Kadınlar kitabını ben de çok severim arkadaşlar :)
Yazdırılabilir Görünüm
Kadınlar kitabını ben de çok severim arkadaşlar :)
Vay be, kaç sene geçmiş aradan bu
konuya yazalı :)
Kadınlar, Sevimli Bir Aşk Hikayesi ve
Sıcak Su Müziği iyidir.
Art arda okumayın Bukowski'nin kitaplarını.
Araya 3-5 ay boşluk koyun. Canınız sıkıldığında
alıp yeni bir tane okuyun.
What the fuck !!
Bayıldımmmm , harika yaa !!! Offf ..
Hem bilgi vereyim hem başlığı hortlatayım :)
Fante'yi bilen bilir
Bukowski kütüphanede kitap arıyor Henüz kitaplarından hiçbirini yazmamış. Fanteyi buluyor. "toza sor" ya da "bahara kadar bekle bandini" kitabını. Okuyor beğeniyor ve Fanteden esinlenerek yazıyor. Bukowskinin yazdıkları ne kadar kendi hayatına dair ya da birebir hayatını mı yazmış bilmiyorum ama Fanteden bir şeyler alıntıladığı uyarladığı kesin. Fantenin dili daha akıcı. Öneririm.
Dhvsini falan siktir ettim hem joker in paylaştığı hikâyedeki ana karakter hem bukowskinin kendisi (yukarıda paylaşılan söyleşisinden görülebilir) sadece kadinlar açısından bakarsak rahatlığıyla aşmışligiyla muhtaç olmamasıyla harika bir örnek. Ilham verici harekete geçirici. Tabi o söyleşide bukowskinin yaşı kaç bilmiyorum ama olgun zamanları olduğu kesin bir emre yılmaz havası var. Hayata dair olan bu modern bakışin tam aksi boşvermislige aylakliga serserilige BILGELIGE heveslenip de yarı yolda kalmak yerine hemen o mertebeye ulaşma hevesine de girmemek lazım. Bak bukowski bile içip içip sıçmış barlarda ergenler gibi. bundan sonra böyle olmuş. Sahip olduğu feyiz katsayısını denklemden çıkarıyorum tabi. Biz de buralardan geçmek zorundayız. Avantajimiz ise böyle adamların hayat deneyimleri. Bukowski gibi joker gibi... Kıbleyi kaybetmeyelim o yeter...
Sonlara doğru kadınlar konusundan çıktım iyice ama kadınlar bundan daha fazla yer kaplamamalı zaten
Şu mention tam şöyleşinin arkasında olmalı yanına iliştirmek lazım :)
"Okuyarak öğrenirsin, yaşayarak anlarsın" ... Bu arada sözün sahibini bilen var mı her gün bunu düşünerek adım atıyorum ama kim söylemiş bilmiyorum
Yüksek miktarda alkol olabilir tivitlerini sarhoş muhabbetine benziyo :) @Dywor