Bence de konu kapanmış. 6 sayfa boyunca söylenmiş tüm sözler boşa söylenmiş. Bırak kızı da, bu kadar lafın ardından böyle hatalar yapıyorsan, hayatın diğer alanlarında nasılsın? İşler iyi gidiyor deme, gülerim :) Sana kolay gelsin...
Yazdırılabilir Görünüm
Bence de konu kapanmış. 6 sayfa boyunca söylenmiş tüm sözler boşa söylenmiş. Bırak kızı da, bu kadar lafın ardından böyle hatalar yapıyorsan, hayatın diğer alanlarında nasılsın? İşler iyi gidiyor deme, gülerim :) Sana kolay gelsin...
Hivron yazan:
Alıntı:
Richy Pich** yazan:
ayrıca richy pich ben de güneydoğuluyum öyle küçümseyici bi dil kullanmanı şiddetle kınıyorum.Alıntı:
bak bak adam ne demiş bak;
teklif açmak : güney doğu yöresinde veya doğunun genelinde gençlerin kullandiği, bizlerde teklif etmek anlamina gelen söz öbeği.
http://www.meydansozluk.com/bak/teklif+acmak
o yörenin kültürüyle anca o yörenin kızlarını tavlarsın, evlenmeden seks yok kültürü.
Richy nin mesajında önyargıyla bakmadığın sürece küçümseyici bir yan yok bu kompleksli yapından kurtul.
Hivron yazan:
Alıntı:
Richy Pich** yazan:
ayrıca richy pich ben de güneydoğuluyum öyle küçümseyici bi dil kullanmanı şiddetle kınıyorum.Alıntı:
bak bak adam ne demiş bak;
teklif açmak : güney doğu yöresinde veya doğunun genelinde gençlerin kullandiği, bizlerde teklif etmek anlamina gelen söz öbeği.
http://www.meydansozluk.com/bak/teklif+acmak
o yörenin kültürüyle anca o yörenin kızlarını tavlarsın, evlenmeden seks yok kültürü.
mevzu güneydoğulu olmak ya da başka birşey değil, ben de 100bin nüfuslu bir şehrin köylerinden birinde büyüdüm
mevzu şu; ortalıkta senin için 5 sayfa yazılan çizilen bir emek var, sen burada sitem etmişsin yeter aq bunaldım diye, insanlar sana yardım etmek için vakitlerini ayırmışlar altı üstü 5 harfsin bizim için, biz de senin için öyleyiz ha richy ha wonder ha başka biri, buna rağmen vakit ayırıp önerilerde bulunmuş herkes
bütün bunlardan sonra sen kalkıp sizi dinlemedim gittim teklif açtım msnden sonra hiçbişi olmamış gibi geldi kız yine ders çalıştık dersen 5 sayfa yazılan postlara yazık değil mi be hivronum, de bakalım bana
bak postun ilk kısmını okudum.
aha dedim adam işi kapmış, blackin verdiği tavsiyeyi uygulamış, kızların arkadaşlarını güldürmüş, işi rayına oturtmuş, şahane dedim..
der demez arkasından teklif açmıştım zaten lafı gelmiş
ne demek bu
\"sizin 5 sayfa yazınızı anca kendi bildiğim yolla sıçtıktan sonra yaptım\"
makaleleri okuyorsan iki makalede bir zaten CEMİYET SIÇMAYI ÖNLEMEK İÇİNDİR, SIÇTIĞINIZI TEMİZLEMEK İÇİN DEĞİL lafı geçiyor, bunu da biliyor olman lazım diye düşünüyorum
Black yazan:
sadece ben mi demişim bu işi, hayır, bak black de güzel demiş sayfalar öncesinden.Alıntı:
teklif etmek zaten saçma da teklif açmak nedir arkadaş?
--
şu güneydoğuluları eziyorsun şiddetle kınıyorum vb. gibi saçmalıklara mahal vermemek için yazıyorum şimdi yazacaklarımı.
