Bıçaklanmaktan Kurtulup, Parti de Göz Bebeği Olmak
Rapor biraz uzun, okumak isteyip istemeyenler için 3 e böldüm raporu totalde word sayfası olarak 6 sayfa, orta bir okuma hızıyla 10 dakikada gayet rahat okunabiliyor
1. Part
http://www.zshare.net/download/9059167176c0aeda/
2. Part
http://www.zshare.net/download/9059170172fba871/
3. Part
http://www.zshare.net/download/90591715ab16c6a5/
cık beğenmedim
yapıştırayım direk alta gitsin,
Önsöz:
Rapor yazmayalı baya olmuş onu anladım, uzun uzadıya yazılarla da can sıkmak istemiyorum artık. (baya da kısa yazmışım sanki.)
Sadece yaşadığım ilginç bir günü anlatmak istiyorum, bu gün sayesinde Türkiye’de oyun yelpazesinin NE DERECE GENİŞ olduğunu çok net bir şekilde görebileceksiniz. Ülkenin ilginçliğinin ve “değişebilirliğinin†farkında varın ve bütün planlarınızı ona göre yapın.
Özgeçmiş:
Richy Pich, Xeph, Ab-ff vs.
Genç yaşta, üniversite öğrencisi.
Oyunla 3 küsür senedir tanışıyor.
Oyunun Hilesi’nden beri her sitede üyeliği ve yazıları mevcut.
Yarı-profesyonel bowlingci.
Saçının kenarı kırmızı, üç yüzük takar, tavuskuşu teorisi üzerine ihtisas yapıp tez yazmıştır.
Başlarken:
Bu raporun yaşanmasında çoğu insanın katkısı var, kendimi geliştirmek için okuduğum kitaplardan tutun, aşilin, jokerin, turkuazın, vb. nice insanın/kitabın/filmin/grubun/yaşanmışlıkların katkısından ötürü hepsine/her şeye birer teşekkür ediyorum. Oyuna başlamadan önce BU derece değişik şeylerin aynı gün içinde yaşanacağı bir gün geçirebileceğime, HELE Kİ bu şekilde geçirebileceğime hiç ama hiç inanmazdım.
Yeter bu kadar, başlayalım:
Günlerden 19 Mayıs 2011, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. Finallerim için çalışmaya gidiyorum bir asistanın evine, zira kendisi ayağını kırdığı için ortak bir noktada buluşamıyoruz.
Kendisinin evi Demetevler diye bir semtte, bu semt Ankara’nın varoş semtlerinden bir tanesi, HER TÜRLÜ değişik tipte insanın bir arada olduğu bir semt, apaçilerinden tutun bıçak sallayan tiplerine, profesöründen (ya da benim asistanımdan) tutun da travestisine kadar her tip var.
Öğleden sonra saat 1.30, Demetevler metrosundan çıkıyorum üzerimde basit bir eşofman; lakin saçlarım fönlü yeni yıkadığım için, fönlü olduğundan ötürü de kırmızı kısmı kımıl kımıl kendine çekiyor insanları, her geçen bakıyor.
Metro çıkışında asistanın kardeşi ile buluşacağız, o beni eve götürecek, bekliyorum, beklerken ileride sivri burun ayakkabıyla top oynayan 7-8 tane “demetevler bebesi†dikkatimi çekti; lakin fazla bakmıyorum onlara.
Bana doğru döndü bir kaçı, bir tanesi beni gösterdi, saçımla ilgili konuşulmaya başlandı.
-Saçını siktimin modeline soktumun orospu çocuğuna bak hele, bir de bu tiple demete geliyor amına kodumun blablablabla
-Bak sen götverene blablabla
gibi, cümle içeren küfürler (küfür içeren cümleler demeye elim varmıyor)
İki tanesinin elinde sallama bıçak, en ufaklarının elinde falçata, bana doğru yürümeye başladılar.
-Be amını siktimin evladı, utanmıyor musun lan bu saçla buraya gelmeye? (bıçak sallıyor hızlı hızlı yürüyerek)
Tam bu anda aklımdan geçenler
-*çok eğlenicem gibi bir his var içimde, xeph hadi bakalım*
Çevremi sardılar, birkaç küfür içeren şey daha söylediler, kafamda kurdum ve oynamaya başladım son bir sataşmadan sonra.
