Cvp:arabada yada parkta bira içmek
Bu yasaklar gelince genel olarak iç tarafları bilmemde buralarda pek bişey değişmez gibi :)
Zaten sigara içki yasaktı 16 yaşımdada alıyodum herkez alıyodu kimsenin muzdarip olduğunu görmedim bu yasaktan
Hatta hatırlarım sigara içtikten sonra ekstra bide kolonya oda parfümü gibi şeyler alırdık kokusu üstümüzde kalmasın diye :D
Öss partiler,cumartesi geceleri klüpler şöyle bir bakın etrafa %40 lık bir kesim 24 yaş altı geneli kız tabi :)
Yani yine mekan sahibi tanıdığı olan güvenliği tanıyan girer bi şekilde
Dışarda içme konusuna gelince bizim şehir acayip alkolik sahile çıksan şöle dertli olsan yada eğlenesin olsa illaki içen bi grup bulur takılırsın it kopuk değil harbiden düzgün tipler bulursun
Bence bu yasaklar kafasına gitmeyi koyanı engelleyemez gibime geliyor
Yani sahil kısımlarında öyle :)
Bide aklıma geldi bugün bi arkadaşlık sitesinde gördüm kızın özellikleri aynen şöyle
\"Muhafazakar,dindar seksi biriyim arkadaşlıklara açığım\"
Nası bi çelişki içinde yaşıyo artık siz düşünün
Muhafazakar ya da dindar olduğunu iddia edenler genelde tam tersi olurlar. Bu zıtlıklar kuralıdır.
Bu kızımız aslında muhafazakar olmadığını, sekse gayet de açık olduğunu yazmış demekki :D:D
Cidden muhafazakar olduğunu dillendiren bir kıza denk geldiğinde direk bu zıtlıklar kuralını hatırla, beyninde şimşek çaksın.
Aynısı çok iffetli olduğunu ima eden kızlarda da geçerli. Aslında iffetle uzaktan alakası yoktur. Bir şeyleri kapatmaya çalışıyordur.
bende muhafazak ve dindarlı üzerine yazardım ama, başlıkla uyuşmaz..
Antalya\'da açık alanda denize karşı birer bira içen mimar Zafer Ülker ve ziraat mühendisi Mahir Güven\'e, kanlarında 0.50 promilden daha düşük miktarda alkol çıkmasına rağmen 75\'er lira \'sarhoşluk\' cezası kesildi.
Kaynak
Cemiyetin nerde ne zaman işe yarayacağını bilemezsiniz.
Burda polisin keyfi uygulamasıyla alakalı bir durum var ama yinede bir cemiyet üyesiyle sonuç daha farklı olurdu kanaatindeyim.
Alıntı:
TÜTÜN MAMULLERİ VE ALKOLLÜ İÇKİLERİN SATIŞINA VE SUNUMUNA
İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK
Tanımlar
MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;
a) Açık alkollü içki satıcısı: Alkollü içkilerin, piyasaya arz ambalajını açarak mevzuata uygun şekilde nihai tüketiciye satışını ve sunumunu yapan, açık alkollü içki satış belgesini haiz gerçek veya tüzel kişiyi,
b) Bağlı satış: Bir mal veya hizmet ile birlikte aynı ya da farklı ek bir mal veya hizmetin satın alınmasının zorunlu kılınmasını içeren satış sözleşmesini veya eylemini,
c) Bilgi toplumu hizmetleri: Elektronik ticaret, elektronik ortamda sunulan mesleki faaliyetler, elektronik haberleşme ve bilişim hizmetleri gibi talebe bağlı olarak elektronik araçlarla ve tarafların yüz yüze gelme mecburiyetleri olmaksızın sağlanan her türlü mal ve hizmetin tedarikini,
ç) Genç: Onbeş ile yirmidört yaş arası dönem içinde bulunan kişiyi,
Bundan sonra gençler dedik mi ne anlıyoruz ?
15-24 yaş arasını ??
Alıntı:
f) İşyerinde; onsekiz yaşını doldurmamış kişilere tütün mamulleri ve alkollü içkiler satılamaz veya sunum suretiyle tüketimlerine arz edilemez. Yaş konusunda tereddüde düşülmesi halinde satıcı, talepte bulunan tüketiciden kimlik belgesi istemek suretiyle, onsekiz yaşından büyük olduğu bilgisine ulaşarak satışı veya sunumu gerçekleştirir
yani 18 yaşını doldurmuş kişiler, tekel bayilerinden , marketlerden içki satın alabiliyorlar.