\"teklif açmak\" gibi yöresel kavramlar insanın kültürünü belli eder ister istemez
ve maalesef de günümüzde doğu kültürü alt kültür olarak görülüyor (halbuki urfadaki, maraştaki, antepteki, hele hele birkaç sene kaldığım siirtteki zenginlikleri bilmiyor insanlar)
sen bu kültürün yetiştirdiği birisi olabilirsin, lakin güneydoğulu olup da daha modern bir kültürle olaya yaklaşman SANA ÇOK ÇOK ÇOK ÇOK ÇOK BÜYÜK ARTILAR KAZANDIRIR.
bak ben de egenin sikimsonik bir köyünden gelmeyim, zeytinyağlı sarmanın nasıl sarılacağını şu kodumun ankarasında benden iyi bilen adam yok evladım, yok yaniş
ama ben bu kültürün yanında \"hee yaa anamgillerle geldiydik te, gabak getirdiydik size, hadi gayri gidem\" diye konuşsam, istediğim kadar zeytinyağlı sarma yapmasını bileyim, bir sikime yaramaz
bazı şeyleri süzgeçten geçirip kullanmak lazım
forumda yazış biçiminden normal hayatında düzgün bir aksan kullandığını düşünüyorum
e madem güneydoğulusun, kullan o zaman oraların aksanını, hoş olur mu?
olmaz, adama köylü derler
her ne kadar köylü milletin efendisiyse de, diyorlar işte, yapacak birşey yok, kurallara isyan etme, en iyi biçimde oynamaya çalış
---
wonder bir hanımefendi olduğundan ötürü daha acımasız olabilir, ama benden sana son birkaç öneri:
1- bu kızı hayatının merkezi haline getirme
2- kendinde düzeltmen gereken şeyler olduğunu bil (teklif açmak gibi yöreni alt kültür şekliyle belli eden laflar kullanmaktansa, geldiğin kültürün yemeklerini kızlara yaparsın, ağızları 15 karış açılır.)
3- farklılıklarını öne çıkar, eğer hala güneydoğuda yaşıyorsan, herkes teklif açmak desin, sen deme, bu bile bir farklılıktır
4- yaş itibariyle genç olduğunu varsayıyorum, gaza gelip çeşitli şeyler yapabiliyorsun, belki bu yaptığın da onlardan birisi, ben de gencim ben de yapıyorum, ama bu şekilde insanların tavsiyelerini boşa çıkarsam dahi bunu onlara söylemiyorum, en azından sana tavsiye veren insanlar iyi hissetsin, emekleri boşa gitmiyormuş gibi hissetsin ki sana tavsiye vermeye devam etsinler.
Rüzgar yazan:
Alıntı:
Buraya post atan insanların tek istedikleri duvara konuşmadıklarına ikna olmak.
bu kadar basit :)
Hivron yazan:
Alıntı:
Eğer uygulamaya çalışmassaydım zaten hiç soru bile sormazdım. Karşınız da duvar yok insan var.
tamam, bu cümle bana yeter, her çalıştığımızı başarsaydık, sikmişim forumu zaten hangimiz burada olurduk ki
çalışmışsın olmamış, tek diyeceğimiz şey geçmiş olsun ve denemeyi bırakma :)
sen bu kıza aşık felanmısın ben anlamadım.
wonder haklı senin için emek vermiş. sırf senin iyiliğin için bi çıkarı yok.
buna rağmen böle bariz apaçık hatalar yapabiliyorsan kıza kör kütük aşık felan olman lazım.
yok değilsen sen ne yaptığını bilmiyorsun. git kızlarla konuş her kızla konuş ufkun açılsın kontrollü olmayı ne yaptığını bilerek yapmayı öğren.
öğrenmeye çalışıyorum demişsin. öğrenmeye çalışma öğren kardeşim. mesela artık teklif açma diye boktan bi terimin olmadığını öğrenmiş oldun. teklif etmenin hiç bi boka yarar bişey olmadığını öğrenmiş oldun.
sen gelip burda problemim var çözelim demişsin wonder ve diğer arkadaşlar çözümünü söylemiş. sonra sen o çözümü uygulamamışsın. eeee bize neden sordun ki o zaman. sormasan da aynı şeyi yapıcaktın ki zaten. sordun da ne kazandın.
tabiki her söyleneni başaramayabilirsin ama bu kadar açık hatalar yapma. teklif denen boktan şeyi sik at hayatından.
bunlara ek olarak kıza \"bu ciddi bi teklif değildi. sadece bi şeyi merak ettim. merak etme sen benim tipim değilsin :D\" deyip geyiğe vurup durumu lehine çevirebilirsin.
