Marliyn Monroe\'laşılan Bir Çevrede Çıkarcılaşmak, Alfalık Mıdır?
Pazar arkadaşımla TRT Ankara Radyosu Arı Stüdyosu\'ndayım. Karşımızda nefis bir koro, arkadaşımın ablası da koroda. Çoksesli bu mükemmel şölenin başlamasına dakikalar var.En iyi arkadaşımdan, dostumdan, kardeşimden bir mesaj geliyor. \"Tuncay Şanlı yuvaya geri dönüyor.\" diyor dostum. Yuva dediği, rebound sevgilisi, aramızdaki jargonun bir parçası. Hayırlı olsun diyorum. Ama hala kararsızım hangi yuvaya döneceğime diyor, iki tane rebound sevgilisi var çünkü. Biri güzel, biri çirkin. Biri karakterli, biri karakter konusunda diğeri kadar başarılı değil. Konuşmaya uyum sağlamaya çalışıyorum, sen bilirsin ikisinin de avantajları var diyorum. Onaylıyor. En sonunda karakterli olanla çıkmaya karar veriyor.
Karakteri zayıf olanla bu yıl tanışıp arkadaş olmuştum, bayağı da yakınız. Bir yerden sonra insan sevmeye başlıyor ister istemez, bağ oluşuyor, bir arkadaşlık oluşuyor.
Herneyse, bu iki rebound sevgilinin problemleri var aralarında. Şimdi benim dostum bununla çıksa diğeriyle problem olacak, o kesin. Yanımda oturan arkadaşıma gösteriyorum, konuşuyoruz. Ben bunların kavgasında arada kalmak istemiyorum, keşke ikisiyle de çıkmasa diyorum, çocuğa. Bana diyor ki,
\"Neden hepsiyle arkadaş olmak zorundasın ki? Bak bana, bir eksiğim mi var? Kendin ol Zemberek,\" diyor, \"Kendin ol biraz...\"
\"Ne alakası var\" diyorum, devam edemeden konser başlıyor, önümdeki amca dönüp, susun da konseri dinleyelim diyor...
-----------------
Sonuç olarak, bu sohbet aklıma takılıyor iki gündür, değişiyoruz, iyileşiyoruz, iletişim konusunda gelişiyoruz. Kızlar konusunda hiçbir şey bilmediğimi burada öğrendim ben, erken yaşta öğrenmem de iyi oldu, kızlarla ilişkilerde bayağı geliştim. Bunlar tamam. Bunlarla gurur duyuyorum, mutluyum. Yalnız,
\"Büyük güç, büyük sorumluluk gerektirir.\" diyordu ya Peter Parker\'ın dedesi, bu da onun gibi biraz. Büyük güç, büyük sorumluluk gerektiriyor. Peki, bu gücü arttırmak için, fark etmeden de çıkarcılaşıyor muyuz? Bu, doğru ve olması gereken bir davranış mı?
Full Şarj\'ın ilkelerinin derinliklerinde kaybolurken buluyorum kendimi bazen. Şunla konuşayım, şunla da konuşayım, hadi şunu da şarjlayayım vs vs herkesle konuşur oldum maaşallah. Herkesi tanır oldum, daha sevilen, istenen bir adam oldum, bundan mutluyum. Ama mutlu olmadığım şey, bu şarjladıklarımın çoğunun çıkarcı insanlar olduklarını bilmem. Kendimi de çıkarcı hissediyorum bazı zamanlarda ve üzülüyorum, ben böyle değildim diyorum. \"Benim kendi gerçek arkadaşlarımın ne olduğunu biliyorum, onlarla niye yetinmiyorum?\" diyorum kendi kendime.
Wonder yeni kızlarla oynayın diyor ya hani, ben her kıza güvenemiyorum.
