Cvp:Bıçaklanmaktan Kurtulup, Parti de Göz Bebeği Olmak
Riçi bana diyo yazılanları anlayamıyo diye. Ama sonra dönüp bakıyorum, kimse benim yazdıklarımı anlayamıyor. İlla sikik düz yazıyla, akademik makale yazdıracaksınız bana, di mi? Peki. İstediğiniz gibi olsun. ;)
Ama önce bir iki cevap...
@Rahat
Benimki biraz takılmak içindi. Ben de biliyorum işin disiplinde değil icracıda bittiğini. Ama isteğim WT hakkında araştırma yapanların WT kraldır, alayına gider tarzı yazılara kanmaması. Alayına gidecekse siz gideceksiniz. Dövüş stiliniz sizin birikimlerinizden daha önemli değildir.
Ama Ebmas net tırt be. :woohoo: Emin Boztepe meselesi biraz farklı. Ama EB\'nin muhteşem olması Ebmas WT\'nin muhteşemliğini falan kanıtlamaz. Ayrıca Ebmas TR\'nin halini benden iyi bilirsin. Ankara\'daki Nehar\'dan gayrı pek hoca kalmadı. Ki Ebmas TR\'yi bu kadar yüksekte tutan Uylukçular\'ın ayrılmasıyla işler iyice tırtlaştı. EB\'nin bu kamplara hayvani pahalı formalarıyla gelmeyenlere yaptığı hakaretler vs..
Kısaca WT yapmak isteyenler efsanelere kapılmadan karar versinler. Ve bana göre Ebmas\'ın kıyısından bile geçmesinler.(bu şahsi öneri)
@Rainman
Hakikat budur işte.
Alıntı:
son sözü her zaman kuvvet söyler
Bu arada arkadaşın nirvanaya ulaşmış :)
@WW, Riçi, JKR, Forumun Alayı
Tamam öfkemizi kontrol ettik, tamam kavgadan kaçındık, tamam hakaretleri sinemize çektik, tamam hukuka güvendik, tamam gerekirse ezik zavallı taktiği yaptık. Hepsine eyvallah. Hepimizin kaybedeceği şeyler var. Hiçbirimiz hayatımızı sokakta bulmadık. Hepsine eyvallah. Ama ya ötesi. Bunların hiçbirinin işe yaramadığı noktada ne bok yiyeceksiniz?
İzmir backgroundunu salla, çoğunuz Angaralısınız, Angara üzerinden anlatayım. 2 sene Sincan, 2 sene Etimesgut\'ta yaşadım. Gazi\'de okudum. Ulus-Maltepe ortamlarında takıldım. Rain yerden göğe kadar haklı. Öyle adamlar varki bu alemde bu taktikler zerre işe yaramaz. Adam sadece ve sadece sizi dövmeye karar verir bir anlığına ve bu karardan caymaz. O zaman napacaksınız?
Etrafınızı sarar 3-5 çapulcu. Sizi gasp etmek isterler. Canımdan kıymetli mi dersiniz haklı olarak. Ne isterlerse verirsiniz. Sonrasında ne mi olur? Çok kolay oldu bu. Keyif alamadık derler. Ağzınızı yüzünüzü kırarlar.
Elemanlar üflemişlerdir dumanı. Eğlenti ararlar. Saati sorarlar sana. 10:30 dersin. Niye 12 değil lan göt diye 5 kişi dalarlar sana.
Anne babalarınızın sizi korkutmak için anlattığı safsatalara benziyor, değil mi? Değil. Hepsi hakikat. Hepsi güzel ve yalnız ülkemin gerçeği. Üstelik varoşlara ait güzellemeler değil. Tunalı\'da, Kıbrıs Şehitleri\'nde başınıza gelecek olaylar.
Tamam öfkemizi kontrol ediyoruz. Alttan alıyoruz. Hakaretleri yutuyoruz. Peki, işe yaramadığında son çare olarak ne yapıyoruz?
İşte bunu söylemiyorsunuz. Kusura bakma Jokerim. Öyle gözünü karartıp dalmakla yürümüyor bu işler. Keşke yürüse ama biliyorumki yürümüyor.
Ve ben sizlere bunu söylüyorum. Öfkenizi kontrol edin daima. Kavga aranmayın. Ama mecbur kaldığınızda hazırlıksız yakalanmayın. Elinizde daima kullanabileceğiniz bilgi olsun.
Jokerin dediklerini yapın. Ama hayatta kalmak için yumruk ve tekmelerinizden başka hiçbir şeyiniz kalmadığında ne yapacaksınız. Bunu da düşünün.