Alıntı:
Akaryakıt istasyonlarının mağaza ve lokantalarında ise, hacmen % 5 alkolden fazla alkol içeren alkollü içkilerin satışı yapılamaz.
kısaca ey benzinlik anca bira satabilirsin deniyor,
Alıntı:
d) Çocukları ve gençleri hedef alan veya bu kişilerin ilgi alanına giren etkinlikler ile bu nevi etkinliklerin tanıtımında ve etkinliğin gerçekleştirileceği mekânlarda, alkollü içki markaları veya alkollü içki markalarını çağrıştıracak nitelikteki unsurlar kullanılamaz ve bu etkinliklerde satış ve sunum yapılamaz.
yani efes pilsen blues festivali yapılmaz.
yapılırsa da 24 yaşından güççük veletler içeriye alınmazlar.
-------------
Kısaca dostlar..
18 yaşını bitirmiş olmanız bir bara girmenize ve içki içmenize yeterli.
bunun için 24 yaşında olmanız gerekmiyor..
ancak öyle bir meklan olacak ki..
ne efes sandalyesi, ne bilmemne tabelası olacak..
bilmemne vodka led tabelası varsa, efes pilse sandalyeleri varsa...
reklam var demektir.
o zaman 24 yaş altına içki satışı yasak..
---
bakalım neler olacak..
barlar gerekli düzenlemeleri yapacaktır.
ya da izmir de görüdüğüm günzüdz diskoları olur :laugh: :laugh:
2003 yılıydı sanırım bir arkadaşla izmire gitmişiz, geziyoruz, ne güzel kent lan burası diyoruz. mekanlar açık şu bu..
ama tam keyif..
orda burda geziyoruz.
her mekanda 1 bira içip kalkıyoruz..
bi yerlerden geçerken, dıp tıs dıp tıs müzik sesi geliyor..
bildiğin clup disko aq.
saat daha 15:00 , hadi bi de buraya girelim dedik..
etraf aydınlık ama mekanın içerisi zibil gibi karanlık.. gece havası vermişler.
pist ışıklar dans edeneler,
epeyde genç kitle :))
gözlem analiz bizim işimiz, girelim biraz da burada vakit geçirelim dedik..
iliştik bir masaya,
3 dakika sonra garson geldi
ne vereyim diye..
1 er bira dedik, burda alkol yok beyefendi dedi.
nasıl şoklamıştık,
zaten o saatte öyle bir mekanın varlığı bizi
şoklatmışken
bir de bu,
tabi çıktık ordan ve hemen ismini koyduk..
way be dedik izmire bak
liselilere özel
lise diskosu bile yapmışlar :))
bilelim , bildirelim..
saygılar...
yeni yasayla ilgili bir sürü bilinmeyen ve karışık şeyler vardı joker eline sağlık belirtmen çok iyi olmuş :)
lise diskosunu da ilk defa duyuyorum ama araştırıcam :)
Geçenlerde bir arkadaş ortamındayız içiyoruz konu alkolle ilgili yeni düzenlemelerden açıldı. Eleman yasağı yanlış anlamış işin güzel yanı herif hukukçu yasalardan konu açılınca tabi kendine bi özgüven var.
Yasa falan hiç karıştırmadan cesaretlendirici sorularla sıçmaya teşvik ettim. Bu kendi mesleğinin getirdiği rahatlıkla uzun uzun anlattı. Toparlayamayacak kadar sıçtığına kanaat getirince, ben başladım. kaçamasın diyede madde madde sıralayıp açıklayınca karşımda biraz önceki gerile gerile bir şey anlatan adam yerine ellerini önüne almış omuzları çökmüş bir adam gördüm.
Devamında daha sert saldırabilirdim ama yapmadım çünkü bir rekabet ortamı yoktu. Kendi mesleğinde, o işlerin bu kadar içindeyken benim maddelerle yanlışını düzeltmem yeterince ağırdı zaten.
Diğerlerinin bakışlarını söylemiyorum bile…
Bunu niye anlattım?
Çünkü cemiyetin basit bi kız tavlama sitesi olmadığına basit kısa bir örnek.
Özetle; burda öğrendiğiniz şeyin nerde ne zaman karşınıza çıkacağını bilemezsiniz. Ama cemiyet yeri geldiğinde bir konuyla ilgili senelerini vermiş birine bile birşeyler satabilmenizi sağlar. Bunu kullanın ;)