-Ne lan bu saç, ver hesabını deşmiyim karnını mekanımda. (Ankara şivesi)
-Bana öyle bakıyorsunuz ama, saçımın benim istediğim için mi böyle olduğunu zannediyorsunuz? (DAHA AĞIR ANKARA ŞİVESİ)
Siz delikanlı gardaşlarıma (CIRCIR) benziyorsunuz, halden anlarsınız demetevler çocuğu olarak, ben de burada büyüdüm (YALAAN). Babam hastanede kanserdi (burası doğru), eve ekmek götüren kalmadı, çaresiz aşağı berberin yanına çırak girdim, usta saçımda model deniyor, ben ses edemiyorum. Çok mu seviyorum o eşşşşek herifin yaptıklarını, hayır ama babamın durumu yüzünden katlanmak zorundayım, şu hastane mevzuatı bitsin, ilk iş ustayı kıstırıp kelebekliyicem sana yeminlen.
O Ankara bebelerinin durup göt olmasını izlemek, paha biçilemez.
Ve bir anda..
-İsim ne gardaş?
-Xeph, senin?
-Harun, ama bana Azrail de derler buralarda (gülüşmeler),Xeph gardaşım, hangi berber lan bu, gidip sikelim şunun belasını, paraysa sana her türlü parayı da veririz baban hastaneden çıkana kadar, göster ağzını gözünü dağıtalım yeminlen..
..tam o sırada elimdeki kitaplara dikkatini verir, elimde University Thomas’ Calculus kitabı var İngilizce.
-O kitap ne lan?
-Sorma Harun, ustanın bebesi evden çıkmaya üşenmiş, kitaplarını bana taşıttırıyor pezevenk (giydir olmayan ustaya ve oğluna giydiiiir)
-İyice ayar oldum ipnelere ha, göstersene lan bana evi.
-Harun kardeş, çocuğun ne suçu var, babası yüzünden şımartılmış, sıkıntı kaynağı usta
-Tamam gardaşım, o ustayı halledicez, sana da demet çocuğu olarak bir gardaş tavsiyesi, o saçla buralara gelme, adamı götünden sikerler, bi sıkıntın olursa, azraile telefon aç, gelirim ben.
-Eyvallah Harun, haydi sağlıcakla kal.
ve ellerinde kelebekleri sallaya sallaya gittiler..
Azraile number close ? :D
Her neyse, çıktım dersten, sayın azrail ile yeniden yolumuz kesişmesin diye taksiye atladım.
Taksicinin tipi, şişman, bakımsız duran, bıyıklı sakallı, saçları dökülmüş, hafif kırlaşmış bir adam.
Havadan konuyu açtı taksici abim, havalar şöyle böyle, bak hatuna şöyle giyinmiş falan diye.
Ben de dedim ya hatun ne kadarını göstermek istiyorsa gösteriyor, bırak elleme. (sanıyorum ki kızıyor niye o kadar açtı kıçı başı diye)
Ve taksiciden şöyle bir seri yedim ağzıma gözüme:
“Yok abicim, ben kızmıyorum hatuna, tabii açsın. Ama bunlar böyle açıyorlar, bizim memleketin abazaları üstlerine atlıyor, ilgiyi veriyor daha kızları kendilerine çekmeden (bak sen bak taksici amcama), ondan sonra hatunların göt tavan. Sana bir sır vereyim, bu hatunların götü kalkıkları yakalayacaksın, iki dalga geçip indireceksin (doğal pua – taksici), bak bakalım sonra sana mı açıyorlar, yoksa millete mi açıyorlar o kıçı başı.â€
Ulan deminki “azrail†le aynı semttensin birader (????), nasıl böyle şeyleri keşfedecek ortam bulmuşsun? (bunun cevabı jokerde)
Taksici amcam belli bir süre evlilikten konuşuyor bundan sonra, lakin tam hatırlayamıyorum, zira çok üst seviye bilgi girdiği için kafam almıyor :P
İniyorum taksiden, ilk işim jokeri aramak, aynen bu günümü anlatmamı söylüyor, ben şaşkınlıklar içerisindeyim, bir tarafta böyle saçı sikeyim diye kelebek sallayan tip, bir tarafta kadınlar hakkında sıkı bilgisi olan bir taksici, aralarındaki mesafe 500 metre, ikisi de aynı yerde oturuyor, aynı giyiniyorlar, konuşma biçimleri AYNI.