Boks öğrenin dedim. Yumruklarınız güçlensin dedim. Orta mesafede etkili silahlarınız olsun dedim. Eskivlerle darbelerden kaçmayı, darbeleri bloklamayı öğrenirsiniz dedim.
Muay Thai öğrenin dedim. Tekmelerle rakibi yanınıza yaklaştırmamayı, kavgada hareketli olmanın önemini öğrenirsiniz dedim. Rakibiniz yanınıza sokulmayı başarırsa diz ve dirseklerinizi kullanabilmenizin elzem olduğunu kavrayın istedim.
Bir savunma sporu yapın dedim kısaca. Hiçbir şey öğrenemezseniz adrenalinizi azaltarak daha az kavgacı biri olursunuz dedim.
Escrima, Kali öğrenin dedim. Elinizde taşıdığınız su şişesinin, cep telefonunun, şemsiyenin nasıl kudretli bir silaha dönüşebileceğini öğrenin istedim.
Tr\'de trafikte kavgaların asla bire bir çıkmadığını bildiğimden haydarınız olsun dedim. Hem size arkadaş olur hem de müttefik olur. :D Şartları eşitlemenize yarar, ayrıca kavganın çıkmasını dahi engelleyebilir dedim.
Bıçak kullanmayın dedim. Hem işinize yaramaz dedim. Hem de karşınızdakini yaralayabilirsiniz dedim. Ki bu da neredeyse kendinizin yaralanması kadar kötüdür.
Silah taşımayı düşünün dedim. Zira bireysel silahlanma öyle bir hale geldiki yakında hepimiz kendimizi güvende hissedebilmek için silah taşımak zorunda kalacaz dedim.
Kısacası tüm yöntemleriniz tükendiğinde ölmek zorunda kalmayın dedim. İnsanları yaşatmaya çalışmak suçsa eğer suçumu gururla kabul ediyorum.
YA DA
Geberin A.Q. BANA NE...
turquoise bende arkadaşımın başına gelen olayı anlatım
Kendisi yaklaşık 1.90 boyunda 100 kilo civarinda yarı kas yarı yağ kombinasyonundan oluşan bir küçük devcik.
3 Sene önce bir sokakta yürüyorduk , derken 3-4 tane selpak satan çocuk geldi zorla selpak satmaya çalışıyorlar yok böyle ısrar . Biz hiç siklemiyoruz , derken çocugun birisi orospu çocuklarına bak mekana gidiyorlar 50 kuruş vermiyorlar.
La havleee dedi bizim devcik döndü birini aldı fırlattı diğerlerine 1-2 tokat tamam işleri bitti.
Mekanın ismi X olsun
X\'in önünde bu sefer bunların abileri bekliyormuş , biz onların abileri olduğunu bılmeden mekana girerken bir anda bunun üstüne saldırdılar , biz sadece ayırmaya çalıştık çünkü o an ne olduğunu bile anlamamıştık. Mekanın sahibide bu çocuğun uzaktan akrabasıydı, derken butun çalışanlar cocuklara daldı 1 tanesinin yüzü kandan görünmez oldu. Sonra 3 ay geçti bunlar dahada kalabılık bir şekilde , mekan sahibini sıkıştırıp bıçakladılar . Mekan sahibinin kuzenide gitti çocuklardan birini vurdu.
Sonuç mu ?
Şuanda bir sokak çocuğu yüzünden hapiste.
Bazen dayak yemek en kolay sıyrılacak durumdur. Önemli olan nerde ne kadar zararla ayrılcağınızı sezmektir.
Ama savunma ya da saldırı sanatlarını öğrenmek kötü bir şey değildir, bunları biliyorsunuz diye kavgacı olmazsınız.
Hem de vücüt yapar şerefsizimm :D
Alıntı:
Riçi bana diyo yazılanları anlayamıyo diye. Ama sonra dönüp bakıyorum, kimse benim yazdıklarımı anlayamıyor. İlla sikik düz yazıyla, akademik makale yazdıracaksınız bana, di mi? Peki. İstediğiniz gibi olsun.
Ama önce bir iki cevap...
@Rahat
Benimki biraz takılmak içindi. Ben de biliyorum işin disiplinde değil icracıda bittiğini. Ama isteğim WT hakkında araştırma yapanların WT kraldır, alayına gider tarzı yazılara kanmaması. Alayına gidecekse siz gideceksiniz. Dövüş stiliniz sizin birikimlerinizden daha önemli değildir.
