Wonder Women yazan:
Alıntı:
bir yandan kızı beğeniyorsun bir yandan kızı inanılmaz eleştiriyorsun
onda kızdığın ne varsa şu an sen yapıyorsun!
peki soruyorum sıkıntıyı problemi aşmak için nasıl bir yol izlemeliyim sence? Daha sağlıklı analiz yapabilmeniz için senin tabirinle \'eleştiriyorum\'.
Fakat durum o değil. Yaşadıklarımı detaylı anlatıyorum ki varsa benim göremediğim bir hatam oda çıksın ortaya ve kendime çeki düzen verebileyim. Çünkü insan bariz bir şekilde hata yapmazsa kendi hatasını göremez.
Ben eleştirmekten ziyade bu tavırların önüne nasıl geçebilirim onu sordum.
bazı arkadaşlarımız oturup konuşmalısınız derken sen kavga etmen lazım dedin.
Ben bunlardan kendime uygun olanı yapmaya karar verdim mevzusu açıldığı zaman oturup ciddi bir şekilde konuşacağım.
Alıntı:
anlattıklarından kızın bunu yüksek sesle yaptığını seninse susmayı tercih ettiğini anlıyoruz
ve bu sonucu değiştirmiyor
ikinizde birbirinizin gözüne batıyorsunuz!
olan bu!
kızın seni isndirdiği yok. sen kızın suratının düşmesini kendince bir \'başarısızlık\' onu mutlu edememek olarak kodlamışsın içinde.
ve yine kendini başarısız görmemek için susmayı seçiyorsun ama mutlu olamıyorsun
olayları net görebilmekiçin çaba harcamalısın!
Bazı şirketler organizasyon yapılarında veya karlılık oranlarında herhangi bir problem olmamasına rağmen dışarıdan danışmanlık hizmeti başlığı altında organizasyon yapılarını baştan aşşağı \'check up\' yaptırır. Neticesinde o kadar basit saçma sapan hatalar tespit edilir ki dersin ki yuh artık böyle hata yapılır mı?
Buna \'şirket körlüğü\' denir.
Bunu neden kendi bünyesindeki mühendislere yaptırmaz biliyor musun?
Organizasyonun içerisinde bulunan adam \'olayları dışarıdan ve genel perspektifleri ile göremez\' veya görse bile bunu açığa vurmak istemez.
Bunları neden anlattım?
Ben çabaladım ama sorunu nasıl çözebileceğimi bulamadım o yüzden burdayım.
Evet haklısın ben sevgilimin yüzünü asık görünce onu başarısızlık olarak görüyorum ve mutlu edemediğimi düşünüyorum. Evet bu bir teşhis (benim şimdiye kadar göremediğim bir teşhis )
fakat teşhisten sonra tedavi yolları aranır.
Çabalamamak ve eleştirmekle suçlamak yanlış