Devam edeyim, zira bir günümü anlatıyorum (ve TR’nin ne derece geniş olduğunu)
Okulumda bölümümün düzenlediği bir mangal partisine gittim, eşofmanlıyım, fötr şapka var kafamda. İnsanlar sosyalleşmeye gelmişler, güzel giyinmişler vs. adımımı atıyorum çim alana, ileride oturup güzel güzel sucuklarını yiyen kızlı erkekli bir grup el sallıyor, gidiyorum yanlarına, konuşuyoruz sosyalleşiyoruz.
1-2 hafta önce tavladığım bir hatun, eve çağırıp parti düzenlemiştim, o hatun da vardı, onun gözlüğüne çökmüştüm çaktırmadan, hatun gözlüğünü almak için yanıma geliyor o partiye ait değil, ama benim yanıma geliyor, aşil efendinin yalnızlaştırma teorisi uygulanıyor bir güzel, hatun ortamda bir tek beni tanıdığı için bana yakınlaşıyor.
Hatun dantelli kilotlu çorap giymiş, kısa ve ince bir etek, üstünde bir bluz, turuncu saçlı, taşoz diyebileceğimiz hatunlardan bir tanesi.
Hatunu alıp eve götürüyorum, partide insanlar bakıyor, ulan biz buraya geldik o kadar giyinip edip, çocuk eşofman ve şapkayla geldi, taş gibi hatunu götürüyor, ne ayak diye pis pis bakıyorlar bana.
Neyse bu hatunla eve gidiyoruz gözlük bahanesiyle, evde bahçede salıncakta oturup sallanıyoruz, hatun benden hamle bekliyor.
Ben ise dünya umrumda değil vaziyette gökyüzünü izleyip piç piç sırıtarak sallanıyorum (ÇOK İŞE YARIYOR, sanki bilmiyordunuz ? :P)
****birazdan size görünüşün ne kadar önemli olduğunu anlatacak kısım gelicek****
Hatun benden ısrarla hamle bekliyor, yapmıyorum, ama sözcüklerle sevişiyoruz,
Eski sevgilimi soruyor
-Sera’yla çıkmıyor muydunuz?
-Hayır, biz sadece beraber vakit geçirmekten keyif alıyorduk, birbirimizi tanıdık ve istediğimiz gibi olmadığımız kanısına vardık ve ayrıldık, hepsi bu ïŠ
-Niye bence çok yakışırdınız :/ saçlar kırmızı kırmızı(kontrol ediyor hala onu istiyor muyum diye)
Sera’nın da saçları benim gibi kırmızı, hemen bunun avantajını kullanıp elimine ediyorum.
-Aaa ne o öyle beraber anlaşıp boyatmış gibi, zaten kızlarda saçının bi kısmını boyatmak.. ne bileyim..
yem attım
yedi
-Evet ya ergen gibi, boyatıcaksan hepsini boyatıcaksın
kendi saçının hepsi boyalı turuncu
vb. gibi sözcüklerle atışıyoruz, sevişiyoruz kızla.
AMA hiç ellemeden, yeter bu kadar fazla ileri gittik diyerek götürüyorum hatunu.
Tekrar mangal partisindeyim, şapkamı çıkarıp gittim, saçlarım dağınık
İnsanlar bana bakıyor, birkaç kişi gülümsüyor bana bakıp, bir tanesi cesaretleniyor ve :
-Hatunu aldın götürdün eve şimdi mangala mı geldin lan tekrar :) :) :) :P
**insanların nasıl gördüğü çok önemli**
Sadece ama sadece gülümsüyorum, aynen böyle
:)
**ilerisi için sıkı prim yaptım**
Ve orada hiç tanımadığım iki set açıyorum.
