Cvp:Alfa olmaya önemli bir +
Benim merak ettiğim farklı salonlara mı gidiyorsun, hepsini bilen bir hocan mı var yoksa kendi kendine mi pratik yapıyorsun?
Ben Hapkido çalışıyordum daha önce şu ara fitnessa verdim kendimi kilo vermeye çalışıyorum. Ama diğer dövüş sanatlarından da biraz biraz bilirim.
3 ünüde aynı hocadan alıyorum :)
Çok sağlam hocam var B)
Adamda Escrima, Kali, JKD, Boks, Avcı WT belgeleri ve biraz da BJJ var :)
Hocam mavi kuşak BJJci, şu anda Leonardo Neves ile çalışıyor.
Neves 3. Dan BJJcidir bu arada.
Hocam da Nevesten öğrendiğini bize veriyor.
O değilde Hapkido çoook zor bir sistem yaa :) Ateşsiz her türlü silahı kullanmayı öğreniyorsun. Tekmeleri de fena değildi gördüğüm kadarıyla.
Burada da Özcan Mermer var, 6. Dan Hapkidocu. Onun salonunda çalışıyoruz.
Sopalar, kılıçlar, kamalar tamam ama nunçaku sesi kadar sinir bozucu bir şey yok be :) Zırr zırrrr zırrr beynimin en derinine işliyor.
Ben Kudo Daido Juku\' yu merak ediyorum. Antrenmanlarına girme şansı buldun mu hiç Schopenhauer ?
Benim hocam da boks, kickboks, taekwan-do, karate, ninjutsu, aikido, aikijutsu, shaolin kung-fu ve adını hatırlayamayacağım belki bir kaç sanatı daha biliyordu. Bizim Türk hocalar bir iki tanesiyle kalmıyor hepsinden altışar dan yapana kadar ülke ülke geziyorlar.
Ben ağırlıklı hapkido çalışsam da biraz biraz ninjutsu ve aikijutsu hareketleri de öğrenmiştim. Şu an çalışmasam da hobi olarak dövüş sanatlarıyla ilgili araştırma yapıyorum. Küçükken de taekwan-do yapmıştım. Lisanslarımı almıştım ama hiç öyle kuşağım olmadı ya sınavını kaçırdım ya okula ağırlık verdim bir şekilde kuşak atlayamadan yaptım bunları ama iç huzurum var kendimi geliştirdiğimden ötürü. :laugh:
Açıkcası hapkido dışında hiç bir dövüş sanatı tatmin etmedi beni edebileceğini de sanmıyorum. Eskiden gittiğim salon kapandığından devam edemiyorum da öyle karışık bir durumdayım.
Nunçakuymuş, yelpazeymiş bu işin süsleri bunlar. Sopa ve bıçak dışındakiler kesinlikle zaman kaybı. Sokakta kılıç taşıyan insanlar varmış gibi hala kılıç eğitimi veriyorlar. Eskisi gibi döner bıçağıyla kavga ediliyor olsa tamam diyeceğim de. :silly:
Fitnessa gittiğim salonda jujutsu, wing chun falan da var. Biraz daha kondisyonumu pekiştirebilir hazır olduğumu hissedersem fitnessı bırakıp onlardan birine geçeceğim, büyük ihtimal de jujutsuya.
Ben seni Ankara\'da sanıyordum Rüzgar salonunu da ondan sordum. Hiç Kudo yapan duymadım Ankara\'da ama araştırırken bir video bulmuştum izlemişsindir belki ben pek Türkiye\'de çalışılabilir bir salon olarak bulmadım. Hoca çocuğu öldürdü sandım. :woohoo: http://www.dailymotion.com/video/xim...o-turkey_sport
ankara\'da wing tsun ve escrima istiyorum bilen varsa yerini çok makbule geçer bak
herşeyibilenadam yazan:
O site bende de var bana sadece sizin gidip gorup begenip onerebileceginiz kurslar ya da hocalar var mi o lazim :)
İstanbul da olduğumdan Ankarada ki eğitmenleri tanımıyorum.Git dersleri izle eğitmenlerle konuş hatta derse katıl hem aklındaki sorularıda cevaplarlar.Eğitmenler insan canlısı oluyorlar :)
herşeyibilenadamın yolladığı adresteki Söğütözü salonu benim gittiğim salon zaten ben bir soruşturayım ordaki hocayı sana dönerim.
Richy Pich** yazan:
Alıntı:
ankara\'da wing tsun ve escrima istiyorum bilen varsa yerini çok makbule geçer bak
Zamanında WT ile JKD arasında kalmıştım. Bu konuda ki bilgilerim hala taze iken paylaşayım seninle.
WT de belirgin 2 tane akım var. Leung Ting akımı ve Wong Shun akımı. Ve bu akımlardan etkilenilerek oluşturulmuş zilyon tane organizasyon var.
Konuştuğum her bir hoca kendi sistemlerinin en iyisi olduğunu anlattılar.
Fark ettim ki minik ayrılıklardan başka hiç bir farkı yok Leung Ting akımından gelen organizasyonların. Anlayacağın para için kurulmuş organizasyonlar bunlar.( EBMAS, AVCI , PROWES ve niiceleri )
Benim önerim bulabilirsen Wong Shun Leung VT akımından gelmiş bir hoca bulman, olmadı Ankara\'daki Avcı WT takımının çok iyi olduğunu biliyorum. Başbakanlık korumalarına felan da bu adamlar ders veriyor zaten.
İlla WT yapıcam diyorsan önerim bu şekilde. Şunu şunu istiyorum, ileride şöyle olmak istiyorum dersen ona uygun bir sanat da önerebilirim sana.