Cvp:Alfa olmaya önemli bir +
Rüzgar yazan:
Alıntı:
Sokakta Tongue Fu konuşur, eğitim alıp öğrendiğiniz tekniklerin pek çoğunu sokakta kullanamıyorsunuz zaten.
Ha nerden biliyon homuna goduuum derseniz
JKD + Kali + BJJ çalışıyorum, yemiyor sokakta
BJJ iyidir de yanlış sanatlarla kombine etmişsin.
http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=83646
kabul edelim ki cemiyetteki hiç kimsenin bir komando kadar yakın dövüş bilgisi yoktur. götü kurtarmak için öğrendiğimiz spor götü kaybetmemize neden olabilir.
oha amk devlet tinercileri salsın ya la dağa
Kadavra13 ben dövüşebilirm şöyleyim böyleyim diye tinerciyi korunamayacağın alan içerisine sokarsan gelir sana bıçağı takar ve bunu engelleyebilecek hiçbirşey yok.Dövüş sanatlatı bilgisi olan adam tehlikenin nereden geleceğini sezemiyorsa ne denilebilir vardır nedenleri.bu haberin bahsettiğim şeylerle bir alakası yok iyi ozaman adam komanda olmasa ölmeyecekti mi diyelim.Biri size bıçak çekip para istiyorsa dövüş sanatlarını yemiş yutmuş herkesin dediği gibi ona istediği parayı verin canınızı riske atmaya değmez.buna rağmen çekip gitmiyorsada o bıçağı alıp onun götüne sokacaksın.
Fazla güven kaybettirir.
Ayrıca sizden rica ediyorum arkadaşlar öğrensek nolcak tinerci bak komandoyu öldürmüş,orda şöyle olmuş,bizim orda herkes silahlı bilmem ne gibi şeyler düşünmeyin.yaptığıımız herşey daha iyi olmak için değil mi?o zaman daha iyi olun.
Schopenhauer sokakta yememesinin nedeni adrenalin ve korku JKD için söylüyorum.Sokakta yüz kiloluk adamı neden sırtıma alıp yere atim burnunu kırıp gözlerinin kararmasını sağlamak varken :)tabi başka yapacak hiçbirşeyin kalmamışsa.
Ben bu bahsettiginiz sporlari bilmiyorum!
O kadarini da bilmeyiveriyim. Cunku bunu da bilirsem kendime oha diyecegim
Ben konuyu anlamsiz yerlere tasimayin demek isterim
Spor yapin sigarayi birakin demis adam!
erkekler zaman zaman cok tatsiz konumlar yaratabiliyor yada bu tur bir durumda kalabiliyor. bunu anliyorum!
cok zorda kalinca ne halt edecegini bilmek iyidir !
ustelik bu tur sporlar ofke kontrolu beden kontrolu vs saglar
sadece sokakta degil her yerde ise yararlar!
fakat spor bir tercih meselesidir
kimi kosar
kimi boks yapar
kimi futbol oynar
kimi tenis
bla bla bla
secim sizin!
Not: Car amca sigarayi birakmama yardim etti! ben de bir daha icmiyecegim! gerci geceleri ruyamda iciyorum a ayri :)
Konuya el attığın için sağol Wonder:)
Carr amca işe yarıyor mümkünse 2-3 hafta alkolden uzak durmak iyidir.
Bkz:Sikerim allenida carrıda ver bi sigara.
herşeyibilenadam yazan:
Alıntı:
Kadavra13 ben dövüşebilirm şöyleyim böyleyim diye tinerciyi korunamayacağın alan içerisine sokarsan gelir sana bıçağı takar ve bunu engelleyebilecek hiçbirşey yok.Dövüş sanatlatı bilgisi olan adam tehlikenin nereden geleceğini sezemiyorsa ne denilebilir vardır nedenleri.bu haberin bahsettiğim şeylerle bir alakası yok iyi ozaman adam komanda olmasa ölmeyecekti mi diyelim.Biri size bıçak çekip para istiyorsa dövüş sanatlarını yemiş yutmuş herkesin dediği gibi ona istediği parayı verin canınızı riske atmaya değmez.buna rağmen çekip gitmiyorsada o bıçağı alıp onun götüne sokacaksın.
Fazla güven kaybettirir.
Ayrıca sizden rica ediyorum arkadaşlar öğrensek nolcak tinerci bak komandoyu öldürmüş,orda şöyle olmuş,bizim orda herkes silahlı bilmem ne gibi şeyler düşünmeyin.yaptığıımız herşey daha iyi olmak için değil mi?o zaman daha iyi olun.
Schopenhauer sokakta yememesinin nedeni adrenalin ve korku JKD için söylüyorum.Sokakta yüz kiloluk adamı neden sırtıma alıp yere atim burnunu kırıp gözlerinin kararmasını sağlamak varken :)tabi başka yapacak hiçbirşeyin kalmamışsa.
sen yanlış anlamışşın ben öğrenmeyin demedim. sadece biliyorum diye kendinize fazla güvenmeyin demek istedim. bende dövüş sanatlarından judoyla ilgileniyorum ama savunma hareketlerinin refleks haline gelmesi lazım yoksa uygulamak kolay değil. çok ileri seviyede değilse kimse 10 kişilik bir grubu indiremez. ama bizim insanımız ben judo biliyorum ben onu biliyorum diye girer o 10 kişi arasına sakatlanır çıkar.
Alıntı:
Burada BJJ demek istedim sanırım. Ayrıca JKDnin içinde Wing Chun\'dan gelen Gong Sao( yanlışsa düzeltelim ) antrenman tekniği vardır. Bir JKDci kavga anında korkusuna yenik düşmez. Çünkü neredeyse tüm idman bu şekilde yapılıyor. İdmanın her saniyesinde stres içindesin. Çok fazla darbe alıyorsun ve darba almaya alışıyorsun. Sokakta yememesinin sebebi pek çok kişinin gücünü kontrol edememesi, ben de dahilim bu gruba.
Yumruk atmayı bilen bir adam, sadece tek bir Jab ile bir insanı öldürebilir, sizler de biliyorsunuzdur muhtemelen.
Bir de
Alıntı:
çok ileri seviyede değilse kimse 10 kişilik bir grubu indiremez.
Benim bildiğim gelmiş geçmiş en büyük usta Bruce Lee\'dir. JKd yaptığımdan değil, adamın her stilde bilgisi vardı.
Ve Sijo Lee\'nin dahi 10 kişiyi aynı anda indirebileceğini düşünmüyorum. Anca Yip Man gibi filmlerde görürsün bunları.
herşeyibilenadam yazan:
Alıntı:
Heyecanlanma yahu kime ne yazdın belli değil yazı Rüzgar\'ın onu da yanlış alıntılamışsın.
Rüzgar sen bu üç sporu nasıl çalışıyorsun? Haftanın her günü farklı birine mi? Bende kombine etmek istiyorum bir ikisini ama alanım yok.
Schopenhauer yazan:
Alıntı:
Rüzgar sen bu üç sporu nasıl çalışıyorsun? Haftanın her günü farklı birine mi? Bende kombine etmek istiyorum bir ikisini ama alanım yok.
Sınav dönemleri dışında bütün haftasonumu savaş sanatlarına ayırıyorum.
Bu arada cemiyette savaş sanatlarıyla ilgilenenler ne çalışıyorlar?
Sangu-chi
Sayokan
Wakazamurai
Wushu
Tekvando
Kyukushin
Ashihare
Wing Tsun
Wing Chun
Wong Shun Leung Ving Tsun
Kick Boks
Muay Thai