-Selam, şurdaki arkadaşlarla konuşuyorduk da, onlar çözüm bulamadılar, sizi de duydum hararetlice kadın-erkek mevzusu tartışıyordunuz, duygusal olarak ilgilenmediğin birine nasıl söylersin bu durumu? Lakin çabuk söyleyin çünkü sucuğum soğuyor :)
açılışı ile
çeşitli cevaplar, vesaire, samimi oldum (bi dakka ya ben bu günün sabahında “azrailâ€den mi kurtulmuştum ?? :D)
İlgiyi kaybettim, balonun içine telefon sokma tricki yaptım, ilgiyi çektim, saçlarımın çok ilginç ve güzel olduklarını söylediler, bu rengi ve modeli nerden bulduğumu sordular (bu sabah o saç yüzünden kelebek mi yiyordum?)
Bu saçımla ilgilenen iki hatun zaten yeterince ili atmıştı, o ikisini ve başka bir erkek arkadaşımı alarak, güzel bir rock – lounge bar a gittik (nasıl oluyorsa) ve günü o hatunlarla noktaladım.
Gün içinde yaptıklarımı düşünüyorum, Türkiye’de oyun oynamak böyle bir şeymiş evet, diyorum.
Rapordan çıkarılması gerekenler :
-Tavuskuşunu yerine göre yapın
-Yapamadıysanız henüz sıçmadınız, çevirmek için aklınızı, öğrendiklerinizi kullanın
-Dışarıdan göründüğü gibi olmasa da bazı şeyler, sizin için uzun vadeli bulunacağınız sosyal ortamda prim yapabilir bu şeyler, avantajınıza kullanmayı bilin.
-Jokeri dinleyin, o “azrailâ€den kurtulmamı sağlayan yararlı tavsiyeleri oldu, götümü kurtaran etkenlerden biri oydu.
-Kitap okuyun (bu da benden olsun)
Cvp:Bıçaklanmaktan Kurtulup, Parti de Göz Bebeği Olmak
Alıntı:
İniyorum taksiden, ilk işim jokeri aramak, aynen bu günümü anlatmamı söylüyor,
evet joker bunun raporunu yaz. Bana anlattığın gibi anlat diyor.
richy ya bunun karı kızla alakası ne bizim forum kadın işleri diyor. jooker yaz sen cevabını forumda vereceğim diyorum.
peki taksici ne yaa o da aynı o nasıl oloyor diyor.
yaz senin cevabını forumda vereceim diyorum.
evet arkadaşlar önce ilk kısmın cevabını vermemiz gerekli..
kadınlarla sevişmeyi seviyorsunuz değil mi?
sevişmeyenlerde arzuluyor en azından.
bir kadını becerebilmek için ne gerekir?
Cavap: Kalmış bi çük
( alkış bravo)
peki çük nasıl kalkar?
İçine kan dolar..
( pıraaavooo)
peykiiii, o kanın çükünüzü kaldırabilmesi için bedeninizde kalması gerekmez mi?
yep
--
kelebek etkisyle ne diyonuz lan mına koduklarım deseydi vatandaş belki de şu an ölümüştü ve güzelim pipisi toprak olacaktı.
ailesinin çekeceği üzüntü falan anlatamak bile istemiyorum.
----
ÖFKE KONTROLÜ
Herifler ana avrat sövmüşler bizim oğlana, ulen ne yüzsüz arsız adam mı sandınız. YAndan yemiş çakma harundan nefret etmedi mi?
elbette etti..
Gençlik bazen detaylı düşünmeyi engelliyor ama hem gözlemlerim hemde ankaralı olduğum için ben varya.
o azrail harunu görmüş gibiyim..
tipi o kadar iyi biliyorum ki..adamın hiç bir şeyi yok. tek varlığı \"azrail\" olmak.
onun koruyabileceği tek şey o..
bunun içinde ne adam kesmekten korkar, ne hapse girmekten..
eğer öfke kontrolünü iyi kullanmasaydın şimdi ölmüş olabilirdir.
belki cemiyet sadece kadın için diye düşünebilirsiniz ama ben bunu hiç düşünmedim.
kaliteli adamlar nasıl olurnuz onu anlatmaya çalışıyorum. Kaliteli olduğunda kadınlarla da olayı hallediyorsun zaten.
