaları veya alkollü içki markalarını çağrıştıracak nitelikteki unsurlar kullanılamaz ve bu etkinliklerde satış ve sunum yapılamaz.
yani efes pilsen blues festivali yapılmaz.
yapılırsa da 24 yaşından güççük veletler içeriye alınmazlar.
-------------
Kısaca dostlar..
18 yaşını bitirmiş olmanız bir bara girmenize ve içki içmenize yeterli.
bunun için 24 yaşında olmanız gerekmiyor..
ancak öyle bir meklan olacak ki..
ne efes sandalyesi, ne bilmemne tabelası olacak..
bilmemne vodka led tabelası varsa, efes pilse sandalyeleri varsa...
reklam var demektir.
o zaman 24 yaş altına içki satışı yasak..
---
bakalım neler olacak..
barlar gerekli düzenlemeleri yapacaktır.
ya da izmir de görüdüğüm günzüdz diskoları olur :laugh: :laugh:
2003 yılıydı sanırım bir arkadaşla izmire gitmişiz, geziyoruz, ne güzel kent lan burası diyoruz. mekanlar açık şu bu..
ama tam keyif..
orda burda geziyoruz.
her mekanda 1 bira içip kalkıyoruz..
bi yerlerden geçerken, dıp tıs dıp tıs müzik sesi geliyor..
bildiğin clup disko aq.
saat daha 15:00 , hadi bi de buraya girelim dedik..
etraf aydınlık ama mekanın içerisi zibil gibi karanlık.. gece havası vermişler.
pist ışıklar dans edeneler,
epeyde genç kitle :))
gözlem analiz bizim işimiz, girelim biraz da burada vakit geçirelim dedik..
iliştik bir masaya,
3 dakika sonra garson geldi
ne vereyim diye..
1 er bira dedik, burda alkol yok beyefendi dedi.
nasıl şoklamıştık,
zaten o saatte öyle bir mekanın varlığı bizi
şoklatmışken
bir de bu,
tabi çıktık ordan ve hemen ismini koyduk..
way be dedik izmire bak
liselilere özel
lise diskosu bile yapmışlar :))
bilelim , bildirelim..
saygılar...
-
yeni yasayla ilgili bir sürü bilinmeyen ve karışık şeyler vardı joker eline sağlık belirtmen çok iyi olmuş :)
lise diskosunu da ilk defa duyuyorum ama araştırıcam :)
-
Geçenlerde bir arkadaş ortamındayız içiyoruz konu alkolle ilgili yeni düzenlemelerden açıldı. Eleman yasağı yanlış anlamış işin güzel yanı herif hukukçu yasalardan konu açılınca tabi kendine bi özgüven var.
Yasa falan hiç karıştırmadan cesaretlendirici sorularla sıçmaya teşvik ettim. Bu kendi mesleğinin getirdiği rahatlıkla uzun uzun anlattı. Toparlayamayacak kadar sıçtığına kanaat getirince, ben başladım. kaçamasın diyede madde madde sıralayıp açıklayınca karşımda biraz önceki gerile gerile bir şey anlatan adam yerine ellerini önüne almış omuzları çökmüş bir adam gördüm.
Devamında daha sert saldırabilirdim ama yapmadım çünkü bir rekabet ortamı yoktu. Kendi mesleğinde, o işlerin bu kadar içindeyken benim maddelerle yanlışını düzeltmem yeterince ağırdı zaten.
Diğerlerinin bakışlarını söylemiyorum bile…
Bunu niye anlattım?
Çünkü cemiyetin basit bi kız tavlama sitesi olmadığına basit kısa bir örnek.
Özetle; burda öğrendiğiniz şeyin nerde ne zaman karşınıza çıkacağını bilemezsiniz. Ama cemiyet yeri geldiğinde bir konuyla ilgili senelerini vermiş birine bile birşeyler satabilmenizi sağlar. Bunu kullanın ;)