Cvp:Bıçaklanmaktan Kurtulup, Parti de Göz Bebeği Olmak
JoKeR yazan:
Alıntı:
Sevgili rahatım.
sporla ilgilenmen güzelde aklıma ne geldi biliyor musun ?
bir indiana cons filminde eleman elinde 2 kılıç dünyanın şovunu yapıyordu. indiana da tek kurşunla indiriyordu.
sallama , dallama, piçahk, silah. Kısacası bu dallamalar emanetsiz gezmiyor. DİKKAT ETMEK LAZIM.
Evet çok haklısın bıçağa emanete vb. şeylere karşı yapılacak bişey yok.
Ne kadar kung fu da bilsen bruce Lee de olsan şansın yok.
Ama benim dediğim olaylar karşısında kavganın dinamiklerini
bilen bi insan her zaman bilmeyene göre biraz daha şanslı olur.
Benimde aklıma hocamızın anlattığı bişey geldi..
Dövüş sanatlarının tanıtımı konusunda bi seminer verilir.
Bıçaklı bi saldırgana bütün sanatlar farklı teknikler uygularlar.
Kareteci çıkar bıçağı tutan eline blok yapar, judocu çıkar adamın kolunu
kıvırmaya çalışır.
En sonunda wing chun ustası gelir tamam der cüzdanını uzatır,
saldırgan yine peşini bırakmaz artık son haddede adamı etkisiz hale getirir.
Bu sporda zaten amaç herzaman önce rakibi sakinleştirmek eğer buna rağmen üzerine gelip senin kişisel alanına tecavüz ediyorsa gerekeni yapmak.
Bunun dışında dediğim gibi bu durumlarda,
özgüvende çok önemli karşındaki saldırgan
gözünde en ufak korku veya tediginliği sezdiğinde dediklerimizi dinlemiyor bile
seninde dediğin gibi \'bilmediğimiz şeyler bizi korkutur\'
bu yüzden bunları bilmek bize avantaj sağlar diye düşünüyorum lakin
insan ilişkileriyle bu kadar içli dışlı olunca yani
kendimizi iyi ifade ettiğimiz sürece
tabi ki bunlara ihtiyacımız kalmayacaktır. :)
senin dediklerine tümüyşe katılmakla brilikye sadece şunu vurgulamak istedim.
Dövüş sporları ile ilgilenen herkes felsefeyi anlamıyor ve ben bunu harcarım güveni ile daha cezur olabiliyor.
Kaçabileceğin yere kadar kavgadan kaçacaksın..
benim ki ihtiyat gereği bir uyarı idi sadece. Cemiyetin kurucusu ve emektarı olarak üye profilini biliyorum. kunfuu ustası olsa %20 si ben burusliiyim alayınızı sikirim moduna girer.
BKZ: ben malımı biliyorum aq :)
@Denon
Ankara\'nın sadece ama sadece bu yönüne BAYILIYORUMMMMMM :woohoo:
Eğlence asla bitmiyor. Fulll Aksiyonn :D :D
@Rahat
Aga WT biraz tırt be :D Hele ki ebmas iyiden iyiye tırt :D İlla WT diye tutturanlara başka organizasyonları tavsiye ederim.
@Joker
Haklısın. Ama bu haklılık sana özgü. Aynı tavrı herkes uygulamalı diyemeyiz.
@Arabalı Pualar
Arkadaş, cemiyetin araba sahibi üyeleri. Binlerce liraya araba alıyorsunuz. Ulann handgun falan değil bi güzel haydar alamıyor musunuz arabaya? Yazıklar olsun be :lol:
Şaka bi yana haydarsız araba perdesiz eve benzer.(bu perdesiz ev metaforunu dalyarağın biri dangalakça bir açıklamasında kullanmıştı ama benim metafor daha iyi oldu galiba :lol: )
p.s.: Joker, bu kadar çok haydar dedim diye siteyi yasaklamasınlar? :angry:
@Tüm Pualar
Size hayat kurtaran önerilerimi sunmaya başlıyorum.
1A) Boks\'a gidin. 1-1,5 sene yeter. Daha fazla giderseniz ne ala.
1B) Muay Thai\'ye gidin. Vücudunuz iriyse kick boks daha iyi olabilir. Bu da 1-1,5 sene kâfi. Fazlası daha iyi.
Üsttekilerin ikisi birden ideal olanı. Tek bi tanesini de seçebilirsiniz.
2) Kesinlikle bıçak taşımayın. Faydasından çok zararını görürsünüz. Tekrarlıyorum Kesinlikle taşımayın, kullanmayın.
3) Escrima, Kali gibi sporların kurslarına mutlaka ama mutlaka katılın. Bana duacı olursunuz.
4) Arabanız var ise kat\'i suretle Haydar bulundurun.(site kesin yasaklanacak.) Yarı otomatik budaklı meşe odunu tavsiye olunur. :woohoo:
5) Hazır şartlar da kolaylaşmışken gidin silah ruhsatı alın. (bu tavsiyeyi vermek zorunda kaldığıma inanamıyorum. beni mecbur bırakan şartlar utansın)
Bu reçeteyi dahiliye doktorunuz bile vermez. Hadi gene iyisiniz keranacılar ;) :P B)
turquoise yazan:
Alıntı:
@Denon
@Rahat
Aga WT biraz tırt be :D Hele ki ebmas iyiden iyiye tırt :D İlla WT diye tutturanlara başka organizasyonları tavsiye ederim.