--öfke kontorlü sayesinde hayatın kurtulur-
-ilişkin kurtulur-
-sen kurtulursun--
Zamanında bestekarda ( ki bestekar ankara tunalı kaliteli mekan haaa)
kuzenim kafası bozuk 3 metre yanındaki herife ne bakıyon lan dik dik demiş..
*
-
*
-
*
-
*
*
-*
-*
*
-*
*
--*
sonra işte ben teyzemi uzak tutmaya çalışyorum ki duymasın.
çünkü polisler bıçaklayanı gördün mü diye soru soruyor
kuzen avaz avaz bağırıyor
doktor polise çıkışıyor. çekil git hastanın hayat tehlikesi var.. ÇEKİİİİL:.
poliste ona bağıuyor.. ÖLÜRSE KATİLİ SEN Mİ BULACAKSIN ALİLESİNE NE DİYECEKSİN..
tüm bunlar benim 3 metre uzağımda oluyor.
ne için..
\" ne bakıyon lan\" dediği için..
Allah yüzümüze bakıyor. Kefeni yırtıyor bizimkisi..
---***---***---
Hayat aslında bu kadar basit bir çizgi..
Biri size neden orospu çocuğu der sevgili dostlarım ?
neden ?
anneniz orospu olduğu için mi?
o size orospu çocuğu dediğinde anneniz orospu olacağı için mi?
2 ihtimalle küfür eder insanlar.
1- rahatlamak için
2- sizi sinirlendirmek ve tahrik etmek için.
adam zaten seni sinirlendirmek istiyor. neden adama istediğini veriyorsun ki ???
her kavga bir sebep ile başlar.
o sebep bedeb dili ile de verilir söz ile de.
vermezsen sana giremezler.
ya da girme ihtimalini minimize edersin.
Alıntı:
Be amını siktimin evladı, utanmıyor musun lan bu saçla buraya gelmeye? (
cümleye bak.. çok tahrik edici değil mi?
ama o topa girmeyeceksin işte..
girersen ölürsün.
girmemiş beklemiş..
sebebi bulamayan kişi 2. saldırıyı yapmış
Alıntı:
sanane lan amına koduğum çocuğu ( iç sesi ile sakinliği koruyorak devam edeceksin)
-ben buralı değilim, hocam ayağını kırmış onun için buraya gelmem gerekti yoksa gelmem zaten, kusura bakmayın
deseydi. yine götü kurtarırdı.
haa bu kadar kolay kurtarmazdı..
belki biraz tartaklanırdı belkli siktir git la burdan diyip kıçına da 1 tekme atarlardı..
kısacası..
HAYATTA KALMAK İÇİN AKILLI OLMAK GEREK.
Gelelim taksiciye..
azrailde demet
taksici de demet
peki bu fark nerden kaynaklanıyor..
cemiyetteki 3 adam tip demiştim..
bu da onun gibi.
bazı konularda doğuştan yetenekli oluruz.
mal her zaman mal kalacaktır. Tüm bunların dışında 20 yaşlarındaki azrail ile taksici 1 mi..
taksici her yere müşteri götürüyor. senin ayağını kıran hocan da biniyor. diğeri de.
oysa harun sadece sokaktaki çer çöpü görebilmekte..
taksiye binenler semtin en iyileri.
GOP a müşteri götürüyor, dünüşte ordan birini alıyor.
her müşteri başka bir hayat.
her müşteriden başka birşey öreniyor.
başka şeyler yaşıyor.
param yok sür gezmek istiyorum diye kadın biniyor taksisine..
param yok sür gezmek istiyorum ne demek..???
işine gelirse gezdir beni sonra da vercem demek.
sevgilisine yalan söyleyeni.
aldatanı
arabada yiyişeni
başka bir herifle yan yana binip kocasına ablamala alışverişeten döünyoruz diyeni..
kendi taksisinde kadının dövüldüğünü görüyor.
neler görüyor nelr.
kafası çalışıyor analizini yapıyor. belki senden önce joker biniyor o adamın taksisine ona kadınlar hakkında bir şeyler anlatıyor o da gelip sana satıyor. yada gözlemliyor.
hani derleya çok gezen mi bilir çok okuyan mı ?
ankara kazan ben kepçe geziyor snein taksici..
