sevgilimden ayrıldım ilişkide yenilere tavsiyeler
Alıntı:
"Jackson" post=52085 Nickli Üyeden Alıntı
İlk cevaplarda manipülasyondan bahsetmiş herkes (manipüle etmiş seni ,senin ona yapman lazımdı manipülasyon nedir öğren etc. :cheer: )Şöyleki manipülasyonun ilişkideki yerini anlamış değilim bu işlerde yeniyim zaten ama biri kızın ne yaparak manipüle ettiğini ya da bizim bunu nasıl yapıcağmızı anlatırsa mütiş olur..
Açıklayalım hemen.
Şimdi ben sana çok güveniyorum dersem eğer sen o güveni boşa çıkarmamak için elinden gelen her şeyi yaparsın ya da ben sana çok zekisin dersem sen buna yönelik davranırsın ;)
Diyelim ki halı saha maçı yapacaksınız ve herkes birbirini tanıyor senin dışında, senin de arkadaşın maç öncesinde diyor ki "ya bu çocuk çok iyi, efsane top oynuyor, bir çalımlar bir paslar ohooo, garanti maçı biz kazanacağız" Sen bu cümleden sonra eğlencesine gittiğin maçta ölene kadar koşarken bulursun kendini.
Hani kızlar der ya "sen beni sevmiyorsun" alt metinde der ki hadi sevgini ispatla bana sevgini ve sen bilmiyorsan bunu ispatlamaya çalışırsın.
Aha tüm bunların sebebi karşında ki insana davranış-duygu modeli yüklemen.
Aslında bunu küçüklüğümüzden beri kullanıyoruz.
Hatırla iskelenin yanında arkadaşlarınla takıldığın günü
-Yiyorsa atla lan, sen de o göt yok a.q (Hadi ispatla kendini diyor, manipüle ediyor seni gergedan yarraaaa)
-Ya ne alakası var
-Eee atlasana o zaman
-Cumburloooop denize atlanır.
Yaş kaçtı? 8-10-12
İnsanlar bunu dünyaya geldikleri gibi öğrenmeye başlarlar ama bunu bilinçli kullanan az kişi var.
sevgilimden ayrıldım ilişkide yenilere tavsiyeler