Şimdi öyle bir ortam var ki çevremde size nasıl anlatsam,
Face iyice yaygınlaşınca, son nesil telefonlar da çıkınca, internet herkesin elinin altına bu kadar gelince liselerin de düzeni değişti iyice, her şeyin düzeni değişti hatta ama bu liselerin düzeni ayrı bir değişti hele ankara, istanbul gibi bir yerde oturuyorsan vay haline! Herkes herkesi tanıyor arkadaş!
Şimdi,
Her fotoğrafı 100-400 arası beğeni alan, 2000-4000 arkadaşı olan kızlar var, çevremdeki her 3 kızdan 2\'si böyle ABARTMIYORUM!
Dolayısıyla bunlar her dakika saldırı altındalar, e haklı olarak bir yerden sonra dengeleri de bozuluyor. İki gün önce tanımadığı adamları iki gün sonra kardeş ilan ediyorlar, sevgili ilan ediyorlar vsss böyle uzayıp gidiyor.
Ve bu kızların çoğu da benim seviyemde değil, ama iki üç yönden. Onların dersleri ve genel kültürleri, bilgileri benden çok ama çok daha düşük, bu bir avantaj belki ama öyle bir hayatın içindeler ki!
Dakika başı yavşayan adamlar sürüsü!
Haklı olarak oyunu da iyi biliyorlar, ve standartları çok yüksek! Ve ilişkileri de çok zayıf :/ Seksi bulmak kolaylaştıkça aşkı bulmak zorlaştı diyorlar ya, aynen öyle :/
BÜTÜN KIZLAR MARLİYN MONROE\'LAŞIYORLAR!
Güvenemiyorum!
Oyun oynamaya güvenemiyorum!
Oynamıyorum dolayısıyla oynayamıyorum ortam yok!
Bu kızlarla oynamayı denedim, başarılı olduklarım da oldu ama bunlarla başarılı oldukça gerçek çevrem tarafından yavşak ilan edilmeye başlandığımı hissediyorum. Fotoğrafları beğeniyorsun ertesi gün hemen lafını yapıyorlar, konuşuyorsun ertesi gün bir şekilde haberleri oluyor hemen kinayeli kinayeli lafı dolandırıyorlar!
İki yeni kız gelmiş dersaneye, onları şarjladım, biraz oynadım hemen ertesi gün bu sefer iyi kız arkadaşlar lafını yapıyorlar, yok onlar şöyle kötü böyle kötü arkamızdan konuştular zamanında şunu bunu yaptılar diye. Bütün Ankara birbirini tanıyor ve herkesin kusurlarını biliyor maşallah! GÜVENEMİYORSUN!!!
Bedel ödemek diye bir konu vardı ya forumda şimdi nerede bilmiyorum, zaman zaman bu tepkileri aldıkça kendimden şüpheye düşüp ben değişiyor muyum diyorum?
Değişiyorum, mutlaka ama acaba kişiliğimi kayıp mı ediyorum?Lider olmak için yaptığım davranışlar oluyor, hepsi iyi niyetli ama sonuçta bir yerde içten içe bir hesap olduğunu hissediyorum, kendime yakıştıramıyorum bir türlü :/ Her kızla konuştuğumda bir oyun oynama çabası içinde buluyorum kendimi artık hem de hiç fark etmeden, içselleşmiş bir şekilde!
Doğru yolda mıyım, bilemiyorum :/
Bu kızlarla oynamalı mıyım, onu da bilmiyorum...
Bu erkekleri şarjlamalı mıyım, onu da bilmiyorum...
Bu aralar böyle bir etik eksenin içerisinde dönüpppp duruyorummm...
TARTIŞALIM!