@Joker
@Arabalı Pualar
Arkadaş, cemiyetin araba sahibi üyeleri. Binlerce liraya araba alıyorsunuz. Ulann handgun falan değil bi güzel haydar alamıyor musunuz arabaya? Yazıklar olsun be :lol:
Şaka bi yana haydarsız araba perdesiz eve benzer.(bu perdesiz ev metaforunu dalyarağın biri dangalakça bir açıklamasında kullanmıştı ama benim metafor daha iyi oldu galiba :lol: )
@Tüm Pualar
1B) Muay Thai\'ye gidin. Vücudunuz iriyse kick boks daha iyi olabilir. Bu da 1-1,5 sene kâfi. Fazlası daha iyi.
2) Kesinlikle bıçak taşımayın. Faydasından çok zararını görürsünüz. Tekrarlıyorum Kesinlikle taşımayın, kullanmayın.
3) Escrima, Kali gibi sporların kurslarına mutlaka ama mutlaka katılın. Bana duacı olursunuz.
4) Arabanız var ise kat\'i suretle Haydar bulundurun.(site kesin yasaklanacak.) Yarı otomatik budaklı meşe odunu tavsiye olunur. :woohoo:
5) Hazır şartlar da kolaylaşmışken gidin silah ruhsatı alın. (bu tavsiyeyi vermek zorunda kaldığıma inanamıyorum. beni mecbur bırakan şartlar utansın)
Bu reçeteyi dahiliye doktorunuz bile vermez. Hadi gene iyisiniz keranacılar ;) :P B)
Yok Yok ben seni adam edemeyecem , kesin edemeyecem. Bi gün bi tarafını kesip eline vermezler işallaah :)
JoKeR yazan:
Alıntı:
turquoise yazan:
Alıntı:
@Denon
@Rahat
@Joker
@Arabalı Pualar
@Tüm Pualar
Yok Yok ben seni adam edemeyecem , kesin edemeyecem. Bi gün bi tarafını kesip eline vermezler işallaah :)
Yok yok ben de sana hak yolunu gösteremeyecem.
Ya allah aşkına bi tane mantıksız tavsiye gösterebilir misin şu yazdıklarım arasında.
turquoise yazan:
Alıntı:
Agacım neden WT ye tırt dediğini anlayamadım :)
Valla bugüne kadar bi tırtlığını görmedim açıkçası.
Bu sporu yapan biçok arkadaşım oldu bu arkadaşların yaptıklarını söyleyeyim.
Antremana çoğu zaman geç gelirlerdi geci bırak hafta da 3 günse
1 yada 2 gün gelirlerdi.
geldiklerinde de adam akıllı çalışmazlardı çoğu zamanı geyik yaparak geçirirlerdi
Yine aynı kişi dışarıda başka 4 yıllık boks yapan adamın gazına gelip onunla dövüşürdü bi güzelde sopayı yerdi,
sonrada wing chun tırt
Bana sorarsan o adam tırt.
Hiçbir spor disiplinli yapılmadığında yapan kişiye fayda sağlamaz böyle bi spor varsa bana da haber verin :laugh:
He Wing chundan şüphen varsa zamanında Emin Boztepe kendisine kafa tutan bütün dövüş sanatlarına WT yi kanıtlamış(kaç ustayı harcamış bu yolda)
Tabii bize kendisi bunları söylemiyor ,
başka kaynaklardan öğrendim.
Ama EBMAS konusunda haklı olabilirsin çok pahalı gerçekten bana da çok ağır gelmeye başladı fiyatları lakin WT ye laf yok :P :laugh: :laugh:
,,Ya sevgili cemiyet.
Öfke kontrolü,soğukkanlılık, sorunların görüşmeler yoluyla halledilmesi(Türkiye\'nin uzun yıllar uyguladığı dış politikayı özetleyen efsanevi cümle :laugh: ) hepsine katılıyorum.
Ama Herkes Azrail Harun gibi saf olamaz. Richy böyle iki demogoji yaptım adamları kafaladım türü götü kurtaramaz. Ne psikopatlar bilirim (Adanalıyık ya) hiç bir söz kar etmez.
Diyeceğim o ki sevgili arkadaşlar \'\'son sözü her zaman kuvvet söyler.
1.60 cm boyunda bir arkadaşım, arabasında kocaman bir sopa taşırdı.
Ya Yusuf, elindeki sopayla adama ancak 1 kez vurabilirsin. Ondan sonra hazır adama malzeme vermiş olursun :laugh: :laugh: :laugh:
niye sopa taşıyorsun dediğimde , hala çözemediğim şu cevabı vermişti.
Ya rainman, insan her zaman dayak atacağım diye kavgaya girmez, bazen de dayak yiyeceğim diye girer. :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Richciiğim
ben sadece geçmiş olsun diyeceğim ..
ama şu turquase bir çift laf edecem.
e ben senin...
(e\'yi birleştirebilirsin, olur bir çift söz!) töbe töbe!
Wonder Women yazan:
Alıntı:
e ben senin...
şunun fotokopisini çekip ara ara yollayayım turkuaza telif hakkı istemeyeceksen eğer :blush:
Wonder Women yazan:
Alıntı:
Richciiğim
ben sadece geçmiş olsun diyeceğim ..
e ben senin...
Ozlemisiz be seni cemiyetin çiçeği