30 gün kuralı:Yeni tanıştığınız biriyle maksimum otuz gün içinde olmuş yada olacak güncel konulardan konuşursanız daha olumlu bir izlenim bırakırsınız.
Yazdırılabilir Görünüm
30 gün kuralı:Yeni tanıştığınız biriyle maksimum otuz gün içinde olmuş yada olacak güncel konulardan konuşursanız daha olumlu bir izlenim bırakırsınız.
Bunlar ne tür güncel konular olmalı? Biraz açabilir miyiz?
Mesela; sürekli 4 sene önce başından geçen eğlenceli olayları anlatman 4 sene içinde başından eğlenceli birşey geçmediğini, sürekli olarak bundan 2 sene sonra dil kursuna başlayacağını anlatmanda 2 sene içinde hayata dair başka bir planın olmadığını gösterir.
Güncel olaylardan bahsetmek seni daha sosyal biri gibi gösterir. Bir araştırmaya görede bunun sınırı 30 gündür.
Tabiki geçmişten ve gelecekten bahsedeceksin ama tarihi yakın tutarsan daha olumlu bir izlenim bırakırsın.
Biradam sana gelip sürekli geçmişten bahsederse o adamdan sıkılırsın(sürekli askerlik anılarını anlatanlar mesela) ama o adam sana gelip \'geçen gün noldu\' diye aynı şeyleri anlatıyorsa \'bu adamın başına hep komik şeyler geliyor\' diye düşünürsün.
Böyle anlatınca zaman hakkında yalan söylemeyi tavsiye ediyormuşum gibi oldu ama değil:)
Söylediğim geçmişe takılıp kalma 5-10 sene sonrasını planlayan sıkıcı heriflerdende olma.
İki cümle:
Haftasonu arkadaşlarla dışarı çıktık.(daha bu haftasonu eğlendim)
Geçen sene arkadaşlarla dışarı çıkmıştık.(geçen seneden beri o kadar eğlenmedim)
Haftaya dans kursuna başlıyorum.(ben sosyal adamım bak haftaya dansa başlıyorum)
Seneye dans kursuna gidicem(öyle bir niyetim var ama seneye kadar ne olacağı belli olmaz.)
İki cümlenin yarattığı izlenim birbirinden farklı anlatabilmişimdir umarım ;)
Lynx yazan:
siyasi, futbolla ilgili ve dini bir konu olmadığı sürece her türlü gündem tartışılabilirAlıntı:
Bunlar ne tür güncel konular olmalı? Biraz açabilir miyiz?
mesela şu aralar \"ösym puanlandırmada feci yanlışlık yaptı\" konusu buna sıradan bir örnek
Xeph yazan:
olay gündemle alakalı değil daha çok kendin başından geçenler ve geçeceklerle alakalı ;)Alıntı:
siyasi, futbolla ilgili ve dini bir konu olmadığı sürece her türlü gündem tartışılabilir
mesela şu aralar \"ösym puanlandırmada feci yanlışlık yaptı\" konusu buna sıradan bir örnek
Alıntı:
olay gündemle alakalı değil daha çok kendin başından geçenler ve geçeceklerle alakalı
zaten kendimle alakalıydı o konu :cheer:
way be karmayı direk çaktım. Terminoljisini otrutmadığım ama uyguladığım bir model..
bunun bir benzerini feys de yapabilirsiniz.
bir ara yapmıştım..
\"hayat sana güzel\" lafını duymaktan sıkılmıştım.
\"pazartesi dinlenmek istiyorum artık. paintball, bowling, fasıl, salsa, piknik, partiler derken geberiyorum UYKUUUUU\"
şeklinde bir durum güncellemesi..
3 gün sonra...
\"havalar eyice sıcakladı, sorarım ey ahali, alanya mı kuşasası mı\"
2 gün sonra yine yaz bişler..
şerefsizim insnlar acaip kitleniyorlar.
insanlar mutsuz ve yalnız çünkü...
birde benim tangoya başlıcam muhabbeti var :laugh: :laugh:
hani sen tangpya başlıcaktın ne oldu diyorlar..
ya başlıcam da bi türlü zaman ayıramdım. bu aralar çok hızlı geçiyor hayat diyorum...
tabi bunları sadece anlatmayacaksın biraz da göstergeler olacak..
mesela ben bazı günler işe o kadar perişan ve bakımsız gelirim ki..
normalde bakımlı olmak gerek ama..
bu bir önceki gecenin uzun geçtiğini gösterir.
gözler şişimiş. yorgun perişan..
neden..
ueln hepiniz uyurken saat 5 e kadar seks yaptım da ondan..
söylemesende onlar hafta içi uykusuz kalmanın en makul sebebinin seks olduğunu biliyorlar :)
hmmmmm teşekkürler black. Bişiler kaptım saınırım bu yazıdan ;)
Cevabımı fazlasıyla aldım örnekler süper
Gün içinde yaşadıklarından nasıl kesitler alıp, ilginç hikayelere dönüştürebileceğinle ilgili bi yazı da olsa tadından yenmez :P