Cvp:Marliyn Monroe\'laşılan Bir Çevrede Çıkarcılaşmak, Alfalık Mıdır?
dostum senin yaşadıklarının bir kısmını diyelim oda şarj konusun da dershanenin başlangıcından bahsediyorum erkekleri şarjlamaya çalışıyorum hal hatır soruyorum falan filan vs. bir çoğuyla mamafih bir süre sonra bilmiyorum full şarjımı eksik mi ediyorum bir yerde boşluk kalıyor sanırım dershanede ki kız raporumu biliyorsundur orda ki kızla acaip bir ilişki oldu aramız da flört diyelim
çevreden de çok gear yedim erkek, kız farketmez umursamaz bir şekilde karşılıyorum ama bakıyorum ki çevrem de iyi niyetli insan göremiyorum ben samimi yaklaşsam da ipne herif laf sokucak yer arıyor yada sürekli götüm ayağı atıyor sikerim deyip şarjı kesiyorum pekde samimi olmuyorum bilmyorum şarjda benim de böyle sıkıntılarım oldu açıkcası
yazını da katletmiş olabilirim :) mamafih şarj konusunda içimi döktüm sanırım biraz belki skıntılarımıza beraber çözüm buluruz
bu arada bedel ödemek ben hatırlıyorum o konuyu buyur
http://www.puacemiyeti.com/index.php...l-oedemek.html
yazını baştan aşağı okudum tek söyleyeceğim şey ki her arkadaşıma da söylerim Ankara\'nın yerli kızından uzak duracaksın aman aman :kiss:
tek sorun bu bence sende bir şey yok.
hani o kızlara yavşıyorlar ya ben oyun yapınca yavşıyormuş gibi gözüküyorum deyip boşluğa düşüyorsun.
ama dediğim gibi Ankara\'nın yerli kızından uzak duracaksın.
Bunu dediğim için belki kızarlar bana ama tamamen sözümün arkasındayım :D:D
Can Yücel\'e sormuşlar kadınlar hakkında ne düşünüyosun diye ve cevap
-Düşünmüyorum,sikiyorum
Herneyse konuya dönersek,
Her önüne gelenle konuşma zorunluluğunda değilsin.Senin gittiklerini etkilemek zorundasın.Yani sen dershaneye girdiğin an herkesle merhabalaşıyorsan tamamdır.
Yoksa algının uyuşmadığı insanlarla dost ol demiyor kimse.Adam vardır ağzını açtığı an saçmalamaya başlar,iticidir elersin direk merhaba merhaba ya döner iş.Konumu iyi yada cevresi iyi diye sevmediğin insanlarla ne işin var.
Ama birde şu var ki bu önemli
---Sen kimseye benzemeyeceksin cevrendekileri kendine benzeteceksin
Eğer bunu yapabiliyosan bunları kafana takmazsın.
Her fotografı 400 beğeni alan online da götü kalkık reelde 2 kelimeyi biraraya getiremeyen kızlardan bahsediyosun dimi.
2 secenek var=Ya sende facebook fotograflarını 400 kişi beğenecek duruma getir(burada benzeyen sen oluyosun bak onlar benzetiyor seni kendilerine)
Yada kapat gitsin online sosyal paylaşım sitesi çok bi bok olmuş.(sen yinede ilki üzerinde çalış)
Herkese güven kimseye %100 güvenme.Ben cevremdeki herkese güveniyorum çünkü kendime güveniyorum.
Doğru yoldasın bence düşüncelerini paylaşıp bir yol arıyosan kendine doğru yoldasın.Ama zaman geçtikce cevren değiştikce daha neler olacak neler :)
Ve son olarak
Cevrende bulunmasını istediğin herkesi şarjla.Ama cevrende bulunmasını istemediğin kimseyide sarjlama.
Joker\'in Full şarj teoremini yanlış anlamamak lazım.Vur diyince öldürmek cinsinden :)
Sağolun cevaplarınız için dostlarım.
Aslında çıkarcı bir adam değilim hiçbir zaman olmadım da. Yalnız bunlar son dönemde kafamı accayippp kurcalıyor, kaş yaparken göz çıkarmayalım diyorum. Hani \"Gerçeklerin bir huyu vardır ki o da er geç ortaya çıkmalarıdır.\" demiş ya üstad, bu kafamdaki soru işaretlerinin gerçeğe dönüşmesini engellemeye çalışıyorum.