100 lerce hayata teğet geçerekten..
peki harun?
elde pıçahk, \"bağa azrail de dirler burlarda haaa amuğa goyim\"
den öte cümle kuramayan bir zavallı.
hayat sadece bakarak öğrebilmez,
GÖREBİLMEK GEREK
ibret alındı.
Oha amk adamlar silahlarını kuşanmış geliyolar rich\'in aklına oyun oynamak geliyo, orda ben olsam bi sikilmediğim kalırdı.
richy PICH!!! Çok iyi kurtarmışın götü...
Demet abi uzak durucan.. :D HElal olsun.. geçmiş olsun.
Takdir, tebrik, ibret.
Richy Pich yazan:
Alıntı:
Tam bu anda aklımdan geçenler
-*çok eğlenicem gibi bir his var içimde, xeph hadi bakalım*
Çevremi sardılar, birkaç küfür içeren şey daha söylediler, kafamda kurdum ve oynamaya başladım son bir sataşmadan sonra.
-Bana öyle bakıyorsunuz ama, saçımın benim istediğim için mi böyle olduğunu zannediyorsunuz? (DAHA AĞIR ANKARA ŞİVESİ)
Siz delikanlı gardaşlarıma (CIRCIR) benziyorsunuz, halden anlarsınız demetevler çocuğu olarak, ben de burada büyüdüm
çok orjinal...bana kalırsa turuncu saçlı hatunu tavlamak daha kolay olmuştur bu adamları tavlamaktan..
bu tip heriflerin aynısı ya da biraz daha hafiflemiş versiyonları sürekli karşınıza çıkıyor. sizi tahrik etmeye çalışıyor.
tahrik etmesindeki amaç şu: adam sana ve senin dünyana özeniyor ve daha çekici geliyor. seninle aynı moda girmektense, seni kendi dünyasına çekmek istiyor. çünkü kendi dünyasında hır gür, kavga var ve kendi dünyasında senden daha güçlü. seni kendi dünyasına çekip orada yenmek istiyor.
maalesef azrail efendi başarılı olamamış bu konuda.
allah azrailin bile dişinisi göndersin. ölümle de sevişmek istiyorum
Benim Richy\'nin raporunda gördüğüm şeylerden biri de her duruma karşı hazırlıklı olmanın faydası. İçimden bir ses Richy\'nin o berber işini hemen orada uydurmadığı, bu gibi durumlardan nasıl kurtulunacağını düşündüğünü söylüyor.
Demeye çalıştığım tabii ki \" lan azrail diye bebenin teki beni saçım nedeniyle deşmek istese ne yaparım\" diye düşünmek değil de laf atılırsa durumdan nasıl çıkılabileceğini düşünmek.
Bu sayede de nabza göre şerbet verebilmiş. Azrail\'e yok abi ustadan dolayı derken kızlara tavuskuşu aracı olarak kullanmış.
Kullanıcı tarafından silindi.
Dün gece sırf bunun üzerine baya bir düşündüm yatmadan önce, öncelikle bu anlatılan hikaye gerçekten süper bir zekanın ürünü öncelikle tebrik ediyorum richim, zor bir vaziyetten sıyırmayı becermişsin, onların dilinden konuşmak şart konuşmuşsun, dua et üzerinde eşofman varmış, prada gözlükler, janjanlı kostümlerle gitsen öyle kolay yırtamazdın :)..
Doğma büyüme bu şehrin çocuğu olduğum için bu şehrin çarklarını az çok bilirim, liseye kadar olan dönemimi varoş sayılabilecek bir bölgede geçirdiğim için dilimiz de döner.. Bu adamların çocukluğunu da bilirim, onların dilinden konuşmadan öyle sıyrılamazsın aman abi desende döverler, yaman desende bozarlar façanı..