Muhtar yazan:
http://puacemiyeti.com/index.php/pua...lan-felan.htmlAlıntı:
sen bu kıza aşık felanmısın ben anlamadım.
wonder haklı senin için emek vermiş. sırf senin iyiliğin için bi çıkarı yok.
buna rağmen böle bariz apaçık hatalar yapabiliyorsan kıza kör kütük aşık felan olman lazım.
yok değilsen sen ne yaptığını bilmiyorsun. git kızlarla konuş her kızla konuş ufkun açılsın kontrollü olmayı ne yaptığını bilerek yapmayı öğren.
öğrenmeye çalışıyorum demişsin. öğrenmeye çalışma öğren kardeşim. mesela artık teklif açma diye boktan bi terimin olmadığını öğrenmiş oldun. teklif etmenin hiç bi boka yarar bişey olmadığını öğrenmiş oldun.
sen gelip burda problemim var çözelim demişsin wonder ve diğer arkadaşlar çözümünü söylemiş. sonra sen o çözümü uygulamamışsın. eeee bize neden sordun ki o zaman. sormasan da aynı şeyi yapıcaktın ki zaten. sordun da ne kazandın.
tabiki her söyleneni başaramayabilirsin ama bu kadar açık hatalar yapma. teklif denen boktan şeyi sik at hayatından.
bunlara ek olarak kıza \"bu ciddi bi teklif değildi. sadece bi şeyi merak ettim. merak etme sen benim tipim değilsin :D\" deyip geyiğe vurup durumu lehine çevirebilirsin.
öğrenmeye çalışıyorum demişsin. öğrenmeye çalışma öğren kardeşim. mesela artık felan diye boktan bi terimin olmadığını öğrenmiş oldun.
tabiki her söyleneni başaramayabilirsin ama bu kadar açık hatalar yapma.felan denen boktan şeyi sik at hayatından.
;)
Merak etme oranın aksanını zaten kullanıyorum. Hiç kimsenin köylü möylü dediğinden etkilenmiyorum da ama kimin içinde art niyet var yok o kadar iyi hissediyorum ki artık eğer bi güneydoğulu değilseniz ne demek istediğimi anlayamazsınız. Neyse biraz daha yazarsam mesele türk kürt kavgasına dönecek bunu uzatmak istemiyorum.
Ben de biliyorum kıza msnden hiç teklif açılmaz. bunu zaten hiç yapmıyordum ama içim dolmuştu o zaman bi bok yedik oldu işte bi kere. Ben de istiyorum burda söylenilen her şeyi yapabileyim.
Bunu gelip burda söylemekse başkalarının emeklerine saygısızlık olarak görmemelisiniz. Bunu belki söylememeliydim haklı olabilirsin ama çok sert tepki gösterdi wonder. O kadar dışlamaya gerek yok. Sonuçta bizde öğrenmeye çalışıyoruz bazı şeyleri
Burda bana yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Hiç kimseyede saygısızlık yapmak gibi bi amacım yok olamaz da.
Cemiyet sıçtığınız boku temizlemek için değil sıçmayı önlemek içindir. Bu laf yüzünden de sormak istediğim bi çok soruyu da soramadım bugüne kadar. O yüzden şimdi bu hataları tekrar tekrar yapıyorum. Yaptığımız hataları bi daha yapmamak için size söyleyip öneri almak istediğimiz her şey de böyle söylerseniz çok yavaş yol alırız. İlk defa bi sorunumu söyledim hemen de bu lafı yapıştırdınız. Hiç soru sormayalım mı yani o zaman.
Ayrıca richy senin samimiyetine inandım şimdi. Sen iyi bi insansın. Sen o lafı kötü bi niyetle demesen bile okuyan başka insanların bilinçaltına güneydoğu kötüdür diye bi çağrışım gidebilir. Lütfen yazılarınıza da biraz bu hassasiyetle yaklaşın.