Sake yazan:
Alıntı:
yazını baştan aşağı okudum tek söyleyeceğim şey ki her arkadaşıma da söylerim Ankara\'nın yerli kızından uzak duracaksın aman aman :kiss:
tek sorun bu bence sende bir şey yok.
hani o kızlara yavşıyorlar ya ben oyun yapınca yavşıyormuş gibi gözüküyorum deyip boşluğa düşüyorsun.
ama dediğim gibi Ankara\'nın yerli kızından uzak duracaksın.
Bunu dediğim için belki kızarlar bana ama tamamen sözümün arkasındayım :D:D
Var ya bütün gördüklerimi göz önüne alarak yazdım hakkaten haklısın :D Ama artık herkes hakiki Ankaralı, çocuk 1 yaşında geliyor ordan beri burada işte hepsi yerli :))
Daha spesifik bir şey lazım :)
herşeyibilenadam yazan:
Alıntı:
Can Yücel\'e sormuşlar kadınlar hakkında ne düşünüyosun diye ve cevap
-Düşünmüyorum,sikiyorum
Herneyse konuya dönersek,
Her önüne gelenle konuşma zorunluluğunda değilsin.Senin gittiklerini etkilemek zorundasın.Yani sen dershaneye girdiğin an herkesle merhabalaşıyorsan tamamdır.
Yoksa algının uyuşmadığı insanlarla dost ol demiyor kimse.Adam vardır ağzını açtığı an saçmalamaya başlar,iticidir elersin direk merhaba merhaba ya döner iş.Konumu iyi yada cevresi iyi diye sevmediğin insanlarla ne işin var.
Ama birde şu var ki bu önemli
Her fotografı 400 beğeni alan online da götü kalkık reelde 2 kelimeyi biraraya getiremeyen kızlardan bahsediyosun dimi.
2 secenek var=Ya sende facebook fotograflarını 400 kişi beğenecek duruma getir(burada benzeyen sen oluyosun bak onlar benzetiyor seni kendilerine)
Yada kapat gitsin online sosyal paylaşım sitesi çok bi bok olmuş.(sen yinede ilki üzerinde çalış)
Herkese güven kimseye %100 güvenme.Ben cevremdeki herkese güveniyorum çünkü kendime güveniyorum.
Doğru yoldasın bence düşüncelerini paylaşıp bir yol arıyosan kendine doğru yoldasın.Ama zaman geçtikce cevren değiştikce daha neler olacak neler :)
Ve son olarak
Cevrende bulunmasını istediğin herkesi şarjla.Ama cevrende bulunmasını istemediğin kimseyide sarjlama.
Joker\'in Full şarj teoremini yanlış anlamamak lazım.Vur diyince öldürmek cinsinden :)
E biz onlara benzersek sen yazıyla çelişmiş oluyorsun ama dostum,
1)
2)Ya sende facebook fotograflarını 400 kişi beğenecek duruma getir(burada benzeyen sen oluyosun bak onlar benzetiyor seni kendilerine)
İyi niyetle yazdın biliyorum ama durum böyle, bunu da biliyorum. Ama her türlü çıkarcı olmuş olmuyor muyuz, ben orta yolu istiyorum. Ben, kendimin içinde gelişip kızları elde etmek istiyorum, kendimin içinde başka bir adam büyütmek değil.
Yazım çelişkili ama senin ki de öyle benim ki kasıtlı olarak çelişki.
Zemberek yazan:
Alıntı:
Ben, kendimin içinde gelişip kızları elde etmek istiyorum, kendimin içinde başka bir adam büyütmek değil.
Cevabı kendin buldun tebrikler :)
herşeyibilenadam yazan:
Alıntı:
Yazım çelişkili ama senin ki de öyle benim ki kasıtlı olarak çelişki.
Zemberek yazan:
Alıntı:
Ben, kendimin içinde gelişip kızları elde etmek istiyorum, kendimin içinde başka bir adam büyütmek değil.