(Konuşalım o zaman)
Biz öyleyizdir ki birbirimizin gözlerinin içine bakarız bahane ararız, göz göze gelince ne bakıyon lan -mcık, dalyarak, bir sorun mu var gardaş, hayırdır gardaş deriz, döveriz..
Öyleyizdir ki problem yok kardeş, yanlışlıkla oldu cevabını alırız özür diler eleman, ne gardaşı lan aynı *mcıktan mı çıktık deriz, yine döveriz, sonra oynatırız.
Öyleyizdir ki gözümüzün içine bakmaya cesaret edemeyeni de yoldan çevirir, gel lan sen gel buraya deyip, biz eşekbaşımıyız lan niye selam vermiyon skiim mi sülaleni lan o.ç deriz yine döveriz o da yetmez söveriz..
Hayvanlar alemi bile bunu dişileri için yaparken biz zevk için yaparız, yaşam tarzımız haline gelir..
Evet malesef bu öküzler var ve bazen insanın içi diyor ki, sonunda geberene kadar dövselerde, kesseler de şunun ağzını yüzünü dağıtsam. Ama jokerin dediği gibi o ince çizgide sakin olmak, akıllı olmak zorundasın, trafikte adam solladı diye aynı arabayı geçip arabaya silahla saydıranı, öglen vakti cumartesi günü kızılayda 13 yaşındaki çocuğa maket bıçağı çeken tinercisi, mahalle efsaneleri, ayakkabıları siyah diye beşiktaşlısın dövecez lan seni diyenleri vs. zilyon tane, herkesin illaki anıları var benimde oldu.
Mesela bir tane de ben anlatayım, bir okulun bahçesinde basket oynuyoruz, 10 yaşındaki çocuk bir çocuk çıkın lan orospu çocukları biz futbol oynucaz burda diyor. Çocuktur diyorum geçiyorum, mekanı da boş bırakıyorum, ertesi gün mahalleden arkadaşımın ağzı burnu kaymış, mosmor surat başka bir şeye dönmüş. Ne oldu diye sorduğumuzda aynı çocuk buna da benzer biçimde konuşunca siktir git lan veled cevabı ile çocuğun yakındaki bir inşaattan gelen 2 amele abisiyle bu beni dövdü, küfür etti demesiyle gelişmiş bir olayın sonucu olduğunu söylüyor. Örnekler çok...
Ama aynı adamların hayatı bir şekilde hakettikleri bir biçimde sona eriyor, adam azrailim diyor ilçesine adam sokmuyor, kızılayda bi tinerci adamın yaptığını buna yapıyor güm.. Bu oçlerin sonu nasıl gelir bilmiyorum ama medeniyetten anlamaz öküzler çileden çıkarıyor insanı..
Neyse durumla ilgili mükemmel bir sıyrılma olmuş, zaten bu durumlarda en iyi yöntem ajitasyondur, grubun liderini utandırmaktır.. Sen öyle diyorsun ama gardaş, durumu bilmiyorsun, kalbimi kırıyorsun, aslında durum böyle, gruptakilerin onayını alınca ister istemez gevşeme oluyor, pardon diyor sende yoluna bakıyorsun.. En temizi budur. Kişisel sataşmalarla gaza gelmem fakat işin içine arkadaşın, ailen, kız arkadaşın girince bu kontrol daha da zor oluyor..
Neyse gelelim benim mevzuya, hatun sayesinde hayvani bir tavuskuşuluğum var fena dikkat çekiyorum, bazen insanları öldürmemek boğazlamamak için yemin ederim kendimi zor tutuyorum. Bir kere insanların %95\'inin dikkatini çekiyoruz, bir kısmı gözgöze gelince kafayı çeviriyor , bazıları laf söz sataşıyor geçip gidiyor, bazıları takip ediyor, bazıları takip edip konuşuyor, bu gündüz ve gece tunalıda da oluyor, keçiörende de, kızılayda da. Gösterdiğimiz kadara bakılmasına da eyvallah, ama kolundaki kıza (yanındaki değil), gel la karıya bak, anaa, deyip ters yönde giderken yön değiştirip yürümek nedir bilemiyorum, kayda değer büyük bir hadise yaşanmadı ama korkmuyor da değilim, kendimden ziyade karşımdakine vereceğim hasardan da korkuyorum, öyle bir kontrol öyle bir zor ki o patladı mı o göz bir şeyi görmez. Hayat jokerinde dediği gibi 3sn çizgide değişir, değişebilir. Valla tanrım aklımıza mukayet olsun diyorum.. Öfkeyi kontrol etmek için yöntemleriniz neler, neler yapıyorsunuz, ben sükunet, sabır iyidir diyorum Hulk\'a dönüşsem de içimde özütüyorum genelde..
