Sevgili Joker
Az önce bir üyenin bir başka üyeyi herkez değil herkes diye uyardığını görünce gülümsedim:)
Burası bir veri havuzuna dönüşmeye başladı. Ülkenin her yerinden 15 yaş üstü pek çok genç erkeğin ilk adımlarını gördüğümüz bir yer:)
Mesela lise eğitimin hali hakkında bir fikrimiz oluşmaya başladı.
Mekanikçiler ile sözelciler arasındaki tarz farklılıklarını gözlemliyorum bazen çok eğlenceli oluyor!
Başbelası ergen tayfasının büyüdüğünü görmek de güzel!
Buraya gelen bakan takılan herhangi bir genç erkeğin en azından bazı şeylere dikkat etmeye başladığını biliyoruz!
Öyle yada böyle bakımına dikkat ediyor. SAçına başına parfümüne dikkat ediyor. İnsanlarla iletişimin önemli olduğunu öğreniyor vs. vs. Bazıları hiç anlamıyor bazıları bir kısmını anlıyor bazıları işi ileriye taşıyor. Ne olursa olsun bir dönüşüm programına benziyor burası.
Bundna iki yıl önce yazdıkları ile iki yıl sonra yazdıkları arasındaki farklar da komik olur!
Tek geçilenden geçenlerin atladığı bir eşik var mesela
Güzel oluyor!
Demem o ki dostum herkez\'i bilmem ama ben sahiden katkı yaptığın hissini yaşıyorum
Çünkü buradaki bir üyenin dğeişimi çevresindekileri de etkiliyor. Farkında değiller henüz belki ama ben biliyorum!
İstem dışı olarak o üye değişirken çevresindekiler bunun farkına varacak..
İnsanın en net bildiği şey taklit etmektir! Doğduğu andan itibaren iki şekilde öğrenir çünkü insan. Gözlem yapar taklit eder tekrar eder ve öğrenir!
Öğrenmenin başka yolu yoktur çünkü!
Genç insanlar ise sürekli bir arada olduklarından birbirlerinden çok daha fazla etkilenirler!
Ailelerin nefret edilen mottosu \'sana güveniyorum ama arkadaşlarına /çevrene güvenmiyorum \' lafı da aslında bu yönüyle doğrudur. Çünkü öğrenme aileden arkadaş grubunun eline geçmiştir.
Biraz da buna güvenerek o arkadaş gruplarında değişimler olacağını düşünüyorum!