Cevabı kendin buldun tebrikler :)
Benimki düzen öyle olmasını gerektirdiği için çelişkili, bayağı karıştırdık etrafı ama neyse :laugh: :laugh:
Dostum, ben bunu biliyorum zaten, benim sorduğum şey, bunu nasıl başaracağımız? Anlattıklarım doğrultusunda nasıl bir yol haritası izlememiz gerektiği? Bunları merak edip soruyorum.
Olayın daha çok full şarj kısmına değincem
puacemiyeti.com/images/fbfiles/images/asliloveyou.jpg (browsera kopyalayıp açın)
Şu resme bakınca aklına neler geliyor acaba?
işaretin ilginç yanı birçok anlama gelmesi. Müzik dünyasında headbangle beraber yapılan metal işaretiyken, ülkemizde bozkurt işaretine benzemekte( yanlış hatırlamıyorsam, yanlışsa düzeltiniz lütfen :) ). İtalyancada merhaba için de kullanılan bir işaret, gölge dilinde de köpeği sembolize ediyor; ancak en önemli kullanım yeri dostum bunların hiçbiri değil. İşaretin asıl anlamı sağır dilinde \"seni seviyorum\". En yaygın kullanımlardan biri olsa da sağır dili bilmeyen biri pek bilmez.
Şu ana kadar neden bahsediyorsun, bana ne bi işaretin anlamından diyebilirsin. Ki gelmek istediğim asıl nokta da bu. Bütün iş aslında olayın hangi tarafında durduğunla ilgili. Bir metal müzik hayranı olmadan bu işaretin metal işareti olduğunu savunacağını beklemiyorum örneğin.
Senin olayına gelirsek, şu anda senin baktığın yer full şarjı yapan taraf. Zannediyorum ki çoğu zaman full şarj yaparken oradaki çevreni arttırmak için yapıyorsun( kesinlikle yanlış bir şey değil bu arada, sonuçta asıl amacı o). Bu olayda tek bir problem var. O da full şarj yaparken, yapmış olmak için yapınca işin içtenlikten çıkması.
İçtenlikten çıkarsa da insanlar bunu bir şekilde hissedebilir, o zaman onlar da sana samimi ve içten davranmayacaktır.
Resimle bağdaştırmaya çalıştığım yere gelirsek( niye bunu sonra yazıyorum bilmiyorum; ama saat geç benim de kafa iyi idare edin) sen eğer full şarj teorisini bilmeseydin ve uygulamasaydın, zannediyorum ki full şarjdan sonra insanlar içten mi değil mi umurunda olmayacaktı. Kısacası yaptığın bir şeyden dolayı insanlar da o durumda mı diye düşünüyorsun( içtenlik kısmı çıkarcılık değil). Ne yazık ki bir ülkede öldürülmekten en çok korkan kişi herkesi öldüren diktatör oluyor, senin de durumun biraz buna benziyor.
Önerebileceğim şey biraz kafa dağıtmak ve olaydan biraz uzaklaşmak. Gene vur diyince öldürmeyelim, uzaklaşmak derken yalnızca istediğin kişileri şarjla herkesi değil ve şarj işini görev gibi yapma da istediğin için yap.
Son bir öneri: Havalar kış, ankara eksilerde karın etkisinde bir de dershaneye gidiyorsan her şeye depresif bi gözle bakmaya başlayabilirsin. Biraz zaman ver, bu hissin geçecektir.
sunny yazan:
Alıntı:
Olayın daha çok full şarj kısmına değincem
Şu resme bakınca aklına neler geliyor acaba?
işaretin ilginç yanı birçok anlama gelmesi. Müzik dünyasında headbangle beraber yapılan metal işaretiyken, ülkemizde bozkurt işaretine benzemekte( yanlış hatırlamıyorsam, yanlışsa düzeltiniz lütfen :) ). İtalyancada merhaba için de kullanılan bir işaret, gölge dilinde de köpeği sembolize ediyor; ancak en önemli kullanım yeri dostum bunların hiçbiri değil. İşaretin asıl anlamı sağır dilinde \"seni seviyorum\". En yaygın kullanımlardan biri olsa da sağır dili bilmeyen biri pek bilmez.