Lynx gardaş göt benim, götümde yiyor, versene lan telefonu diyende çıkar, yavaş gardaş benim kuzenim lan o, terbiyemizi bozmayalım. daha çok işe yarar :)
Tabii ki bu olaylar karşısında en önemli konu öfke kontrolü
lakin bu durumda her zaman richy kadar sakin olamayabiliriz,
yanımızda sevgilimiz vardır ve bu adamlar bize,
sevgilimiz yanımızdayken laf atarlar.
Bu vaziyette öfkeyi bırak üzerinizde feci bi şekilde korku başlar,
elimiz ayağımız titrer sinirden
böyle durumlarda sakin kalıp konuşmak bile çok güçtür.
Bunun için cemiyette ki kardeşlerime tavsiyem eğer yaşadığınız durum uygunsa mutlaka bi dövüş sanatına başlamanız.
Benim 2 yıldır gittiğim belki duymuşsunuzdur wing chun(WİNG TZUN) isimli Bruce Lee filmleriyle tanıdığımız kung fu .
Benim bu sporla uğraştığım günden itibaren özgüvenimde mütiş bi artış oldu,
sokakta yürüyüşümden tutun olaylar karşısında soğukkanlı olmaya kadar buraya yazamayacağım birçok tecrübeler yaşadım.
Bir alfa her zaman hazırlıklı olur ilkesinden hareketle bu sporu
bütün cemiyete tavsiye ediyorum. :)
Saygılarımla..
Sevgili rahatım.
sporla ilgilenmen güzelde aklıma ne geldi biliyor musun ?
bir indiana cons filminde eleman elinde 2 kılıç dünyanın şovunu yapıyordu. indiana da tek kurşunla indiriyordu.
sallama , dallama, piçahk, silah. Kısacası bu dallamalar emanetsiz gezmiyor. DİKKAT ETMEK LAZIM.
**
Kısa anı
**
Araba kullanıyorum. Saçlarım uzun, keçi sakallıyım. 19 yaşlarında zenhin piçi görünümündeyim. yanımda sarışın mavi gözlü cillop bir kız.
bir kamyoncu resmen sıkıştırıp önümü kesti ( ben en sol şeritteyim)
* bir şekilde araba kullanmamdan rahatsız olmuş falan filan ama hepsi bahane.. adamın üstünde atlet binlerce kmdir yol yapıyor..
dünkü bebe ( aha o ben oluyorum ) altında araba, yanında dnya güzeli karı. geziyor aq. adalet mi lan bu hislerinde.
bana değil aslında hayata isyanı bu adamın. ama hayata olan bütün hıncını bana yönelmiş durumda..
inümü kesti.. kaçmam imaknasız.
\" senin ananı sikerim lan ne biçim kullanıyorsun arabayı\" dedi.
avcumun içi ile kusura bakma işareti yaparak ( beden dili)
\"kusura bakma abi acemiyim yeni aldım ehliyeti\" dedim..
( bu joker de harbi tırsağın tekiymiş aq. hem de manitasının yanında anasına laf edilmiş,bir de özür diliyor utanamaz )
diye düşünüyor olabilirsiniz ama ne yaşadığımı ben bilirim.
BU gün cemiyet varsa. O adamdan özür dilediğim için. yoksa varya dinime imanıma gebertirdi beni..
( ana cadddede sol şertteiki adamın önü kesilir mi lan) ( kocca kamyon)
hadi beni bırak. ya yanımdaki kıza bir şey olursa ???
ALLAH SİZE BEYİN VERMİŞ
niye
KULLANIN DİYE:..