Ve hozemaria siz de forumda wonder richy pich black vb gibi forumun ileri gelenleri birini eleştirmişse onu sikmeye çalışmayın. Başkasını yerden yere vurmak size bi şey kazandırmaz. burda hepimizin amacı bi şeyler öğrenmek. Hiç birimiz mükemmel değil.
Hivron yazan:
Evet, zaten benim de amacım, seni eleştirenleri dayanak alıp sana laf sokmaktı; o kadar rahatladım ki anlatamam. Ben bu yöntemi çok sık kullanırım.Alıntı:
Ve hozemaria siz de forumda wonder richy pich black vb gibi forumun ileri gelenleri birini eleştirmişse onu sikmeye çalışmayın. Başkasını yerden yere vurmak size bi şey kazandırmaz. burda hepimizin amacı bi şeyler öğrenmek. Hiç birimiz mükemmel değil.
\"Madem böyle bir fırsat çıktı, neden kullanmayayım?\" :cheer:
Hivron, bu sitede makale ve forumda ki yorumları okudukça, birşeyler öğreneceksin, onun için kadınlar konusunda bildiklerimin içinden ve de senin konunla ilgili bir tavsiyede bulunmayacağım, ki zaten tavsiyelerin işe yaramadığını görmüş bulunuyorum.
Yalnız şunu tavsiye edebilirim: \"Sen sen ol, bir daha birinci çoğul şahıs (biz) ifadeleri yerine birinci tekil şahıs (ben) ifadeleri kullan\". ;)
\"Hah bu da Güney Doğu kültürünün bir parçasıdır\" diyeceğim, ama yine anlamsız bir şekilde defansa geçeceksin. :cheer:
Wonder niye bunu yaptı diye düşünenler var
Ben sana yanıt vereyım Hıvron
Basit bir şeyi göstermek istedim sana!
Kadınlar erkeklerden sert sikerler!
Çok oyun oynarlar
Çok laf anlatırlar
Ama alt edebileceklerini düşündükleri anda sikerler!
ve hiç geri dönüp bakmazlar!
Sana bir şeyi anlatmaya çalışıyorum!
KAdınlar sizden pis sikerler!
Ben sana diyorum ki kız senin ilgilendiğini biliyor! Hatta dur bir kız düşün sana asılan! sürekli sana ayran budalası gibi bakan bir kız var mı çevrende? bir düşün! yada arkadaşlarının arasında görmüşssündür! Anladın mı : Bu tür imajlar silinmez
Sen durup durup açılacaksan madem
Durup durup kızın gotünü kaldıracaksan madem
Olmaz!
Olmaz yani artık bir şey yapma !
Yoksa daha beter olacak!
bazen en iyi şey o buruşmuş kağıdı çöpe atıp baştan başlamaktır!
Yapma artık!
Laf dinle!
Sonunda harcadığın emek gözünde daha da büyüyecek ve daha da karşılıksız kalacak resmen sonunda aşık olacaksın!
Gittiğin yolu iyi biliyoruz
Yol yakınken gel yoksa sana girecek diyorum
HA! nolur! bana öfkelenirsin-sonra geçer!
iki gün küsersin
sonra gelirsin
dersin ki böyle böyle oldu ne bok yiyim dostlar!
buradaki tüm dostların ve ben de takmak kafana deriz
Hadi bakalım üzmeden dökülmeden!
Not: Öfke kontrolündeki gücünü sevdim!
Hozemaria senin ananı sikerim lan oruspu çocuğu. Sen kimsin olum ?
2 sene olacak nerdeyse ben bu siteyle tanışalı. Senin avatarında yeni üye yazıyor. Senden 10 kat daha çok okudum ben bu sitedeki yazıları aq. Senden yardım bekleyen kim olum benim bildiklerimin yarısını bilemezsin sen.
Yeni gelmişsin hiç bi boktan çaktığın yok. Uygulamanın okumanın farkı şeyler olduğunu daha kavrayamamışsın idiot kafalı.
Bütün güneydoğulular senin ananı avradını bacını siksin.