Şu ana kadar neden bahsediyorsun, bana ne bi işaretin anlamından diyebilirsin. Ki gelmek istediğim asıl nokta da bu. Bütün iş aslında olayın hangi tarafında durduğunla ilgili. Bir metal müzik hayranı olmadan bu işaretin metal işareti olduğunu savunacağını beklemiyorum örneğin.
Senin olayına gelirsek, şu anda senin baktığın yer full şarjı yapan taraf. Zannediyorum ki çoğu zaman full şarj yaparken oradaki çevreni arttırmak için yapıyorsun( kesinlikle yanlış bir şey değil bu arada, sonuçta asıl amacı o). Bu olayda tek bir problem var. O da full şarj yaparken, yapmış olmak için yapınca işin içtenlikten çıkması.
İçtenlikten çıkarsa da insanlar bunu bir şekilde hissedebilir, o zaman onlar da sana samimi ve içten davranmayacaktır.
Resimle bağdaştırmaya çalıştığım yere gelirsek( niye bunu sonra yazıyorum bilmiyorum; ama saat geç benim de kafa iyi idare edin) sen eğer full şarj teorisini bilmeseydin ve uygulamasaydın, zannediyorum ki full şarjdan sonra insanlar içten mi değil mi umurunda olmayacaktı. Kısacası yaptığın bir şeyden dolayı insanlar da o durumda mı diye düşünüyorsun( içtenlik kısmı çıkarcılık değil). Ne yazık ki bir ülkede öldürülmekten en çok korkan kişi herkesi öldüren diktatör oluyor, senin de durumun biraz buna benziyor.
Önerebileceğim şey biraz kafa dağıtmak ve olaydan biraz uzaklaşmak. Gene vur diyince öldürmeyelim, uzaklaşmak derken yalnızca istediğin kişileri şarjla herkesi değil ve şarj işini görev gibi yapma da istediğin için yap.
Son bir öneri: Havalar kış, ankara eksilerde karın etkisinde bir de dershaneye gidiyorsan her şeye depresif bi gözle bakmaya başlayabilirsin. Biraz zaman ver, bu hissin geçecektir.
Ellerine sağlı mükemmel olmuş iyi geldi teşekkürler :)
Şarjı içten yapıyorum dostum orası sorun değil, hakikaten içten yapıp bunu da karşıya hissettiriyorum. Lakin, hani beyin aynı anda iki şeyi düşünemez ya, şarj bittikten sonra aklıma geliyor acaba ben bu işi çıkar için mi yaptım diye? İçime saçma sapan bir şüphe düşüyor ve kendime kızdığım bile oluyor bazen!!!
JoKeR diyor ya otu boku şarjlayın diye işte öyle yapınca da insan böyle vicdan karmaşasına düşüyor :D İkna olmaya ihtiyacım var ama hala muallaktayım :/
Bu söylediklerinin heeeepssii mantıklı.
Beynin insan ilişkilerinde ki yeni gelişmeleri mantıklı bir temele oturtmak için düşünür durur. Özelliklede sosyal fobi geçmişi olan bir beyin.
Ama mantıklı cümleler her daim doğru düşünce tarzı olacaklar diye bir kaide yoktur.Pick up artist, sosyal ilişkilerini kuvvetlendirme veya oyun içinde bu gibi düşünceler çoğunlukla yanlış çıkarlar.Bilinçaltına göre hareket eder insanlar.Mantıklı düşünclere göre değil...
O yavşak diyenler sen gibi olmak istedikleri ve olamadıkları için kötülüyor olmasınlar seni ;)
Onun için dinliyorsun bir pitbull şarkısı beynini boşaltıyorsun ve siktir ediyorsun böyle mantıklı düşünceleri :) https://www.facebook.com/photo.php?v=154473611320721