Ama Ebmas net tırt be. Emin Boztepe meselesi biraz farklı. Ama EB\'nin muhteşem olması Ebmas WT\'nin muhteşemliğini falan kanıtlamaz. Ayrıca Ebmas TR\'nin halini benden iyi bilirsin. Ankara\'daki Nehar\'dan gayrı pek hoca kalmadı. Ki Ebmas TR\'yi bu kadar yüksekte tutan Uylukçular\'ın ayrılmasıyla işler iyice tırtlaştı. EB\'nin bu kamplara hayvani pahalı formalarıyla gelmeyenlere yaptığı hakaretler vs..
Kısaca WT yapmak isteyenler efsanelere kapılmadan karar versinler. Ve bana göre Ebmas\'ın kıyısından bile geçmesinler.(bu şahsi öneri)
@Rainman
Hakikat budur işte.
son sözü her zaman kuvvet söyler
Bu arada arkadaşın nirvanaya ulaşmış
@WW, Riçi, JKR, Forumun Alayı
Tamam öfkemizi kontrol ettik, tamam kavgadan kaçındık, tamam hakaretleri sinemize çektik, tamam hukuka güvendik, tamam gerekirse ezik zavallı taktiği yaptık. Hepsine eyvallah. Hepimizin kaybedeceği şeyler var. Hiçbirimiz hayatımızı sokakta bulmadık. Hepsine eyvallah. Ama ya ötesi. Bunların hiçbirinin işe yaramadığı noktada ne bok yiyeceksiniz?
İzmir backgroundunu salla, çoğunuz Angaralısınız, Angara üzerinden anlatayım. 2 sene Sincan, 2 sene Etimesgut\'ta yaşadım. Gazi\'de okudum. Ulus-Maltepe ortamlarında takıldım. Rain yerden göğe kadar haklı. Öyle adamlar varki bu alemde bu taktikler zerre işe yaramaz. Adam sadece ve sadece sizi dövmeye karar verir bir anlığına ve bu karardan caymaz. O zaman napacaksınız?
Etrafınızı sarar 3-5 çapulcu. Sizi gasp etmek isterler. Canımdan kıymetli mi dersiniz haklı olarak. Ne isterlerse verirsiniz. Sonrasında ne mi olur? Çok kolay oldu bu. Keyif alamadık derler. Ağzınızı yüzünüzü kırarlar.
Elemanlar üflemişlerdir dumanı. Eğlenti ararlar. Saati sorarlar sana. 10:30 dersin. Niye 12 değil lan göt diye 5 kişi dalarlar sana.
Anne babalarınızın sizi korkutmak için anlattığı safsatalara benziyor, değil mi? Değil. Hepsi hakikat. Hepsi güzel ve yalnız ülkemin gerçeği. Üstelik varoşlara ait güzellemeler değil. Tunalı\'da, Kıbrıs Şehitleri\'nde başınıza gelecek olaylar.
Tamam öfkemizi kontrol ediyoruz. Alttan alıyoruz. Hakaretleri yutuyoruz. Peki, işe yaramadığında son çare olarak ne yapıyoruz?
İşte bunu söylemiyorsunuz. Kusura bakma Jokerim. Öyle gözünü karartıp dalmakla yürümüyor bu işler. Keşke yürüse ama biliyorumki yürümüyor.
Ve ben sizlere bunu söylüyorum. Öfkenizi kontrol edin daima. Kavga aranmayın. Ama mecbur kaldığınızda hazırlıksız yakalanmayın. Elinizde daima kullanabileceğiniz bilgi olsun.
Jokerin dediklerini yapın. Ama hayatta kalmak için yumruk ve tekmelerinizden başka hiçbir şeyiniz kalmadığında ne yapacaksınız. Bunu da düşünün.
Boks öğrenin dedim. Yumruklarınız güçlensin dedim. Orta mesafede etkili silahlarınız olsun dedim. Eskivlerle darbelerden kaçmayı, darbeleri bloklamayı öğrenirsiniz dedim.
Muay Thai öğrenin dedim. Tekmelerle rakibi yanınıza yaklaştırmamayı, kavgada hareketli olmanın önemini öğrenirsiniz dedim. Rakibiniz yanınıza sokulmayı başarırsa diz ve dirseklerinizi kullanabilmenizin elzem olduğunu kavrayın istedim.
Bir savunma sporu yapın dedim kısaca. Hiçbir şey öğrenemezseniz adrenalinizi azaltarak daha az kavgacı biri olursunuz dedim.
Escrima, Kali öğrenin dedim. Elinizde taşıdığınız su şişesinin, cep telefonunun, şemsiyenin nasıl kudretli bir silaha dönüşebileceğini öğrenin istedim.
Tr\'de trafikte kavgaların asla bire bir çıkmadığını bildiğimden haydarınız olsun dedim. Hem size arkadaş olur hem de müttefik olur. Şartları eşitlemenize yarar, ayrıca kavganın çıkmasını dahi engelleyebilir dedim.
Bıçak kullanmayın dedim. Hem işinize yaramaz dedim. Hem de karşınızdakini yaralayabilirsiniz dedim. Ki bu da neredeyse kendinizin yaralanması kadar kötüdür.
Silah taşımayı düşünün dedim. Zira bireysel silahlanma öyle bir hale geldiki yakında hepimiz kendimizi güvende hissedebilmek için silah taşımak zorunda kalacaz dedim.
Kısacası tüm yöntemleriniz tükendiğinde ölmek zorunda kalmayın dedim. İnsanları yaşatmaya çalışmak suçsa eğer suçumu gururla kabul ediyorum.
Kesinlikle şiddetten nefret ediyorum. Ama yazdıklarına tümüyle katılıyorum.
Gerçekçi,Hayatla birebir karşılığı olan ve kurmay zekasıyla (benzetme) yazılmış bir yazı.
Alıntı:
Turquois\'a içtenlikle hak veriyorum.
6 ay Wt yaptım çiftçi organizasyonunda çok başarılılar ve çok şey öğrendim. Adam kavga kötü bir şeydir yapmayın demezdi ya da küçükken 4 sene tekvando yaptım yemin ettirmişlerdi dışarıda kullanmicaz diye, ulan kullanmicaksam niye öğreniyorum. Ama wt\'den sonra bir kere bile kavga etmedim. 1 sene olacak neredeyse. Kendine güven vs dışında adam bize \"bir kavga başladıysa ya hastanelik olursun ya hastanelik edersin\" derdi. Ama başlatmayın, size küfredilince bişe olmuyor bulaşmayın. Başından geçenleri anlatırdı, aynı turquoise\'ın dediği gibi sebep olmadan saldıranlar, saati neden 12 değil ibnenin oğlu diye kavga çıkaranlar. Bazen kaçınılmaz oluyor.
Fenerbahçe\'nin şampiyonluk günü caddedeyim, bu arada kap alcam telefona, kimse yok bekliyorum zaten arkadaşlar gelcek. Satıcı bir geldi, belli bir şey olmuş noldu abi dedim heyecanla anlatmaya başladı. \"10 tane adam içmişler zaten varoş tipliler, yanında kız olan bir adama omuz atmış içlerinden biri, ne omuz attın diye hiç bişe yapmamış adama sevgilisinin yanında 10 kişi vuvuzelalarla dalmaya başladılar.\" adam yemin ediyor... \"adam kit (kit dedi valla) boksçu muydu neydi allah seni inandırsın, birine bir yumruk küt, ötekine bir yumruk, diğerini aldı arabaya çaktı kafasını\" falan anlatıyor heyecanla. \"5 kişiyi devirdi kalanları kaçtılar helal olsun çocuğa memleketen bundan 10 tane lazım\"
İşte o anda 10 kişi sana dalarken abi özür dilerim demek hiç bir işe yaramaz işte, o yüzden turquois\'a sonuna kadar katılıyorum..
.........................................
turquoise yazan:
Alıntı:
Ama Ebmas net tırt be. :woohoo: Emin Boztepe meselesi biraz farklı. Ama EB\'nin muhteşem olması Ebmas WT\'nin muhteşemliğini falan kanıtlamaz. Ayrıca Ebmas TR\'nin halini benden iyi bilirsin. Ankara\'daki Nehar\'dan gayrı pek hoca kalmadı. Ki Ebmas TR\'yi bu kadar yüksekte tutan Uylukçular\'ın ayrılmasıyla işler iyice tırtlaştı. EB\'nin bu kamplara hayvani pahalı formalarıyla gelmeyenlere yaptığı hakaretler vs..
Benimde EBMAS konusunda şüphelerim vardı.
Şimdi dediklerini okuyunca iyice arttı, araştırdım netten sifu Cemil in istifa mektubunu okuyunca durumun vaziyetini anladım.
Harbidende tırtmış
Bende istifa etmeyi düşünüyorum :P :laugh: :laugh:
Şaka bi yana artık başka bi kuruluştan bulabilirsem (EBMAS dışında) WT ye devam ederim olmadı,
zaten öğrendiklerim yeterli
diye düşünüyorum artık bi dansa başlarım :)
Merak eden olursa mektup:
http://www.prowesbb.com/si-fu-m-cemi...stifa-mektubu/
Richy, raporunu ve özellik kavga çıkması kesin gibi görünen o durumda, kıvrak bir zekayla olayı kavgasız atlatman çok güzel. Ben orrada olsam , böyle bir oyun aklımın ucuna dahi gelmezdi. Kavga çıkmaması için anlaşmaya çalışırdım fakat onlarla aynı dili konuşabileceğimi hiç sanmıyorum.Tebrikler. :)
Dövüş sanatları hakkında ise benim de söylemek istediğim birkaç şey var. Çocukken çok kavga ettiğim için, annem zorla karateye göndermişti. Madem kavga etmene engel olamıyoruz , bari eve dayak yiyip gelme dedi. :cheer: Aklımdan hiç çıkmaz :)
Öfke kontrolü hayatımızda ,anlatmayla bitmeyecek kadar önemli bence. Dövüş sanatları, yapılarına göre öfke kontrolünü artırabilir ya da azaltabilir. Her dövüş sanatını öfke kontrolü sağlar diye tanımlamak pek doğru olmaz. Şöyle ki;
Dövüş sanatlarında \"adrenalin\" temel olarak farklı 2 amaçla kullanılır. Kick box, Muay Thai, Box, Karate gibi sanatlarda, adrenalin vücudu kasmaya,direk-sert vuruşlar yapmaya yöneltir.Wing Tsun, Aikido, Nin-Jutsu, Tai Chi gibi sanatlarda ise adrenalin bastırılıp, soğukkanlı bir şekilde dövüşmek amaçlanır.
Demek istediğim, eğer amacımız öfke kontrolü ve artık kavga etmekten başka seçeneğimiz kalmadığında kavga etmekse, Kick box,muay thai, box..vb sanatlar amacımıza uygun düşmez. Yapıları buna müsait değil. Vur-kaç,darbe al-vücudunu kas insanda adrenalini artırır ve kavga etmek istemese bile içgüdeleri ona kavga etmesini söyleyecektir.Tecrübelerime dayanarak, öfke kontrolünü önemseyen arkadaşlara bu sanatları tavsiye etmiyorum. Kesinlikle kötü değiller,sadece amaca uygun değiller.
Wing Tsun eğitmenliğim olduğu için,Wtnin bendeki yeri tabiki farklı ama bu klasik WT en iyidir görüşü değil tabiki. :) Çoğu dövüş sporunu yaptım,tecrübe ettim. Adrenalini artırmak yerine, onu bastıran,kontrol etmeyi öğreten uzak doğu sporları (karate,muay thai,tae-kwon-do hariç) öfke kontrolü konusunda daha faydalı buluyorum.
Saygılar
Benin tek demek istediğim şu.
Kavgadan kaçın.
Gerisi size kalmış. Eğer akıllı ihtiyatlı olursan başına bunların gelme olasılığı çok çok az.
Silahın yoksa ne yaparsın ? Kacarsin. Silahın varsa çekersiniz.
Ben kacanlardanim B)
Gardaşş bi arasaydın anında ordaydık zikerdik topunu ülküdaşlarla.
Demette metronun orda ne geziolar ya pek oralarda dolanmazlardı demekki aç kalmış merkeze kadar inmişler.
Turkuaz qardaşıma katıldığım/katılmadığım noktalar var :woohoo:
öhömmm 1. olarak ruhsatlı silah taşınırmı be gözüm bu nasıl öneri.Ruhsatsız silahınız olsun.Yemin ederim bende smith wesson yok.
Yada en güzeli şok tabancası acip bişi.Öldürmüo süründürüo.Yemin ederim bende yok.
Dövüş sporları joker reyizin dediği gibi yurdum insanı üzerinde gereksiz bir güven yaratıyor yapılmayacak hareketlere girilişior.Adamın karşısında hayyyy huyyyytt hee yapıp tai form çizerken adam aleti çıkartıp sıkıyor.
Kesinlikle Joker ustaya katılıyorum çünkü tecrübeyle söylüyor bunları;
Kavga kaçınılmaz noktaya gelene kadar kavgaya bulaşmayın gavat olun.
Ha spor niyetine bende wing tsun kik boks yaptım gereksiz para tuzagı hepücügü.
Krav maga die israil ordusunun dövüş sanatı var ona merak salabilirsiniz.
seviyorum sizleri qardaşlarım karıların sizin pipinizin canlısnıa ihtiyaçları var.Turquaz amçaolu gibi holiganlara aldırmayalım. :woohoo: :woohoo: :woohoo: (Turkuaz qardaş bi ara çıkakta kavga çıkarak aq)